Όμως οι συγκυρίες δημιουργούν σκηνικό αισιοδοξίας στις τάξεις της πρωταθλήτριας Ελλάδας, αφού ο Άγιαξ βρίσκεται σε μία μεταβατική φάση της Ιστορίας του και δεν θυμίζει την ομάδα-φόβητρο των προηγούμενων ετών.

Παράλληλα, είναι και η «ορμή» των «κιτρινόμαυρων» του Αλμέιδα που αφήνει ελπίδες για κάτι καλό, ώστε η ΑΕΚ να πετύχει τον τελευταίο της ευρωπαϊκό στόχο: να αποφύγει την τελευταία θέση του 2ου ομίλου στο Europa League και να συνεχίσει την πορεία της στο Europa Conference League.

Η ελληνική ομάδα έχει ξανά απουσίες (Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, Αραούχο), όχι όμως το ίδιο σημαντικές με του «Αίαντα». Οι Ολλανδοί έχουν μία κατά βάση νεανική ομάδα, η οποία πλαισιώνεται από τους έμπειρους Μπέργκβαϊν και Μπέργκχαους, όμως αμφότεροι αναμένεται να χάσουν το ματς! Ο πρώτος λόγω τραυματισμού, ενώ ο δεύτερος είναι τιμωρημένος. Δεν αποκλείεται να παρατάξει ενδεκάδα αποτελούμενη με 10 παίκτες γεννηθέντες τον 21ο αιώνα και «γηηραιότερο» τον Σόσα (1998). Άρα η ΑΕΚ υπερισχύει στον τομέα της εμπειρίας, γεγονός που μπορεί να γείρει την πλάστιγγα υπέρ της.

Διαιτητής: Γκρεγκ Πόουσον (Αγγλία)

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Μάνταλος, Ελίασον, Άμραμπατ, Τσούμπερ

ΑΓΙΑΞ (Τζον Φαν'τ Σιπ): Ραμάι, Χάτο, Σούταλο, Ρενς, Ταχίροβιτς, Γκααέι, Σόσα, Τέιλορ, Χλίνσον, Φορμπς, Μπρόμπεϊ.