Facebook Pixel Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: "Δεν είναι ο Ολυμπιακός που ξέραμε - Άδικο κράξιμο σε Μασούρα-Σωκράτη - Θα περάσουν ΠΑΟ-Άρης"
| 2022-08-05 18:33:00

"Δεν είναι ο Ολυμπιακός που ξέραμε - Άδικο κράξιμο σε Μασούρα-Σωκράτη - Θα περάσουν ΠΑΟ-Άρης"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Δεν είναι ο Ολυμπιακός που ξέραμε - Άδικο κράξιμο σε Μασούρα-Σωκράτη - Θα περάσουν ΠΑΟ-Άρης"!

Τι έγινε στη φάση του Παπασταθόπουλου και η εμφάνιση Κουέστα! Ο Σούλης Παπαδόπουλος σχολιάζει στο Sportdog τα ευρωπαίκά ματς των τριών ελληνικών ομάδων. Τι βλέπει στις ρεβάνς, μετά από δύο ήττες και μία ισοπαλία.

Παναθηναϊκός και Άρης ηττήθηκαν 2-0 από Σλάβια Πράγας και Μακάμπι Τελ Αβίβ αντίστοιχα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, ενώ ο Ολυμπιακός σώθηκε την τελευταία στιγμή και τη γλίτωσε με το ισόπαλο 1-1 εναντίον της Σλόβαν Μπρατισλάβας για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Μετά από αυτήν την κακή βραδιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, η χώρα μας έμεινε στην 16η θέση, με τους Δανούς, τους Κροάτες και τους Τούρκους να μειώνουν τη διαφορά και την άλλη Πέμπτη να υπάρχει ο κίνδυνος να μην υπάρχει καμία ελληνική ομάδα σε ευρωπαϊκούς ομίλους.

Ο Σούλης Παπαδόπουλος πάντως είναι αισιόδοξος, ότι οι ελληνικές ομάδες αν προσέξουν θα μπορέσουν να πάρουν την πρόκριση! Ο προπονητής της Παναχαϊκής μίλησε στο Sportdog και σχολίασε τα παιχνίδια που έκαναν Παναθηναϊκός, Άρης και Ολυμπιακός.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ηττήθηκε με ένα σκορ, το οποίο θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο, αν δεν είχε καθοριστικές επεμβάσεις ο Κουέστα. Είχε ευκαιρίες στο ματς, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας είχε εξίσου σημαντικές αποκρούσεις με τον Ισπανό, αλλά στο τέλος του παιχνιδιού η φάση που χάνει ο Καμάτσο απλά δεν χάνεται. Πού υστέρησαν οι «Κίτρινοι»;

«Ο Άρης δεν ήταν καλός στην αμυντική συμπεριφορά. Ο Κουέστα όντως κράτησε το παιχνίδι στο 2-0, το οποίο πιστεύω, ότι μπορεί να το ανατρέψει στο δεύτερο παιχνίδι με τη βοήθεια του κόσμου. Είναι πολύ δυνατός στο “Βικελίδης”. Πρέπει να βάλει ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο να φέρει το ματς στα ίσια. Ο Άρης θα μπορούσε να σκοράρει και να έκανε ευκολότερη την υπόθεση στον επαναληπτικό, αλλά για να πούμε την πάσα αλήθεια, το αποτέλεσμα σκορ είναι δίκαιο».

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με ήττα μετά από 5 χρόνια απουσίας. Υπάρχει η αποβολή του Παλάσιος που χαλάει τα πράγματα για τον Γιοβάνοβιτς, αλλά κατά γενική ομολογία δεν είχε τον βαθμό ετοιμότητας που θα περίμεναν οι οπαδοί του. Συμφωνείτε;

«Έπαιξε ρόλο η αποβολή. Ο διαιτητής δεν ήταν αρκετά έμπειρος για ένα τέτοιο ματς. Ο Παναθηναϊκός όμως όπως είπε και ο προπονητής του δεν ήταν αυτός που περίμεναν οι φίλαθλοί του. Νομίζω, ότι και ο Παναθηναϊκός έχει ελπίδες αν βάλει ένα γρήγορο γκολ στη Λεωρόφορο. Όπως και να έχει και τα δύο αποτελέσματα αυτά ήταν άσχημα για τις ελληνικές ομάδες. Έδειξαν ότι δεν είναι έτοιμες και είναι λογικό. Είναι τα πρώτα επίσημα παιχνίδια τους (πρώτο για ΠΑΟ, δεύτερο για Άρη). Στην Ελλάδα ασχολούμαστε με πολλά περισσότερα παρά με το αγωνιστικό».

 
Παναθηναϊκός 2-0 |HIGHLIGHTS|" itemprop="name" />

Ο Ολυμπιακός γλίτωσε την τελευταία στιγμή στο ντεμπούτο του Κορμπεράν στον πάγκο της ομάδας τη μετά Μαρτίνς εποχή. Αποδοκιμάστηκε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ο Σωκράτης για το λάθος του στο 0-1, αλλά και παίκτες όπως ο Μαντί και ο Μασούρας. Αποθεώθηκαν βέβαια οι γερόλυκοι Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί που έφτιαξαν την ισοφάριση. Πώς τα σχολιάζετε όλα αυτά και τί βλέπετε για τη ρεβάνς;

«Για το γκολ που δέχεται έχω να πω, ότι λάθη κάνουν όλοι. Εκτός από αυτόν που δεν παίζει. Σίγουρα ήταν σημαντικό λάθος. Μπορούσε να βγάλει τη μπάλα άουτ, ή κόρνερ. Με το χέρι ο αντίπαλος τον βγάζει εκτός φάσης. Νομίζω, ότι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά για 10-15 λεπτά, είχε την κατοχή της μπάλας. Φαινόταν, ότι θα πετύχαινε ένα γκολ, θα έπαιρνε κεφάλι στο σκορ και θα γίνονταν ευκολότερα τα πράγματα, όπως είχε γίνει πέρσι με την ίδια ομάδα. Μετά το 15'-20' οπισθοχώρησε. Η ομάδα δείχνει ότι δεν είναι έτοιμη. Ο αντίπαλος ήταν καλύτερος.

Όσον αφορά τα παιδιά που αποδοκιμάστηκαν, στο ποδόσφαιρο έτσι γίνεται πάντα. Το ποδόσφαιρο όμως είναι ομαδικό άθλημα. Όλοι μαζί κερδίζουν όλοι μαζί χάνουν. Η ομάδα ήταν σε μία φάση μεταβατική, με νέο προπονητή. Δεν μπορείς να δεις αισθητές αλλαγές μέσα σε 3-4 μέρες. Με την εμπειρία που είχαν οι ποδοσφαιριστές και την ομάδα που έχουν πίστευα, ότι θα κέρδιζαν το παιχνίδι. Το ισοφάρισε γιατί δύο παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο, ο Ελ Αραμπί και ο Βαλμπουενά είναι πάρα πολύ έμπειροι. Ο Μαροκινός ζει για το γκολ. Ο Γάλλος έχει πολύ καλά στημένα. Δυστυχώς έχουν περάσει τα χρόνια. Δεν μπορεί να παίζει κάποιος μόνο για να χτυπά φάουλ και κόρνερ, παρόλο που είναι πολύ σημαντικός παίκτης.

Ειδικά για τον Μασούρα που είναι Έλληνας και έχει προσφέρει πάρα πολλά στον Ολυμπιακό! Ήταν από τις διακριθένες. Μπορεί να έχασε ευκαιρίες, αλλά μάρκαρε, έτρεχε. Είναι ένας παίκτης που δίνει ό,τι έχει και δεν έχει. Νομίζω, ότι ήταν άδικη η αποδοκιμασία. Ο Μαντί είναι πάρα πολύ καλός παίκτης, ακούγεται το όνομά του σε μεταγραφικά σενάρια. Αν θέλει να φύγει θα το καταλάβαινα. Αλλά επαναλαμβάνω για τον Μασούρα είναι άδικο το κράξιμο. Άδικο είναι και για τον Παπασταθόπουλο. Τα λάθη γίνονται. Την περασμένη εβδομάδα με τη Χάιφα για παράδειγμα, ο Βάτσλικ δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Τώρα όμως τον κράτησε όρθιο.

Στη ρεβάνς ο Ολυμπιακός πρέπει να διορθώσει το σύνολο της απόδοσής του. Και να μην κοιτάξει ατομικά. Δεν είναι η ομάδα που ξέραμε τα προηγούμενα χρόνια! Φαίνεται αυτό. Είναι πολύ προβλέψιμος. Του λείπει η ταχύτητα στην επίθεση. Εκεί πρέπει να βρει το φάρμακο και να βελτιωθεί. Είναι καλύτερη ομάδα. Με το γκολ που πέτυχε εύκολα ή δύσκολα θα πάρει την πρόκριση στη Μπρατισλάβα, για να ηρεμήσει και σιγά σιγά να μπορέσει ο προπονητής να βρει τον ρυθμό του.

Και οι τρεις ομάδες μπορούν να προκριθούν. Θα είναι πολύ άσχημο για το ελληνικό ποδόσφαιρο αν αποκλειστούν. Θα μας γυρίσει πολλά χρόνια πίσω. Θα είναι κρίμα, γιατί οι διοικήσεις τους έχουν επενδύσει τόσο πολλά χρήματα».

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τελειώνουν" από Ολυμπιακό τέσσερις βασικοί με Σλόβαν - Ο Κορμπεράν "είδε" το μεγάλο πρόβλημα! 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags