Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Χύμα και τσουβαλάτα ο Μαρινάκης - Παράλογη απόλυση Μαρτίνς - Φταίνε οι παίκτες, θέλει μεταγραφές"!
Ποδόσφαιρο
| 2022-07-29 22:07:00

"Χύμα και τσουβαλάτα ο Μαρινάκης - Παράλογη απόλυση Μαρτίνς - Φταίνε οι παίκτες, θέλει μεταγραφές"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Χύμα και τσουβαλάτα ο Μαρινάκης - Παράλογη απόλυση Μαρτίνς - Φταίνε οι παίκτες, θέλει μεταγραφές"!

Ποιος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την εικόνα του φετινού Ολυμπιακού; Δύο παλαίμαχοι άσοι του συλλόγου ο Ηλίας Υφαντής και ο Πέτρος Ξανθόπουλος, μιλούν στο Sportdog για το τι πρέπει να γίνει μετά τον βαρύ αποκλεισμό από το Champions League.

Μία ήττα και ένας αποκλεισμός από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League είναι φυσικό επακόλουθο να χαλάσουν το κλίμα μέσα σε μία ομάδα, πόσω μάλλον μετά από ένα βαρύ αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός έχασε 4-0 από τη Μακάμπι Χάιφα ύστερα από τραγική εμφάνιση, η οποία μπλέκει το «ερυθρόλευκο» συγκρότημα σε καταστάσεις εσωστρέφειας. Η πίεση στην πλευρά του προπονητή είναι ένα σύνηθες φαινόμενο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ακούσει πολλά στην ομάδα του Πειραιά την τελευταία διετία! Η εικόνα των πρωταθλητών Ελλάδας και στα δύο παιχνίδια απέναντι στους Ισραηλινούς ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν ξεκίνησε τον Ελ Αραμπί και προτίμησε τον Τικίνιο που οι συμπατριώτες του τον θεωρούν φευγάτο. Προτίμησε στην τριάδα στα χαφ με Μπουχαλάκη και Μαντί Καμαρά, να βάλει τον Κανέ αντί του έμπειρου Εμβιλά. Εν τέλει άργησε να βάλει τον Μαροκινό φορ, ενώ η αλλαγή του Ζοάο Καρβάλιο δεν προσέφερε τίποτα! Εξάλλου στο 0-2 το παιχνίδι είχε ήδη κριθεί με τον κόσμο να φωνάζει το όνομα του Κώστα Φορτούνη μετά το 0-3.

Το Sportdog επικοινώνησε με δύο παλαιμάχους του Ολυμπιακού! Ηλίας Υφαντής και Πέτρος Ξανθόπουλος, παρά την πικρία που υπάρχει, μίλησαν με τη φωνή της λογικής. Αμφότεροι συμφωνούν, ότι πρέπει να γίνει κάτι.

Ηλίας Υφαντής: Να μιλήσουν παίκτες, πρόεδρος και προπονητής

Ο μεγάλος επιθετικός στην ιστορία του Ολυμπιακού τις δεκαετίς του '50 και του '60 θεωρεί, ότι η ψυχολογία της ομάδας θέλει αλλαγή. Είναι αντίθετος με την απόλυση του Πέδρο Μαρτίνς και θεωρεί, ότι πρέπει να λυθούν τα προβλήματα εσωτερικά. «Ποιό είναι το πρόβλημα; Εμένα μου αρέσει να λέω αυτά που θέλω βάσει όσων έχω ζήσει και θεωρώ, ότι με τα αναφέρω, θα βελτιωθεί η κατάσταση. Ο Ολυμπιακός θέλει στήριμα απ'όλους μας. Ειδικά αυτήν την εποχή. Να είμαστε αντικειμενικοί.

Δεν πρέπει να αρχίσουμε να ρίχνουμε ευθύνες. Για μένα προσωπικά φταίνε οι ίδιοι οι παίκτες και μετά ο προπονητής. Όταν ο παίκτης που έχει ευκαιρία να σκοράρει και δεν κάνει γκολ ή όταν δέχεται γκολ που είναι για να γελάς, τότε δεν φταίει ούτε ο προπονητής, ούτε ο πρόεδρος, ούτε οι οπαδοί.

Επαναλαμβάνω, θέλει ιδιαίτερη προσοχή! Να καλέσουν τους παίκτες και να συζητήσουν όλοι μαζί με τον πρόεδρο και τον προπονητή και να τα πούνε χύμα και τσουβαλάτα. Ο παίκτης όταν βλέπει σωστή συμπεριφορά από τον προπονητή και τη διοίκηση τότε δέχεται το λάθος του. Δεν το παίρνει εγωιστικά. Μην ξεχνάμε, ότι σε κάθε αγώνισμα, ειδικά στο ποδόσφαιρο όλα είναι θέμα ψυχολογίας.

Το λέω με συγκίνηση, ότι από εδώ και μετά πρέπει να σταματήσουν οι γκρίνιες. Να κοιτάξουμε να βελτιωθεί η κατάσταση. Δεν είναι σοβαρά πράγματα να φύγει ο προπονητής. Ας μου πει κάποιος πού γίνεται αυτό παγκοσμίως; Να απολύεται ένας προπονητής επειδή έχασε ένα ματς;

Σε λίγο ξεκινά το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι πανέτοιμος, εφόσον δημιουργήθηκε αυτή η εικόνα και αυτή η κατάσταση. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή απ'όλους τους υπεύθυνους. Όλοι να τα πούνε χύμα και τσουβαλάτα και να μην βγει κουβέντα προς τα έξω. Όπως συνέβη την εποχή που έκαναν κουμάντο οι αδελφοί, Βαγγέλης και Γιάννης Χέλμης. Μας έκλεισαν μέσα και στις προπονήσεις στο Φάληρο δεν έμπαινε ούτε κουνούπι. Αυτό το σταμάτησαν αυτοί οι άνθρωποι για ένα δεκαπενθήμερο. Μετά μείναμε αήττητοι και πήραμε το πρωτάθλημα», αναφέρει ο Ηλίας Υφαντής.

Πέτρος Ξανθόπουλος: Πρέπει να αλλάξει αυτή η ιστορία

Από την πλευρά του ο Πέτρος Ξανθόπουλος που έκανε καριέρα στον Ολυμπιακό τη δεκαετία του '80 στέκεται στο κομμάτι της ενίσχυσης. « Ο Ολυμπιακός μου θυμίζει την ίδια ομάδα που βλέπαμε τον Γενάρη. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Θέλει αρκετή μεταγραφική ενίσχυση. Δεν υπάρχει δημιουργία. Λείπει ο παίκτης με προσωπικότητα. Δεν υπάρχει ένας παίκτης που με μία ατομική ενέργεια, ή με μία εκτέλεση να αλλάξει τις ισορροπίες. Χρειάζονται σημαντικές αλλαγές.

Όσον αφορά τον Μαρτίνς, το θέμα προπονητή είναι θέμα προέδρου. Αγωνιστικά βλέπω ότι ο Ολυμπιακος θέλει αλλαγή φιλοσοφίας και σκέψης. Θέλει πολλά πράγματα... Παρότι τα λεγόμενα του Πορτογάλου, ότι η ομάδα θα ήταν έτοιμη, φάνηκε πολύ πιο ανέτοιμη από το πρώτο ματς.

Αντιλαμβάνεστε, ότι υπάρχει πρόβλημα. Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς και μπορούν να γίνουν διορθωτικές κινήσεις. Δεν είναι ανάγκη να γίνουν πολλές. Αλλά χρειάζεται και κάποιες. Το 4-0 από τη Μακάμπι τα μαρτυρά όλα. Δεν το μαρτυρά τώρα όμως. Αυτή είναι ιστορία 8 μηνών. Πρέπει να παρθούν αποφάσεις και να έρθουν παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν.

Σχετικά με τον Φορτούνη, ο Κώστας είναι ένας παίκτης που ξέρουμε που μπορεί να βοηθήσει. Δεν ξέρουμε όμως σε ποια κατάσταση βρίσκεται μετά από δύο σοβαρούς τραυματισμούς. Το θέμα είναι, ότι δεν του έδωσε την ευκαιρία να του δείξει τι μπορεί να κάνει. Δεν τον πήρε ούτε στην προετοιμασία. Και ξέρετε τι λέγεται; Όσοι δεν παίζουν είναι πάντα οι καλύτεροι παίκτες», υποστηρίζει ο βετεράνος μέσος.



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παίρνει "σκούπα" ο Μαρινάκης -10 μεταγραφές, συμφωνία με εξτρέμ και 10αρι - Τέλος κορυφαία ονόματα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags