Facebook Pixel Ολυμπιακός - Σάκης Τσιώλης: "Χωρίς συνοχή ο Ολυμπιακός, χάθηκαν οι ισορροπίες - Ξέχασε τον Βαλμπουενά - Θέλει... Φορτούνη"!
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-24 10:00:00

"Χωρίς συνοχή ο Ολυμπιακός, χάθηκαν οι ισορροπίες - Ξέχασε τον Βαλμπουενά - Θέλει... Φορτούνη"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Χωρίς συνοχή ο Ολυμπιακός, χάθηκαν οι ισορροπίες - Ξέχασε τον Βαλμπουενά - Θέλει... Φορτούνη"!

Η δουλειά Μαρτίνς με τις μεταγραφές και ο μεγάλος κίνδυνος ενόψει ρεβάνς! Ο Σάκης Τσιώλης στο Sportdog για το ισόπαλο 1-1 των Πειραιωτών με τη Μακάμπι στη Χάιφα. Τί έλειπε στους Ερυθρόλευκους. Ποιό στοιχείο πρέπει να διορθώσει οπωσδήποτε ο Μαρτίνς στη ρεβάνς;

Την άποψη, ότι ο Ολυμπιακός εμφάνισε κόντρα στη Μακάμπι, στο πρώτο ματς των προκριματικών του δεύτερου γύρου του Champions League, ένα σύνολο χωρίς συνοχή και ρυθμό, εξέφρασε ο Σάκης Τσιώλης. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο Sportdog και μοιράστηκε τις σκέψεις του για το ισόπαλο 1-1 στο Ισραήλ, το οποίο δυσκολεύει την υπόθεση-πρόκριση για τους Πειραιώτες στον επαναληπτικό του «Καραϊσκάκη».

Ο Καρδιτσιώτης προπονητής στάθηκε στην απουσία ενός παίκτη όπως ο Μπουχαλάκης στο κέντρο. «Χάλασαν οι ισορροπίες», ανέφερε και επεσήμανε την έλλειψη ενός οργανωτή, όπως ο Φορτούνης, ο οποίος δεν υπολογίζεται από τον Πέδρο Μαρτίνς. Όσον αφορά τις κινήσεις του Πορτογάλου τεχνικού, τις χαρακτήρισε αναμενόμενες και επιβεβλημένες, ενώ για τις μεταγραφές σημείωσε, ότι το δυσκολότερο ζήτημα για έναν προπονητή είναι να δέσει τις προσθήκες με την ομάδα.

Παράλληλα υπογράμμισε πως η ρεβάνς χρειάζεται προσοχή, γιατί η Μακάμπι έδειξε, ότι είναι μία ομάδα που ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο. Μάλιστα χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό τυχερό, γιατί προηγήθηκε νωρίς. Στο τέλος της συζήτησής μας, ο κόουτς έκανε ένα σχόλιο για τον Μπόγκνταν Πλάνιτς, ο οποίος απασχολεί μεταγραφικά την ΑΕΚ και στο ευρωπαϊκό παιχνίδι στη Χάιφα έδειξε πολύ ωραία στοιχεία. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Πώς σας φάνηκε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ματς με τη Μακάμπι συνολικά;

«Αυτό που μου φάνηκε είναι, ότι ο Ολυμπιακός ήταν μία ομάδα που δεν είχε συνοχή. Είχε θέματα μεταξύ των γραμμών. Είχε αρκετά προβλήματα στην αμυντική λειτουργία μετά το πρώτο 25λεπτο. Είχε θέματα στον άξονά του που φάνηκε στα δύο γκολ που δέχτηκε, τα οποία δεν μέτρησαν, επειδή ήταν οφσάιντ. Το θέμα είναι, ότι ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο πήγε να το κλειδώσει το 1-0. Βγήκε αρκετές φορές στην αντεπίθεση. Αλλά αν δεν ήταν τόσο τυχερός που προηγήθηκε νωρίς στην κόντρα με αυτήν τη φάση που ευνόησε τον Ζίνγκερναγκελ θα είχε πολλά περισσότερα προβλήματα. Γενικά μου έδειξε μία ομάδα ασύνδετη. Δεν ήταν η ομάδα με τον ρυθμό και τη συνοχή που γνωρίζαμε. Είναι μία διαφορετική ομάδα που λογικά θέλει τον χρόνο της. Φάνηκε η έλλειψη ενός καθαρού παίκτη-οργανωτή όπως ο Φορτούνης. Επίσης πιστεύω, ότι χωρίς τον Μπουχαλάκη έχουν χαλάσει οι ισορροπίες στο χώρο του κέντρου».

Στη Χάιφα αγωνίστηκαν φετινές μεταγραφές του Ολυμπιακού όπως Βρσάλικο, Κανέ, Ζίνγκερναγκελ και Αμπουμπακάρ Καμαρά. Πώς κρίνετε την απόδοσή τους;

«Είναι παίκτες που η αξία τους δεν αμφισβητείται. Ατομικά έδειξαν τα στοιχεία που τους διακρίνουν. Θέλουν όμως χρόνο να ενσωματωθούν και να μπούνε μέσα στην ομάδα. Αυτό είναι και το δυσκολότερο θέμα των μεταγραφών το δέσιμο. Αυτό είναι το μέλημα κάθε προπονητή. Πώς θα δέσουμε την ομάδα πάνω στους παίκτες που πήραμε. Νομίζω, ότι θέλει δουλειά πάνω σε αυτόν τον τομέα ο Ολυμπιακός. Έχει μία εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. Πρέπει και να λειτουργήσει με άλλη φιλοσοφία. Γιατί έχουν άλλα χαρακτηριστικά αυτοί οι παίκτες».

Πώς σας φάνηκαν οι κινήσεις του Πέδρο Μαρτίνς στο γήπεδο;

Ο Βαλμπουενά ήταν μια αλλαγή που έπρεπε να γίνει και δεν ξέρω αν έπρεπε να γίνει και νωρίς. Έπρεπε να παίξει για να κρατήσει τη μπάλα, να πάρουν οι παίκτες δύο αναπνοές, να ανεβάσει την ομάδα ψηλά. Τον Παπασταθόπουλο τον έβαλε για να βάλει ένα τρίτο στόπερ και να «ψηλώσει» το παιχνίδι. Και τέσσερα στόπερ να έβαζε αν θέλει η μπάλα να μπει θα μπει. Θα μπορούσε βέβαια να είχε μπει το διπλό δοκάρι της Μακάμπι και μπήκε ένα γκολ στο 1-1, το οποίο ήταν πολύ δύσκολο. Αυτές οι δύο αλλαγές ήταν αναμενόμενες και επιβεβλημένες. Οι άλλες αλλαγές ήταν ανάλογα τι στοχεύει ο προπονητής και τι θέλει».

Στη ρεβάνς πώς πρέπει να πάει το ματς ο Ολυμπιακός;

«Στο Καραϊσκάκη, μετά το 1-1 και έτσι όπως είδαμε τη Μακάμπι, όλα είναι ανοιχτά, αν και ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερη ποιότητα ως ομάδα. Και αυτοί όμως έδειξαν, ότι όταν παίρνουν τη μπάλα στο χώρο του κέντρου είναι πολύ γρήγοροι στην κόντρα επίθεση. Φεύγουν πολύ καλά στον χώρο. Με τέσσερις πάσες έβγαιναν μπροστά. Οι άνθρωποι έδειξαν πως ήξεραν τι ήθλεαν. Έπαιζαν με αυτοματισμούς. Θέλει προσοχή η Μακάμπι. Πρέπει να παίξει με υπομονή ο Ολυμπιακός. Δεν πρέπει να βγει ψηλά και να δώσει χώρο, ειδικά στον άξονα. Επισημαίνω, ότι πρέπει να δέσει τον άξονα με έναν τρίτο παίκτη μπροστά από τα στόπερ, καρφωμένο σε αυτήν τη θέση. Αυτή είναι η αποστολή που φέρνει εις πέρας ο Μπουχαλάκης. Έχει ένα στόπερ μπροστά από τα στόπερ η ομάδα σε αυτήν την περίπτωση. Και είναι πιο δεμένη. Δεν θα έβγαιναν οι Ισραηλινοί τόσες φορές μέσα από την καρδιά του Ολυμπιακού. Αυτήν την κίνηση πιστεύω, ότι θα τη διαβάσει ο Μαρτίνς και θα προσπαθήσει να το φτιάξει».

Με τη Μακάρμπι αγωνίστηκε ένας ποδοσφαιριστής, για τον οποίο τα ρεπορτάζ αναφέρουν, ότι απασχολεί σοβαρά την ΑΕΚ! Αναφερόμαστε στον Μπόγκνταν Πλάνιτς, ο οποίος ήταν ο σκόρερ του δεύτερου γκολ των Ισραηλινών που ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Πώς σας φάνηκε;

«Είναι ένας παίκτης που διαβάζει πρώτα απ' όλα πολύ καλά τον χώρο. Έχει αντίληψη. Η άμυνα που θέλουμε να κάνουμε θέλει την “αντίληψη” ως το πρώτο συστατικό της στοιχείο. Είναι ένα χαρακτηριστικό που απαιτείται να υπάρχει από τον τερματοφύλακα, τους τέσσερις αμυντικούς μπροστά του μέχρι τον χαφ που παίζει μπροστά από τα στόπερ, τη σημαντικότητα του οποίου υπογραμμίσαμε παραπάνω. Είναι πολύ σπουδαίο να υπάρχει αντίληψη για όταν χάνεται η μπάλα. Νομίζω, ότι αυτός ο παίκτης το κατέχει. Υπάρχουν πολλά ακόμα πράγματα. Δυστυχώς δεν έχω δει την ΑΕΚ, για να εξακριβώσω πως μπορεί να δέσει. Είναι μία ομάδα αίνιγμα για πολύ κόσμο η Ένωση. Τί θέλει ακριβώς να παίξει».


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Όχι" σε 1 εκατ. και βίλα για ΑΕΚ ο Βίντα - Νέα πώληση Άρη σε Ολυμπιακό - Δώνης για Μπίσεσβαρ!
 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags