Facebook Pixel ΑΕΚ: "Μεγαλώνει μαζί με την ΑΕΚ ο Γιαννίκης - Γραφικότητες για πρωτάθλημα - Να φύγουν τα... βαρίδια"
Ποδόσφαιρο
| 2021-12-26 18:30:00

"Μεγαλώνει μαζί με την ΑΕΚ ο Γιαννίκης - Γραφικότητες για πρωτάθλημα - Να φύγουν τα... βαρίδια"

του Γιώργου Κτενά
"Μεγαλώνει μαζί με την ΑΕΚ ο Γιαννίκης - Γραφικότητες για πρωτάθλημα - Να φύγουν τα... βαρίδια"

Το νέο γήπεδο, οι αλλαγές στο ρόστερ και οι μεταγραφές του Γενάρη. Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις για τον Αργύρη Γιαννίκη, γιατί είναι φανερό πως του λείπουν κάποια.. εργαλεία για να δουλέψει σωστά και οι αποχωρήσεις που πρέπει να υπάρξουν. Η μία δυνατή μεταγραφή και γιατί ήταν υπερβολικό να ζητάνε από την Ένωση να κάνει άμεσα πορεία πρωταθλητισμού!

ΑΕΚ: Σούπερ ανάλυση στο sportdog για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην Ένωση από τον Τάσο Τσατάλη, που γνωρίζει σε βάθος το ρεπορτάζ της ομάδας.

Τι λέει για την απόσταση που έχει από την κορυφή της βαθμολογίας, πώς σχολιάζει την παρουσία τού Γιαννίκη και τι θεωρεί πως χρειάζεται να αλλάξει στους Κιτρινόμαυρους; Ακόμα, τι λέει για τη μεταγραφική ενίσχυση αλλά και για τους παίκτες που πρέπει να φύγουν;

Απαντήσεις σε αυτά και άλλα θέματα στη συνέντευξη που παραχώρησε στο sportdog.

"Αυτό λείπει από την ΑΕΚ - Αυτοπεποίθηση ο Γιαννίκης - Τι λείπει από την ομάδα"

"Πέρα από την αλλαγή προπονητή, σε σχέση με τις προσδοκίες που υπήρχαν στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου δεν έχει πάει καλά η ομάδα. Η ΑΕΚ στο τέλος του 2021 βρίσκεται 11 βαθμούς μακριά από την κορυφή, ενώ στο τέλος του 2020 ήταν 8 βαθμούς μακριά από την κορυφή. Ως εικόνα είχε μεταπτώσεις, υπήρξαν κάποια ενθαρρυντικά στοιχεία στο ξεκίνημα του Γιαννίκη, αλλά υπάρχουν μεταπτώσεις, λείπει η σταθερότητα", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο, στο sportdog, ο Τ. Τσατάλης.

Ποιο είναι το πρόσημο για τον Γιαννίκη;

"Έχει πράγματα να δώσει, δουλεύει σωστά, έχει σωστή προσέγγιση στη σχέση με τους παίκτες, σωστές αντιλήψεις για το ποδόσφαιρο, έχει στοιχεία από την πλευρά της προσωπικότητας, αλλά παραμένει προπονητής που πρέπει να αναπτυχθει μέσα από την ανάπτυξη της ομάδας. Δείχνει να έχει συγκεκριμένο στόχο για το πώς θέλει να δει την ΑΕΚ να παίζει. Έχει αυτοπεποίθηση, αλλά σε κομβικές θέσεις δεν έχει τα εργαλεία που χρειάζεται".

"Δεν βλέπω εντυπωσιακές κινήσεις τον Γενάρη - Γραφικότητες για πρωταθλητισμό - Μειωτικοί χαρακτηρισμοί"

Τι να περιμένουμε στον Γενάρη στο μεταγραφικό πεδίο;

"Δεν βλέπω να γίνονται εντυπωσιακά πράγματα. Αν βγει μια κίνηση θα βοηθήσει πολύ και αυτό πρέπει να γίνει και είναι μέσα στις δυνατότητες της ομάδας για να το κάνει. Αλλά από το καλοκαίρι είμαστε σε διαδικασία που η διοίκηση έχει πει σε όλα "Ναι" στους Κονέ και Παπαδημητριου που είχαν κάνει τον σχεδιασμό (σε συνεργασία τότε με τον Μιλόγεβιτς) και πρέπει να υπάρξει και ένα αποτέλεσμα. Υπάρχουν βαρίδια συμβόλαια που πρέπει να φύγουν και πρέπει να γίνουν μεταγραφές που να δώσουν περισσότερα".

Πού πιστεύεις ότι χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα;

"Τα ζήτημα που έχει η ΑΕΚ, με γνώμονα αυτό που θέλει ο προπονητής να παίξει, είναι πολύ μεγάλα για να λυθούν τον Γενάρη. Δεν φτιάχνεις τις ομάδες τον Γενάρη. Από το καλοκαίρι υπάρχει μεταβατική περίοδος, υπήρχαν διάφορες γραφικότητες για άμεσο πρωταθλητισμό και με μειωτικούς χαρακτηρισμούς για τους αντιπάλους, που από την αρχή έλεγα ότι δεν έχουν βάση. Η ΑΕΚ χρειάζεται να βάλει βάσεις φέτος για του χρόνου που μπαίνει στο νέο γήπεδο".

"Αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος - Δεν είναι Σιμάνσκι ο Σάκχοφ - Αυτοί να φύγουν τον Γενάρη"

Τάσο, τι καινούργιο θα φέρει το νέο γήπεδο της ΑΕΚ;

"Το γήπεδο θα αλλάξει την εικόνα τής ΑΕΚ και δεν μπορεί να το περιγράψεις πριν συμβεί, όταν συμβεί θα γίνει αντιληπτό. Κάποια πράγματα θα συμβούν από την επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η σημασία τού γηπέδου είναι αυταπόδεικτη ενόψει της νέας σεζόν, αλλά αυτή τη σεζόν πρέπει να την κλείσει με όσο το δυνατόν λιγότερα ερωτηματικά. Γιατί αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος και πρέπει να τον αποφύγει και να διαχειριστεί την άσχημη εικόνα που υπάρχει τώρα".

Πιστεύεις ότι χρειάζεται και ο Γιαννίκης να λειτουργήσει διαφορετικά στον τρόπο που διαχειρίζεται την ομάδα;

"Μετά τον ΟΦΗ η ομάδα δέχτηκε το πρώτο δυνατό πλήγμα στο θέμα στήριξης που υπάρχει, είναι το πρώτο ματς με αποδοκιμασίες μετά το φινάλε του και αυτό δεν αντιμετωπίζεται εύκολα. Η ΑΕΚ έχει ανάγκη πέρα από μεταγραφές, να προσαρμόσει την προσέγγιση στα παιχνίδια στην πραγματικότητα του υλικού που διαθέτει. Είναι ωραίος ο στόχος για μεγάλη ένταση και πίεση ψηλά, αλλά πρέπει να σε βοηθούν και τα χαρακτηριστικά των παικτών. Δεν μπορεί να το κάνει όταν στη θέση του Σιμάνσκι παίζει ο Σάκχοφ και μπροστά του είναι ο Μάνταλος. Μπορούν να το κάνουν αλλά για μικρό διάστημα και όσο περνάει ο καιρός τα βλέπουμε όλο και μικρότερα αυτά τα διαστήματα.. Φτάνουν στα όριά τους. Για ένα διάστημα θα πρέπει να το δει διαφορετικά".

Τέλος, πες μου για το σκέλος των αποχωρήσεων.

"Έχει δύο συμβόλαια των 400.000,  σε Μπακάκη και Ινσούα, τον Ντατσένκο που είναι στις 250.000 (χωρίς το ποσό που δόθηκε για την αγορά του), έχει τον Τάνκοβιτς που δεν φαίνεται να τον υπολογίζει και λαμβάνει 350.000 ευρώ. Με αυτά τα λεφτά στήνονται ομάδες στη Σούπερ Λιγκ που η ΑΕΚ δυσκολεύεται να τις αντιμετωπίσει. Οπότε σίγουρα θα πρέπει να απαλλαγεί από αυτά τα συμβόλαια και άμεσα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Ρεάλ φέρνει… εκατομμύρια στην ΑΕΚ - Έτοιμο το μεγάλο "κόλπο" Μελισσανίδη - Το deal της χρονιάς!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags