Facebook Pixel Super League: "Ποιος να αμφισβητήσει τον Ολυμπιακό; - Καλά έκανε ο Μελισσανίδης - Μόνο έτσι μπαίνει 4αδα ο ΠΑΟ"
| 2022-03-06 12:33:00

"Ποιος να αμφισβητήσει τον Ολυμπιακό; - Καλά έκανε ο Μελισσανίδης - Μόνο έτσι μπαίνει 4αδα ο ΠΑΟ"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ποιος να αμφισβητήσει τον Ολυμπιακό; - Καλά έκανε ο Μελισσανίδης - Μόνο έτσι μπαίνει 4αδα ο ΠΑΟ"

Η... αδικία με τον Άρη, η μάχη των πλέι οφ και το μεγάλο φαβορί! Ο Σούλης Παπαδόπουλος μιλάει στο Sportdog για τον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, ο οποίος αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον μετά τη δικαίωση των Κίτρινων. Τα σχόλια για τους Πειραιώτες που παίρνουν εύκολα το πρωτάθλημα, η αδυναμία του Παναθηναϊκού και η υπερβολική στήριξη στον Αργύρη Γιαννίκη!

Μάχη θα γίνει στα πλέι οφ μετά τη δικαίωση του Άρη σύμφωνα με τον Σούλη Παπαδόπουλο. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο Sportdog ενόψει της ολοκλήρωσης της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και της έναρξης του... τρίτου γύρου.

Υποστήριξε, ότι ο ΠΑΟΚ έχει προβάδισμα για τη 2η θέση, στην ΑΕΚ ο Οφρυδόπουλος πρέπει να αρπάξει την ευκαιρία και οι ποδοσφαιριστές να βγάλουν εγωισμό, ενώ στον Άρη ο παράγοντας Μπούργος θα παίξει σημαντικό ρόλο. Για τον Παναθηναϊκό τόνισε, ότι πρέπει να αρχίσει να νικά εκτός έδρας. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Το πρωτάθλημα οδεύει προς το τέλος του! Ποιά είναι η άποψή σας για την τελική έκβασή του;

«Ο Ολυμπιακός κατακτά δίκαια το πρωτάθλημα. Όταν έχει πάρει τόση μεγάλη διαφορά δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς την ανωτερότητά του. Ακούω πολλούς που λένε, ότι ο Ολυμπιακός είναι μπροστά από τα λάθη των άλλων. Μα το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών. Όποιος κάνει τα λιγότερα βγαίνει νικητής».

Η δικαίωση του Άρη στο CAS και η επιστροφή των 6 βαθμών δίνει μεγάλο ενδιαφέρον στη διαδικασία των πλέι οφ! Ποια εκτίμηση έχετε για τον... τρίτο γύρο του πρωταθλήματος;

«Είναι δίκαιη εξέλιξη οι βαθμοί που παίρνει πίσω ο Άρης! Οι βαθμοί κερδίζονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι τιμωρίες πρέπει να είναι τελείως διαφορετικές. Δεν είναι δυνατόν να αφαιρούνται βαθμοί, οι οποίοι κερδίζονται με ιδρώτα από προπονητές και παίκτες μέσα στο γήπεδο. Σίγουρα πρέπει να υπάρχουν νόμοι, αλλά αυτοί μπορούν να τηρηθούν με πρόστιμα. Όχι με αφαίρεση βαθμών. Δεν είναι δυνατόν να παίζεις και να κερδίζεις ή να χάνεις στα χαρτιά. Κάποιοι ευνοούνται και κάποιοι αδικούνται. Έτσι υπάρχει δικαιοσύνη στο αγωνιστικό κομμάτι.

Από εκεί και πέρα, με τους βαθμούς που πήρε ο Άρης, θα γίνει μάχη για την 4άδα, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρη και Παναθηναϊκό. Πλεονέκτημα αγωνιστικά έχει και ο ΠΑΟΚ για τη 2η θέση. Ανάμεσα σε ΑΕΚ, Άρη, Παναθηναϊκό, θα γίνει μάχη για τις άλλες δυο θέσεις».

Πάμε στη μελέτη περίπτωσης των τριών ομάδων που θα μονομαχήσουν για την 3η και 4η θέση. Η ΑΕΚ προέρχεται από αλλαγή προπονητή με τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο σε αποστολή αυτοκτονίας ως υπηρεσιακός τεχνικός! Μπορεί να ξεπεράσει τα προβλήματα και να κερδίσει την ευρωπαϊκή της παρουσία;

«Ακούω συνέχεια ότι η ΑΕΚ έχει πάρα πολύ καλό υλικό. Σίγουρα έχει. Αλλά αυτό πρέπει να το δείχνεις εντός αγωνιστικού χώρου. Σίγουρα έχουν επηρεάσει οι αλλαγές προπονητών. Ο προηγούμενος προπονητής, ο κ.Γιαννίκης, στηρίχθηκε πάρα πολύ, παρότι έκανε άσχημα αποτελέσματα. Δεν θυμάμαι άλλον προπονητή να έχει στηριχθεί τόσο πολύ με τόσα άσχημα αποτελέσματα μέσα στην έδρα του. Για μένα καλά έκανε ο κ.Μελισσανίδης. Η ΑΕΚ δεν έχει άλλο στόχο από την Ευρώπη. Κατά πόσο θα το καταφέρει, αυτό θα φανεί μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να ανεβάσει την απόδοσή της και όχι να παίζει μόνο με το όνομά της. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η άποψή μου είναι, ότι δεν υπάρχει “υπηρεσιακός προπονητής”. Όταν σου δίνουν το τιμόνι για να είσαι πρώτος, είσαι πρώτος. Από εκεί και πέρα, άρπαξε την ευκαιρία και δείξε εσύ, ότι είσαι ικανός. Όταν σου δίνουν την ευκαιρία, κοιτάς να την αρπάξεις. Αυτό το λέω με πολύ καλή διάθεση. Είναι μεγάλη τιμή να είσαι προπονητής σε αυτές τις ομάδες. Νομίζω, ότι αυτό θα πρέπει να κοιτάξει η ΑΕΚ. Οι παίκτες να βγάλουν εγωισμό. Είναι πραγματικά καλοί ποδοσφαιριστές. Να το δείξουν όμως και μέσα στο γήπεδο».

Ποιά είναι τα στοιχεία που θα δώσουν ώθηση στον Άρη στα πλέι οφ;

«Ο Άρης είναι σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση με τους βαθμούς που πήρε πίσω και με την αλλαγή προπονητή που έκανε. Να μην αδικήσουμε όμως και τον Μάντζιο. Και εκείνος είχε βάλει την ομάδα σε ευρωπαϊκή τροχιά. Ο νέος προπονητής έχει πιάσει την σκέψη του φίλαθλου του Άρη. Είναι έξυπνος και έμπειρος. Το πάει πολύ καλά στο ψυχολογικό κομμάτι. Επειδή έχω περάσει από αυτήν την ομάδα και γνωρίζω πράγματα, θεωρώ, ότι ο Μπούργος θα έχει πολύ καλή συνεργασία».

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε πολύ καλό φεγγάρι μετά τη νίκη με την ΑΕΚ! Τί πρέπει να διορθώσει στα πλέο οφ;

«Ο Παναθηναϊκός αν θέλει να μπει στην τετράδα πρέπει να κοιτάξει τα εκτός έδρας παιχνίδια. Δεν νοείται ο Παναθηναϊκός να έχει κάνει 8 ήττες εκτός έδρας και να λέει, ότι είναι επιτυχημένη η χρονιά ως μεγάλη ομάδα. Θεωρώ, ότι οι μεγάλες ομάδες φαίνονται από τα αποτελέσματα και από αυτά που κατακτά. Η νίκη μέσα στη Λεωφόρο είναι αναμενόμενη. Όταν είσαι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ εξυπακούεται ότι κερδίζεις στην έδρα σου. Ο Παναθηναϊκός όμως έχει μεγάλη αδυναμία στα εκτός έδρας παιχνίδια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φεύγει εξωτερικό ο Κουλούρης - Βρήκε φορ ο Πογέτ - Μεταγραφή Άλιμπεκ σε μεγάλη ελληνική ομάδα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags