Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Ομάδα χωρίς πλάνο ο Ολυμπιακός - Νεύρα με Βάτσλικ, βασικός Ελ Αραμπί - Πού είναι ο Φορτούνης;"
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-28 17:58:00

"Ομάδα χωρίς πλάνο ο Ολυμπιακός - Νεύρα με Βάτσλικ, βασικός Ελ Αραμπί - Πού είναι ο Φορτούνης;"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ομάδα χωρίς πλάνο ο Ολυμπιακός - Νεύρα με Βάτσλικ, βασικός Ελ Αραμπί - Πού είναι ο Φορτούνης;"

Τα λάθη στην προετοιμασία και στην 11αδα, αλλά και πώς διορθώνονται! Ο Σάκης Τσιώλης αναλύει στο Sportdog το μαύρο κουτί της συντριβής της ομάδας του Πειραιά από τη Μακάμπι Χάιφα. Τίς πταίει; Πού τελείωσε το ματς; Όλες οι αλήθειες...

Ο Ολυμπιακός γνώρισε μία ντροπιαστική ήττα από τη Μακάμπι Χάιφα στη ρεβάνς του 1-1 στο Καραϊσκάκη και αποκλείστηκε από τα προκριματικά του Champions League συνεχίζοντας την αρνητική παράδοση απέναντι σε Ισραηλινούς. Η ομάδα του Πειραιά είχε να υποστεί τόσο βαριά απώλεια στην ευρωπαϊκή της ιστορία από το 1982 και συγκεκριμένα το 0-4 κόντρα στο πανίσχυρο, τότε, Αμβούργο.

Στο Ισραήλ οι πρωταθλητές Ελλάδας εμφανίστηκαν ανέτοιμοι! Δεν είχαν συνοχή και φανέρωσαν πολλές αδυναμίες. Στο Καραϊσκάκη δεν βελτίωσαν την εικόνα τους. Σύμφωνα με τον Σάκη Τσιώλη το γρήγορο γκολ των φιλοξενούμενων αποσυντόνισε τους Πειραιώτες. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο Sportdog, τα έβαλε με τον Βάτσλικ και την άμυνα, αλλά και τις κινήσεις από πλευράς Μαρτίνς.

«Δεν είναι δυνατόν να μην ξεκινά ο Ελ Αραμπί σε τέτοια ματς! Περίμενα να τον βάλει άμεσα στο δεύτερο ημίχρονο. Δέχτηκε το 0-2 και τελείωσαν όλα», αναφέρει ο Καρδιτσιώτης προπονητής, ο οποίος επανέλαβε το θέμα της έλλειψης ενός παίκτη με χαρακτηριστικα... Φορτούνη.

Int

Στο τέλος έκανε μία αναφορά για την επόμενη μέρα και πως λειτουργούν τα επαγγελματικά προπονητικά επιτελεία. Αυτό λέγεται «Επίλυση αγωνιστικών προβλημάτων», αναφέρει και παραδέχεται, ότι το τεχνικό τιμ θα βιώσει πολύ δύσκολες καταστάσεις εξαιτίας της πίεσης που υπάρχει μετά τον αποκλεισμό. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Ποιά είναι η γενική εικόνα που έχετε σχηματίσει για το παιχνίδι Ολυμπιακός-Μακάμπι;

«Η Μακάμπι Χάιφα φάνηκε μία από την αρχή, ότι ήταν ομάδα με ταχύτητα και διάθεση. Το γρήγορο γκολ βοήθησε πολύ τους Ισραηλινούς. Ο Ολυμπιακός αποσυντονίστηκε. Έγινε πιο νευρικός και στο δεύτερο γκολ τελείωσαν όλα. Πώς φτάσαμε εκεί; Είχε θέματα η ελληνική ομάδα, όσον αφορά το κέντρο και την επίθεσή του. Είχε πολλά προβλήματα στη σύνθεσή του».

Στο πρώτο ματς παρατηρήσατε έλλειψη συνοχής αλλά και ενός παίκτη όπως ο Μπουχαλάκης στα χαφ που να ενώνει άμυνα και επίθεση. Ο διεθνής Έλληνας μέσος έπαιξε με Μαντί Καμαρά και Κανέ στον άξονα και είχε κάποια λάθη; Τί θεωρείτε, ότι συνέβη;

«Αυτό με τον Μπουχαλάκη που είπαμε γίνεται σε 4-3-3 με Εμβιλά και Μαντί Καμαρά στην τριάδα. Είχαν προβλήματα. Έπρεπε να διασπάσουν την άμυνα και να κάνουν φάσεις. Για παράδειγμα, στο πρώτο ημίχρονο πέρα από μια φάση που έγινε με Μπουχαλάκη που πήγε να γίνει το γκολ, δεν υπήρχε για τον Ολυμπιακό κανένα άλλο σημείο αναφοράς. Νομίζω έλειπε πάλι, το ξέρω, ότι έχουμε γίνει κουραστικοί, ένας παίκτης όπως ο Φορτούνης. Να πάρει τη μπάλα, να πάει στο ένας εναντίον ενός, να βγάλει μία κάθετη μπαλιά».

Υπόθεση Ελ Αραμπί; Δεν τον ξεκίνησε και ξέχασε να τον βάλει... Πώς το σχολιάζετε;

«Για μένα σε τέτοια παιχνίδια μέσα στο Καραϊσκάκη που πρέπει να εκμεταλλευτείς τη φόρα που σου δίνει ο κόσμος, έπρεπε να ξεκινήσει ο Ελ Αραμπί βασικός. Είναι μία κίνηση για να πάρει γρήγορα το προβάδισμα και από εκεί και πέρα να το διαχειριστεί. Εμείς το βλέπουμε απέξω. Δεν ξέρουμε τι προβλήματα υπήρξαν και πως διάβασε το παιχνίδι ο Μαρτίνς».

Υπήρχε συγκέντρωση στην άμυνα; Γιατί όπως φάνηκε στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, με το σκορ στο 0-1, γίνεται μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Σισέ κάνει μία πιρουέτα και στην ουσία χάνει τον επιθετικό, αλλά για καλή του τύχη ο Βάτσλικ ήταν θετικός στο τετ α τετ...

«Εφαγε άλλα δύο γκολ στην καρδιά της άμυνας σε δύο φάσεις που τις έχασαν τα στόπερ. Άρα και εκεί υπήρχαν θέματα. Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι είχε μία ομάδα που έπαιζε απέναντι που έπαιζε πολύ γρήγορα. Η Μακάμπι έπαιξε πολύ καλά την αντεπίθεση. Με το γρήγορο γκολ που πέτυχαν οι Ισραηλινοί, ανάγκασαν τον Ολυμπιακό να ανεβάσει τις γραμμές του και έτσι δημιουργήθηκαν χώροι, τους οποίους και εκμεταλλεύτηκαν. Με τόσο ανοικτό χώρο στην άμυνά του, η ομάδα του Πειραιά είχε φανερά θέματα».

Ο Βάτσλικ πάντως δεν ήταν σε καλή μέρα! Και στα τέσσερα γκολ δεν έχει είτε καλή τοποθέτηση είτε αντίδραση...

«Για μένα ήταν καθοριστικό το φάουλ που δέχεται. Είναι τερματοφύλακας που έδειξε πέρσι καλά στοιχεία. Ήταν πολύ βασικός αρνητικός παράγοντας. Χάλασε η ψυχολογία και δημιουργήθηκε νευρικότητα στην ομάδα. Στο 0-1 την ελέγχει τη μπάλα. Τέτοια φάουλ μπορούν εύκολα να περάσουν από το τείχος. Θεωρώ, ότι μπορούσε να το βγάλει».

Από εκεί και πέρα, οι κινήσεις Μαρτίνς στη σκακιέρα πώς σας φάνηκαν;

«Στο ημίχρονο θα περίμενα να ξεκινήσει με Ελ Αραμπί, για να παίξει με ένα δεύτερο σέντερ φορ. Δεν το έκανε. Ήρθε το 2-0 και όλα τελείωσαν».

Τί πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής; Φαίνεται μία ομάδα ανέτοιμη και αδούλευτη. Υπάρχουν και πιέσεις από τον κόσμο για τον Μαρτίνς...

«Σε αυτές τις περιπτώσεις και μετά από τέτοια εικόνα ο Ολυμπιακός είναι φυσιολογικό να υπάρχουν παράπονα για τον προπονητή. Η ομάδα έχει δείξει και από πέρσι, ότι έχει χαθεί η χημεία. Δεν υπάρχουν αυτοματισμοί. Υπάρχουν προβλήματα. Έτσι όπως μπήκε η ομάδα στο γήπεδο φαινόταν, ότι δεν ήξερε τί έπαιζε. Δεν είχε πλάνο και στυλ παιχνιδιού. Περίμενε να προηγηθεί για να το ελέγξει από τον πάγκο. Δεν του βγήκε. Δεν ξέρω αν θα γίνει ομάδα με δέσιμο. Μπορεί να αλλάξουν κάποια πράγματα. Αλλά η συνοχή είναι σημαντικό πράγμα και ο Ολυμπιακός δεν την έχει. Να δουλέψει παραπάνω; Μα τόσο καιρό δουλεύει. Τί γίνεται; Υπάρχει πρόβλημα και νομίζω, ότι πλέον είναι πολύ δύσκολες οι καταστάσεις για το προπονητικό τιμ».

Ποιά είναι η αντίδραση ενός τεχικού επιτελείου μετά από τέτοιες εμφανίσεις; Τί κάνετε εσείς οι προπονητές;

«Πρώτα απ' όλα με το τιμ κάνουν αυτοκριτική. Ψάχνουμε τη σύνθεση, το σύστημα και φυσικά καταλήγουμε στην τακτική προσέγγιση. Έχουν τόσους σκάουτερ και τόσο μεγάλο προσωπικό στον Ολυμπιακό που μπορούν να τους δείξουν αμέσως τις αδυναμίες. Από την ιχνηλασία αυτήν, ψάχνουμε να βρούμε το δυνατό και αδύνατο σημείο. Από εκεί ξεκινά η επόμενη μέρα. Επίλυση αγωνιστικών προβλημάτων λέγεται αυτό. Είναι μία ομάδα με τέτοια τεχνογνωσία που διαθέτει τα πάντα. Μπορεί να κατεβάσει τα στατιστικά δεδομένα, να ελέγξει και να βρει τα πάντα. Ποσοστά αποτυχίας, ποιες πλευρές είχαν αδυναμίες, ποιοί έτρεξαν. Με απλά λόγια, με βάση την ανάλυση του παιχνιδιού από τους τεχνικούς και συνεργάτες του Μάρτινς θα βρούνε τί δεν πήγε καλά και την αιτία. Από εκείνη τη στιγμή ψάχνεις να βελτιώσεις κάποια πράγματα».


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ηλεκτροσόκ στον Ολυμπιακό - Φεύγουν 15 παίκτες, top ονόματα - Φήμες για Φορτούνη και Πασχαλάκη!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags