Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε στο ρεπορτάζ τού Παναθηναϊκού η πληροφορία ότι η Σπέτσια θέλει να εντάξει στο ρόστερ της τον Αντράζ Σπόραρ, στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, δεδομένου ότι η ιταλική ομάδα αφενός δεν μπορεί να του δώσει κίνητρο αφετέρου οι Πρασινοι διεκδικούν ξανα με αξιώσεις τον τίτλο.

Να τα δούμε αναλυτικότερα: Η ιταλική ομάδα βρίσκεται, μετά από ένα κακό πρώτο γύρο, στην προτελευταία θέση τού πίνακα της Serie B - Όχι, έστω, της Serie A αλλά της Serie Β. Μάλιστα, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι θέλει να αποχωρήσει ο Ντανιέλε Βέρντε απο το ρόστερ της, πρώην άσος της ΑΕΚ, και για αυτόν τον λόγο έχει ρίξει ξανά γέφυρες επικοινωνίας με την Ελλάδα.

Τυπικά, δηλαδή, δεν υπάρχει καμία επαγγελματική λογική/κίνητρο για έναν παίκτη που ναι μεν έχει χάσει τη θέση του στην 11άδα από τον φοβερό φέτος Φώτη Ιωαννίδη, αλλά παρόλα αυτά βρίσκεται στο βασικό ροτέισον ομάδας που κάνει πρωταθλητισμό και παίζει στην Ευρώπη. Ειδικά όταν στο τέλος τής σεζόν υπάρχει και το Euro 2024.

Παράλληλα, από την Ιταλία προκύπτει ότι το ποσό που ζητάει ο Παναθηναϊκός για να τον πουλήσει (προφανώς δεν έχει καμία λογική να συζητάμε για δανεισμό του) είναι στα 5 εκατ. ευρώ. Ακόμα κι αν ήθελε η Σπέτσια δεν μπορεί να διαθέσει τέτοιο ποσό στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, όταν μάλιστα αιωρείται η ισχυρή πιθανότητα υποβιβασμού στη Serie C.

"Δεν θα το ρισκάρει ο Σπόραρ πριν από το Euro - Πρόβλημα στο γκολ η Σπέτσια - Δανεικούς από τη Serie A που δεν παίζουν"

Το sportdog απευθύνθηκε για το θέμα στον δημοσιογράφο Γιάννη Γιαννούλα, που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Ιταλία, προκειμένου να εμπλουτίσουμε το ρεπορτάζ με νέες πληροφορίες.

"Δεν το βλέπω ρεαλιστικό, μάλλον κάτι άλλο συμβαίνει. Πολύ δύσκολο να πάει ο Σπόραρ σε ομάδα Serie B, που μάχεται και για την παραμονή. Δεν θα ρισκάρει τέτοια εξέλιξη στην καριέρα του λίγους μήνες πριν από το Euro", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και πρόσθεσε: "Η Σπέτσια έχει προφανώς πρόβλημα στο γκολ, αλλιώς δεν θα ήταν τόσο χαμηλά. Η αλήθεια είναι ότι ψάχνει σέντερ φορ, ο Μόρο, έβαλε δύο γκολ στην πρεμιέρα και μετά σίγησε, δεν σκόραρε ξανά. Δεύτερη λύση είναι ο 18χρονος Πίο Εσπόζιτο, που μάλιστα έχει πάρει τη φανέλα του βασικού".

Συνηθίζεται ομάδα στη ζώνη υποβιβασμού τής Serie B να δινει 5 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει η πληροφορία από την Ιταλία, για να αποκτήσει επιθετικό;

"Η κανονικότητα στην Ιταλία, των ομάδων της Serie B που ψάχνουν παίκτη βασικό τον Ιανουάριο, είναι να επιδιώκουν να τον δανειστούν από ομάδα της Serie A στην οποία δεν παίζει. Τώρα να δώσει ομάδα της Serie B λεφτά τον Ιανουάριο και μάλιστα αρκετά, είναι εκτός πραγματικότητας".