Facebook Pixel Super League: Βαρούχας: "Απευθείας κόκκινη στη Λεωφόρο" - Τι είπε για χέρι ΠΑΟΚ και... φάουλ στο γκολ Ολυμπιακού
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-01 23:48:00

Βαρούχας: "Απευθείας κόκκινη στη Λεωφόρο" - Τι είπε για χέρι ΠΑΟΚ και... φάουλ στο γκολ Ολυμπιακού

Sportdog Team
Βαρούχας: "Απευθείας κόκκινη στη Λεωφόρο" - Τι είπε για χέρι ΠΑΟΚ και... φάουλ στο γκολ Ολυμπιακού

Ανάλυση-φωτιά από τον έμπειρο καθηγητή διαιτησίας για τις επίμαχες φάσεις των ντέρμπι. Οι φωνές για Αγκάγεφ και Καμπάκοφ και τι συνέβη στο νικητήριο γκολ του Ολυμπιακού με ΠΑΣ Γιάννινα.

Super League: Ο Παναγιώτης Βαρούχας ανέλυσε στην Αθλητική Κυριακή τις επίμαχες φάσεις των αγώνων για την 6η αγωνιστική στα πλέι οφ της Super League.

Αρχικά ο καθηγητής διαιτησίας σχολίασε το ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη, χαρακτηρίζοντας ως μέτρια προς κακή τη διαιτησία του Αγκάγεφ επειδή έκανε αρκετά λάθη στον καταλογισμό φάουλ και δεν τα πήγε καλά στον πειθαρχικό έλεγχο.

Ο Παναγιώτης Βαρούχας πάντως συμφώνησε με τον διαιτητή για τις αποφάσεις που οδήγησαν στην αποβολή του Καμαρά στο 45'. Υποστήριξε ότι η πρώτη κίτρινη κάρτα που είδε ο επιθετικός του Άρη ήταν σωστή, ενώ επεσήμανε πως ορθώς είδε και τη δεύτερη. Μάλιστα εξέφρασε την άποψη ότι το δεύτερο μαρκάρισμα του Καμαρά θα μπορούσε να επιφέρει ακόμα και απευθείας κόκκινη κάρτα, επειδή χτύπησε με τις τάπες τον Βιγιαφάνιες. μπροστά στα μάτια του ρέφερι.

Κατά τα άλλα, ο Παναγιώτης Βαρούχας είπε δεν υπάρχει πέναλτι για τον Άρη στη φάση του 60', καθώς η μπάλα βρίσκει στο κολλημένο χέρι του Βέλεθ, που είναι σε φυσική θέση. Τέλος, αναφέρθηκε σε μια λάθος υπόδειξη στο 69', όταν δόθηκε άουτ αντί για κόρνερ σε απόκρουση του Κουέστα, χαρακτήρισε όμως κακή την έντονη αντίδραση των παικτών του Παναθηναϊκού και είπε πως ήταν σωστή η κάρτα του διαιτητή στον Χουάνκαρ για διαμαρτυρία.

Αναφορικά με την αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός, ο παλαίμαχος ρέφερι συμφώνησε με όλες τις κρίσιμες αποφάσεις διαιτητή και VAR.

Αρχικά ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει φάουκ για τον Ολυμπιακό στο 56', αφού ο Ελ Αραμπί πέφτει μεν μετά από σύγκρουση με τον Λοντίγκιν, όμως ο γκολκίπερ του ΠΑΣ δεν έχει καμία πρόθεση και προσπαθεί να αποφύγει τον αντίπαλό του. Αντίστοιχα, ο Παναγιώτης Βαρούχας δεν είδε πέναλτι στο 57', τονίζοντας ότι η μπάλα βρήκε στη μασχάλη και όχι στο χέρι του Εραμούσπε εντός περιοχής Σωστά ακυρώθηκε επίσης το γκολ του Ροντρίγκες για τον Ολυμπιακός στο 61', μιας και ο Ελ Αραμπί ήταν σε θέση οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Τέλος, αναφέρθηκε στο νικητήριο γκολ του Ολυμπιακού στο 90+8', σε μια φάση που ο Πίρσμαν διαμαρτυρήθηκε για επιθετικό φάουλ του Βρουσάι πριν η μπάλα φτάσει στον σκόρερ Λόπες. Το γκολ μέτρησε ορθώς σύμφωνα με τον Παναγιώτη Βαρούχα, επειδή ο Πίρσμαν είναι αυτός που κλώτσησε το πόδι του Βρουσάι και όχι το αντίστροφο, άσχετα εάν ο αμυντικός των Ιωαννίων ήταν αυτός που τραυματίστηκε από την επαφή.



Αρκετή συζήτηση έγινε για τη διαιτησία του Καμπάκοφ στο ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, αν και ο Παναγιώτης Βαρούχας τον δικαίωσε για τις επίμαχες φάσεις του παιχνιδιού.

Ο έμπειρος αναλυτής ξεκαθάρισε ότι ορθώς ακυρώθηκε το γκολ του Τσόλακ στο 6', μιας και η μπάλα χτυπά στο χέρι του Κροάτη πριν την επίτευξη του γκολ. Σύμφωνα με τον κανονισμό, όταν η μπάλα έρχεται σε επαφή με το χέρι του σκόρερ, το γκολ αυτομάτως ακυρώνεται δίχως να έχει σημασία η ύπαρξη πρόθεσης.

Στο δεύτερο γκολ που πέτυχε ο Τσόλακ, το οποίο μέτρησε αυτή τη φορά, ο Παναγιώτης Βαρούχας τόνισε ότι ήταν σωστή η απόφαση του διαιτητή να κατακυρώσει το τέρμα, αφού μπορεί ο Κροάτης επιθετικός να βρήκε στο πρόσωπο τον αμυντικό της ΑΕΚ που τον μάρκαρε, αλλά αυτό έγινε από την κίνηση του παίκτη των ώρα που σούταρε. Συνεπώς δεν υπήρχε πρόθεση.

Παράλληλα, δήλωσε πως δεν υπάρχει πέναλτι για τον ΠΑΟΚ σε μια φάση στο δεύτερο ημίχρονο, που οι Θεσσαλονικείς ζήτησαν την εσχάτη των ποινών για χέρι στην περιοχή της ΑΕΚ, υποστηρίζοντας ότι το χέρι βρίσκεται σε φυσική θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χωρίς αντίπαλο στην Ελλάδα - Έτσι βγάζει τον ΠΑΟ στην Ευρώπη ο Γιοβάνοβιτς - Περιμένει… Τσόλακ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags