ΠΑΟΚ: Μπορεί να μην κέρδισε την Αμπερντίν το βράδυ της Πέμπτης στην Τουμπα και να έμεινε στο 2-2, σε μια άτυχη βραδιά, αλλά ακόμα και έτσι ο ΠΑΟΚ έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που τσεκαρε και μαθηματικα το εισιτήριο του για την συνέχεια στις νοκ αουτ φάσεις των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και συγκεκριμένα του Conference League.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έφτασε τους 10 βαθμούς σε τέσσερις αγώνες στον 7ο ομιλο και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Europa Conference League και πολλά (αν όχι όλα) φαινεται ότι θα κριθούν στην επόμενη αναμέτρηση, που έχει και το πιο μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Στις 30 Νοεμβρίου ο Δικέφαλος θα πάει να παίξει στην Φρανκφούρτη με την Αϊντράχτ και εκεί μπορεί να πανηγυρίσει την πρωτιά στον όμιλό του, που του εξασφαλίζει πολλαπλά οφέλη.

Στο παιχνιδι της 5ης αγωνιστικής κόντρα στους Γερμανούς, ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει το δικαίωμα να παίζει και για την ισοπαλία, αφού σε περίπτωση τέτοιας θα παραμείνει στην πρώτη θέση ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής που υποδέχεται την Ελσίνκι στην Τούμπα.

Αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να περάσει με διπλό από την Φρανκφούρτη, αυτό σημαινει ότι θα εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρώτη θέση και θα επιστρέψει στην Ευρώπη το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου. Σε περίπτωση, όμως, ισοπαλίας κόντρα στην Αϊντράχτ ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί νίκη επί της Ελσίνκι, για να ολοκληρώσει ως πρώτος τις υποχρεώσεις του στον όμιλο και να καταστρώσει τα πλάνα του ήρεμος για τη φάση των «16» του Europa Conference League.

Μέχρι το επόμενο ευρωπαϊκό ραντεβού, ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του τις εγχώριες υποχρεώσεις του, αφού πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος για τα ματς των εθνικών ομάδων, έχει την Κυριακή το εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό για την 11η αγωνιστική της Super League, ενώ πριν από τον αγώνα με τους Γερμανούς πάει στις Σέρρες για να αντιμετωπίσει τον νεοφώτιστο Πανσερραϊκό στις 26 Νοεμβρίου.

Πηγή: sfina.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Μαρτίνεθ δικαιώνει τον Μπαρτζώκα και ο Ρέτσος κάνει για δύο στον Ολυμπιακό - Απάντησε ο Ορτέγκα!