Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Σκασμένος" ο Γιοβάνοβιτς - Η μεταγραφή που θέλει και... άμεσα ο ΠΑΟ - Έκπληξη με Σκανδιναβία!
Ποδόσφαιρο
| 2023-01-28 12:30:00

"Σκασμένος" ο Γιοβάνοβιτς - Η μεταγραφή που θέλει και... άμεσα ο ΠΑΟ - Έκπληξη με Σκανδιναβία!

"Σκασμένος" ο Γιοβάνοβιτς - Η μεταγραφή που θέλει και... άμεσα ο ΠΑΟ - Έκπληξη με Σκανδιναβία!

Ο παίκτης λείπει από το καλοκαίρι και πλέον φαίνεται και στα παιχνίδια. Οι Πράσινοι ψάχνουν για κίνηση ακόμα και τώρα, τον Ιανουάριο. Πρώτα και και πάνω απ’ όλα, γιατί υπάρχει θέμα ποσοτικό. Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του Sportdog.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ρίχνει ματιές στην αγορά (και) για μεσοεπιθετικό, αλλά μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ειδικά τις τελευταίες ημέρες, ερχόντουσαν η μία μετά την άλλη προτάσεις μάνατζερ για στόπερ. Κάτι έχουν… μυριστεί και κινούνται έτσι στην ποδοσφαιρική πιάτσα, διότι θεωρητικά οι Πράσινοι έχουν δύο καθαρά βασικούς, τους Σένκεφελντ και Μάγκνουσον.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι όντως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν θα έλεγε όχι σε κεντρικό αμυντικό. Ακόμα και τώρα, τον Ιανουάριο. Πρώτα και και πάνω απ’ όλα, γιατί υπάρχει θέμα ποσοτικό. Ο Μάγκνουσον κατά καιρούς βγάζει προβλήματα τραυματισμών, κάτι που τον αναγκάζει να παίζει με Πούγγουρα ή Σάρλια. Το πρόβλημα δεν είναι πως οι συγκεκριμένοι δεν ανταποκρίνονται στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, αλλά στο ότι δεν μπορούν να κάνουν παιχνίδι με την μπάλα όπως το θέλει ο Ιβάν.

Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι μετά τον τραυματισμό του Μάγκνουσον, είδαμε αυτόματα χειρότερο τον Χουάνκαρ και συνολικά τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην ανάπτυξη. Αυτό συνέβη, διότι ο Ισλανδός όταν η ομάδα επιτίθεται καλύπτει τη θέση του αριστερού μπακ ουσιαστικά, με τον Χουάνκαρ αντίστοιχα (πάντα σε θέση ανάπτυξης) να ανεβαίνει στο αριστερό άκρο της επίθεσης, με τον εξτρέμ τέλος από την πλευρά να συγκλίνει και να παίζει πιο κοντά στην περιοχή. Από την άλλη με τον Σένκεφελντ δεν υπάρχει γενικά πρόβλημα, πέραν της στάσης του πρόσφατα με την κόκκινη κόντρα κόντρα στον ΠΑΟΚ και ό,τι έκανε μετά την αποβολή του, γεγονός που προκάλεσε άλλωστε και το πρόστιμο 20 χιλιάδων ευρώ από την ΠΑΕ.

Ο Γιοβάνοβιτς πάντως έχει προβληματιστεί τις τελευταίες εβδομάδες πολύ με την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του. Σε κάθε ματς από τον Ιωνικό και μετά, ο Σέρβος τεχνικός βλέπει λάθη να επαναλαμβάνονται συνεχώς. Και κάτι που επαναλαμβάνεται, σύμπτωση δεν μπορεί να συνιστά. Κρατείστε το λοιπόν και αυτό, ως βασική αιτία των σκέψεων του Ιβάν να πάει για στόπερ ακόμα και άμεσα. Άλλωστε και το καλοκαίρι το αρχικό πλάνο ήταν να έρθουν δύο κεντρικοί αμυντικοί, μετά την αποχώρηση του Βέλεθ. Και εν τέλει, αποκτήθηκε μόνο ο Μάγκνουσον.

 

Το δίκτυο που έχει χτίσει ο Παναθηναϊκός στη Σκανδιναβία αποδίδει

Ο Παναθηναϊκός εδώ και αρκετούς μήνες έχει ανοίξει ένα καλό δίκτυο επικοινωνίας με την σκανδιναβική αγορά, βρίσκοντας μια σειρά από στόχους του εκεί. Το καλοκαίρι για παράδειγμα, στην τελευταία μέρα των μεταγραφών, η ΠΑΕ είχε κάνει πρόταση στη Νόρτζελαντ για τον Γιάκομπ Κρίστενσεν, η οποία έφτανε κοντά στο 1 εκατ. ευρώ. Προσφορά, η οποία όμως δεν έγινε ποτέ αποδεκτή από την ομάδα του.

Λίγο καιρό μετά, νέα σενάρια από τη Νορβηγία ενέπλεκαν το Τριφύλλι με τον 22χρονο κεντρικό χαφ, Γιόχαν Χόβε. O Νορβηγός ανήκει στην Στρομσγκόντσετ, έχει χρηματιστηριακή αξία 1,3 εκατ. ευρώ και είχε συνδεθεί με τον Παναθηναϊκό στις αρχές Σεπτεμβρίου, ωστόσο ούτε εκείνου η περίπτωση δεν προχώρησε τελικά σε κάτι "χειροπιαστό". 

Ένα ακόμα όνομα που είχε προστεθεί στη συνέχεια, ήταν εκείνο του Βίκτορ Γένσεν, ο οποίος έχει τον ίδιο εκπρόσωπο με τον Κρίστενσεν. Ο 22χρονος Δανός τον Φεβρουάριο του 2021 δόθηκε δανεικός για έξι μήνες από τον Άγιαξ στην Νόρτζελαντ, εκεί όπου μέτρησε 3 γκολ και 3 ασίστ σε 18 παιχνίδια, πριν επιστρέψει και πάλι στους Ολλανδούς.

Τελευταίο φυσικά και πιο τρανό παράδειγμα της δουλειάς του Παναθηναϊκού στον ευρωπαϊκό Βορρά, είναι η αγορά του Αλεξάντερ Γερεμέγεφ από τη σουηδική Χάκεν. Οι Πράσινοι ενημερώθηκαν για τη ρήτρα μόλις 300 χιλ. ευρώ του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος εκεί, κινούμενοι άμεσα για τον φέρουν στην Ελλάδα.

Ο τρόπος αυτός δράσης με τα δίκτυα του Παναθηναϊκού τόσο στη Σκανδιναβία (κυρίως), όπως και σε άλλες αγορές (βλ. Λατινική Αμερική), είναι ουσιαστικά ένα αντίβαρο της έλλειψης σκάουτερ. Μπορεί θεωρητικά στο τμήμα να υπάρχουν αυτή τη στιγμή δύο (κυριολεκτικά) άτομα, αλλά προφανώς δεν αρκούν για τα επιθυμητά αποτελέσματα. Όσο ικανοί κι αν είναι.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ταράζει τα νερά στη Σούπερ Λιγκ ο Αλαφούζος - Φέρνει κι άλλους Μαντσίνι - Μεσοεπιθετικός και στόπερ!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags