ΠΑΟΚ: Μπορεί στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου οι ομάδες να επικεντρώνονται στις προσθήκες νέων παικτών, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στο ρόστερ, όμως στον ΠΑΟΚ οι ιθύνοντες πρέπει να κοιτάξουν λίγο πιο μπροστά αν θέλουν να διατηρήσουν την ομοιογένεια σε αυτόν τον επιτυχημένο κορμό που έχει χτίσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Και αυτό γιατί πολλές είναι οι περιπτώσεις βασικών γραναζιών της μηχανής του Ρουμάνου, των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το επερχόμενο καλοκαίρι. Κοινώς, τα «ανοιχτά» μέτωπα είναι πολλά και η ΠΑΕ οφείλει σταδιακά να τα κλείνει.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των συμβολαίων που βρίσκονται στον αέρα, ούτε λίγο, ούτε πολύ, είναι 10. Τα πρώτα έξι που «καίνε» δεν έχουν κάποια οψιόν ανανέωσης και αφορούν τους: Αντρέ Βιεϊρίνια, Τόμας Μουργκ, Στέφαν Σβαμπ, Τάισον, Ζίβκο Ζίβκοβιτς και Γιώργο Βρακά.

Κοινός παρονομαστής των παραπάνω συμβολαίων η ημερομηνία λήξης τους – το καλοκαίρι του 2024- με το καθένα, ωστόσο, να παρουσιάζει τις δικές του «ιδιομορφίες».

Σε καλό δρόμο οι ανανεώσεις Μουργκ και Τάισον

Ξεκινώντας από τον Τόμας Μουργκ, ο Αυστριακός που διανύει την καλύτερη χρονιά της καριέρας του με τα «ασπρόμαυρα» έχει εκδηλώσει ανοιχτά την πρόθεσή του να έρθει σε συζητήσεις με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κάτι το οποίο ζήτησε και ο Λουτσέσκου για να δέσει τον παίκτη.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με την περίπτωση του Τάισον, με τον έμπειρο Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό να είναι πρόθυμος να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη.

Δύσκολη περίπτωση του Σβαμπ

Πίσω από τον Τόμας Μουργκ ακολουθεί και ο συμπατριώτης του, Στέφαν Σβαμπ, ο οποίος βρίσκεται στον Δικέφαλο από το 2020 και σίγουρα είναι ακόμη μία δύσκολη περίπτωση για να διαχειριστεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αναφορικά με ενδεχόμενο νέο συμβόλαιο.

Πέρα, όμως, από αυτά τα έξι «βασικά» συμβόλαια, υπάρχουν και ακόμη τέσσερα ανοιχτές υποθέσεις. Λόγος γίνεται για τα συμβόλαια τα οποία έχουν ισχύ μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο και σε αυτά έχει προστεθεί οψιόν ανανέωσης για ένα χρόνο ακόμα.

Το κεφάλαιο των τριών δανεισμών και ο… Μπράντον

Οι τέσσερις αυτές περιπτώσεις αφορούν τους τρεις δανεικούς, Σουαλιό Μεϊτέ, Μάρκος Αντόνιο και Τόμας Κεντζιόρα, αλλά και τον Μπράντον Τόμας, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε μονοετές σε διάρκεια συμβόλαιο, έχοντας όμως και οψιόν που ήδη έχει ενεργοποιηθεί και μένει μόνο η επίσημη επιβεβαίωση. Εκτός από τον Ισπανό οψιόν ανανέωσης στα συμβόλαιά τους διαθέτουν και οι Μεϊτέ και Μάρκος Αντόνιο, με Μπενφίκα και Λάτσιο αντίστοιχα.

Οι άνθρωποι της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ θα πρέπει να συζητήσουν σοβαρά με τον προπονητή και να δρομολογήσει την επίλυση των «εκκρεμοτήτων», καθώς απομένουν λίγοι μήνες, μέχρι την ολοκλήρωση της τρέχουσας σεζόν.

Πηγή: sfina.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λόγω... Λουτσέσκου "καθάρισε" Γιοβάνοβιτς ο Αλαφούζος - Τελευταία διαφωνία για Μπρινιόλι - Ζημιά στο ταμείο!