Facebook Pixel ΑΕΚ - Ματίας Αλμέιδα: "Σκούπα" στην ΑΕΚ με υπογραφή Αλμέιδα - Φεύγουν πέντε, έρχονται οκτώ - Αυτούς φέρνει ο Μελισσανίδης!
Ποδόσφαιρο
| 2022-05-24 13:06:00

Σκούπα στην ΑΕΚ με υπογραφή Αλμέιδα - Φεύγουν πέντε, έρχονται οκτώ - Αυτούς φέρνει ο Μελισσανίδης

του Γιώργου Θεοδωράκη
Σκούπα στην ΑΕΚ με υπογραφή Αλμέιδα - Φεύγουν πέντε, έρχονται οκτώ - Αυτούς φέρνει ο Μελισσανίδης

Ποιοι "βασικοί" ψάχνουν για ομάδα και οι πρώτες δυνατές μεταγραφές. Ο Αργεντινός προπονητής έχει... μελετήσει πολύ καλά το ρόστερ και έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις του, ενώ αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν και στην διοίκηση. Ποιοι είναι αυτοί που φεύγουν από τον σύλλογο, ποιοι επιστρέφουν και ποιοι θα υπογράψουν νέα συμβόλαια.
 

Εβδομάδα εξελίξεων αναμένεται να είναι αυτή που διανύουμε στην ΑΕΚ, αλλά αυτό αφορά κυρίως όσους θα έρθουν για να στελεχώσουν την ΠΑΕ. Μάλιστα είναι θέμα που το χειρίζεται προσωπικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης και για αυτό δεν βγαίνουν προς τα έξω πληροφορίες.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι θα είναι σίγουρα τα δύο νέα πρόσωπα (ο ένας από τους δύο αναμένεται να είναι ο Μπρούνο Άλβες), ενώ δεν αποκλείεται να έρθουν τρεις συνολικά που θα ενισχύσουν στελεχιακά την ομάδα.

Όσον αφορά τις αλλαγές στο ρόστερ, υπάρχει χρόνος για να γίνουν οι σωστές κινήσεις, σε συνεννόηση πάντα διοίκησης και προπονητή, δεδομένου ότι το πρώτο επίσημο παιχνίδι της Ένωσης είναι σε περίπου τρεις μήνες. Μάλιστα, ήδη η προετοιμασία αντί για τα μέσα Ιουνίου που ήταν προγραμματισμένη έχει μετατεθεί για τις αρχές Ιουλίου - Μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, άλλωστε, υπάρχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες για κάποιους παίκτες.

Σχετικά με τα ονόματα που ακούγονται, αν και είναι ακόμα νωρίς, ο Ορμπελίν Πινέδα είναι όντως παίκτης που ενδιαφέρει ενώ για τον στόπερ Αχμέντ Τουμπά η κατάσταση δεν είναι καθόλου εύκολη και, λογικά, δύσκολα θα ασχοληθεί η ΑΕΚ, αφού όπως σας έχει παρουσιάσει ήδη το Sportdog.gr υπάρχουν κι άλλοι δυνατοί ενδιαφερόμενοι.

Από εκεί και πέρα, ο Κορεάτης Χουάνγκ, που διαβάσατε πρώτοι στο sportdog για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ, έχουν γίνει κάποιες κινήσεις και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις και, μάλιστα, άμεσα λόγω και της ιδιαιτερότητας που υπάρχει στο ρωσικό πρωτάθλημα. Ο Αλμέιδα τον θέλει, η Ρούμπιν Καζάν τον παραχωρεί και μην αποκλείσετε να έχουμε άμεσα τα θετικά νέα.

Για τον Έκι Πόνσε, που το όνομά του παραμένει στην επικαιρότητα, δεν έχει προκύψει κάτι επίσημο και συντηρείται κυρίως μέσω του Τύπου το θέμα. Η τιμή του είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο (πάνω από 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο), έχει συμβόλαιο, και για την ώρα δεν προκύπτει κάτι πιο ζεστό.

Ποιοι φεύγουν και ποιοι μένουν

Για να περάσουμε στους παίκτες που βρίσκονται ήδη στο ρόστερ, δεν υπάρχει θέμα με τον Στάνκοβιτς, όπως σας μετέφερε ο Ευάγγελος Μίχος στο Sportdog.gr από την πρώτη μέρα που… έσκασε το θέμα ενώ για τον Όγκνιεν Βράνιες αναμένεται να βρεθεί φόρμουλα για να αποχωρήσει. Το ίδιο ίσως συμβεί και με τον Γιώργο Τζαβέλλα, αν και ο Αλμέιδα δεν είναι αρνητικός στην προοπτική να μείνει για την 5άδα των στόπερ. Ο Αργεντινός προπονητής πάντως ήδη ζήτησε να έρθουν δύο βασικοί κεντρικοί αμυντικοί!

Στους ακραίους μπακ δύσκολα θα δοθεί αποζημίωση για να λυθεί κάποιο συμβόλαιο (από αυτούς που υπολογίζονται), αλλά αν προκύψει πρόταση για την παραχώρηση του Κλεμέν Μισελέν ή ακόμα και του Μιλάντ Μοχαμάντι μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα.

Στα χαφ είναι σίγουροι οι Ντάμιαν Σιμάνσκι και Κώστας Γαλανόπουλος (-που είναι πανέτοιμος για να μπει από την πρώτη μέρα στην προετοιμασία), ενώ είναι πολύ πιθανό να αποκτηθεί δεκάρι είτε μείνει είτε φύγει ο Πέτρος Μάνταλος. Η επιθυμία του  παίκτη είναι να φύγει, ο προπονητής θα κάνει κουβέντα μαζί του και μένει να δούμε αν μετά από αυτή την κουβέντα ο αρχηγός θα επιμείνει στην απόφασή του...

Τσούμπερ, Γκαρσία και Άμραμπατ (αν δεν ζητήσει να αποχωρήσει) συνεχίζουν στη θέση τους, ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς δεδομένα φεύγει, ενώ στην επίθεση θα γίνει κίνηση για να έρθει παίκτης στη θέση του Καρίμ, που θα μπορούσε να σταθεί και βασικός.

Τέλος, στους δανεικούς ο Αθανασιάδης θα επιστρέψει για την προετοιμασία, ωστόσο δύσκολα θα παραμείνει, καθώς ήδη γίνονται συζητήσεις για μεταγραφή του στο εξωτερικό όπως σας έχει αποκαλύψει το Sportdog.gr, ενώ αναμένεται να γυρίσουν και οι Αλμπάνης, Μαχαίρας, Μπότος που ήταν επίσης δανεικοί και οι περιπτώσεις τους θα αξιολογηθούν.
 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Του έσπασαν το αμάξι και τίμησε την ΑΕΚ - Γι' αυτό έδιωξε Γεωργάτο ο Ολυμπιακός - "Θα βοηθήσει..."

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags