Την προηγούμενη αγωνιστική ήταν το... “πούλμαν του Πετράκη” στο “Καραϊσκάκης” που επέτρεψε στον Παναιτωλικό να πάρει μια ιστορική (λευκή) ισοπαλία από τον Ολυμπιακό. Χθες στο “Βικελίδης” ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ αυτή την φορά... βοήθησε τον Άκη Μάντζιο να γράψει ιστορία στο προσωπικό του προπονητικό βιβλίο. Κι αυτό αφού για πρώτη φορά ως κόουτς και μετά από 27 ματς απέναντι στους “ερυθρόλευκους, στα οποία μετρούσε 22 ήττες και 5 ισοπαλίες, κατάφερε επιτέλους να κερδίσει τον Ολυμπιακό!!

Ο Ολυμπιακός, δηλαδή, έχασε καθαρά και δίκαια, από τον μεγαλύτερο “πελάτη” του - προπονητή! Απίστευτο και όμως, αληθινό, με τον Άρη του Μάντζιου μάλιστα, να παίζει και ωραία μπάλα. Για την ακρίβεια στην κατοχή μπάλας ο Άρης χθες ήταν ισάξιος, αν όχι και καλύτερος, του ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου!!!

Από την άλλη είδαμε ξανά έναν αναιμικό Ολυμπιακό!! Χωρίς ρυθμό, χωρίς δημιουργία, χωρίς εντάσεις, να πηγαίνει... αργά, πολύ αργά!! Το ποδόσφαιρο της ομάδας του Βάσκου τεχνικού έχει γίνει άκρως προβλέψιμο! Πάσα, πάσα, πάσα.... χωρίς να παίρνουν πρωτοβουλίες, χωρίς φαντασία. Έχει μεν καλούς ποδοσφαιριστές αλλά χωρίς ηγετικά χαρακτηριστικά!!! Επίσης μου βγάζει και μια έπαρση λόγω κατάκτησης του Conference League, δεν μπαίνουν με το μαχαίρι στα δόντια...

Intime / ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Πάμε να εστιάσουμε σε πρόσωπα και καταστάσεις:

ΤΣΙΚΙΝΙΟ: Δεν βγαίνει στον Μεντιλίμπαρ ο νέος ρόλος, τα επιπλέον καθήκοντα, ουσιαστικά η νέα θέση του. Ο Πορτογάλος είναι ένα 8αρο-6αρι, δεν είναι 10άρι! Όσο πιο μπροστά πάς, τόσο περισσότερο... “λεπτολόγος” πρέπει να γίνεσαι! Να είσαι... νευροχειρουργός!! Επαφές/ κοντρόλ/ πάσες/ ντρίμπλες και όλα γρήγορα και υπό πίεση! Ο Τσικίνιο είναι περισσότερο αμυντικογενής χαφ, που έχει μάθει να παίζει με... μέτωπο!! Άλλο να σου βγαίνουν κάποιες προωθήσεις και να πατάς κάποιες φορές στην αντίπαλη περιοχή βρίσκοντας ελεύθερους διαδρόμους κι άλλο να αναγκάζεσαι πλέον να παίζεις στα 2/3 του ματς με πλάτη!!! Ο Τσικίνιο όλη την ζωή παίζει με μέτωπο, δεν ξέρει την θέση και δεν έχει τα χαρακτηριστικά. Για  να το κάνω πιο κατανοητό, με παράδειγμα: αυτό που κάνει ο Μεντιλίμπαρ με τον Τσικίνιο θα ήταν σαν να έβαζε στην ΑΕΚ ο Αλμέιδα, τον Γιόνσον "10άρι" επειδή του δίνει ασφάλεια!!!!

Intime / ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΟΡΤΑ: Τον θεωρώ πολύ μεγάλη απώλεια για τον Ολυμπιακό! Θα μπορούσε να είναι 3άδα στα χαφ με τους Έσε/Τσικίνιο από πίσω του, έχοντας τον ρόλο του σύγχρονου "10αριού" αφού διαθέτει καλή καλή δημιουργία και τρέχει σε πολλούς χώρους!! Αυτή η 3άδα, Έσε - Τσικίνιο - Όρτα, θα άλλαζαν το κέντρο του Ολυμπιακού!!! Αντιθέτως μέχρι τώρα έχει χαλάσει και το τρομερό περσινό δίδυμο των Έσε - Τσικίνιο αφού μετακινώντας τον τελευταίο πιο μπροστά ΧΑΝΕΙΣ ΔΥΟ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ  ΔΗΛΑΔΗ Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΣΙΝΟ ΚΥΠΕΛΟΥΧΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΌ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΚΉ ΤΟΥ 11ΑΔΑ ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΕΊΝΑΙ ΜΕΙΟΝ 4 ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΙΟΝ 3! Γιατί εκτός από τους Φορτούνη / Ποντένσε / Όρτα που έφυγαν έχει χάσει από την θέση του και τον Τσικίνιο. Εκεί που παίζει φέτος δεν κάνει/δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο... 

ΒΕΛΝΤΕ/ ΖΕΛΣΟΝ: Δεδομένα είναι καλοί παίκτες, εξτρέμ  υδραυλικοί, με τον έναν να κάνει κινήσεις προς τον άξονα και τον άλλον γύρω από τον εαυτό του ! Είναι όμως και οι δυο, για διαφορετικούς λόγους, συμπληρωματικοί. Και όχι παίκτες - ηγέτες που θα μπουν και θα κάνουν άνω κάτω και θα πάρουν ένα ματς πάνω τους! Τι, όχι; Δεν είναι ούτε Φορτούνης, ούτε Ποντένσε. Παρεμπιπτόντως και ο Έλληνας και ο Πορτογάλος πήγαιναν μπροστά!

ΕΛ ΚΑΑΜΠΙ/ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ/ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Ο αξιόπιστος Μαροκινός σέντερ φορ (έβαλε γκολ και χθες) εξαργύρωσε την περσινή εξωπραγματική σεζόν του σκοραρίσματος με ένα σούπερ συμβόλαιο. Ορθώς... Κρατάς, λοιπόν, με το υψηλότερο συμβόλαιο τον πρώτο σου σκόρερ αλλά δεν κρατάς κανέναν από τους δυο εκείνους που τον τάιζαν ή τον διευκόλυναν να σπάσουν τις άμυνες των αντιπάλων; Προφανώς λάθος και σου κοστίζει ΩΣ ΤΩΡΑ. Με το εύλογο ρητορικό ερώτημα να μπαίνει κάπου εδώ: μήπως έπρεπε αντί για τα λεφτά στον Κάρμο να τα δώσεις και να κρατήσεις τον Ποντένσε με τον Φορτούνη;

ΜΕΝΤΙΛΙΜΠΑΡ: Αλήθεια, τι νόημα είχε η αλλαγή στόπερ (Μπιανκόν αντί Ντόι) και η αλλαγή εξτρέμ με δεξιό μπακ για να παίξει εξτρεμ ο Ροντινέι... Δεν το κατάλαβα και δεν μπορώ να το εξηγήσω, παρά μόνο ως δείγμα... θολώματος του κόουτς αλλά και ότι αριθμητικά δεν έχει λύσεις (κι αυτό βεβαίως δική του επιλογή αποτέλεσε/εί). Από εκεί και πέρα τι νόημα έχει να κρατάς στο ρόστερ, να το καλύπτεις με 5 νέους παίκτες από την Πρωταθλήτρια Ευρώπης ομάδα της Youth League και να μην τους παίρνεις ούτε καν αποστολή. Αν τους πιστεύεις τους βάζεις και με τον Άρη, είτε τον Παπακανέλο, είτε τον Μουζακίτη, είτε τον Κωστούλα αντί να βαπτίζεις εξτρεμ τον μπακ.  Εκτιμώ, κρίνοντας με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα, πως στο θέμα της φετινής αξιοποίησης των 5 νεαρών Πρωταθλητών Ευρώπης κάπου χάθηκαν στη ... μετάφραση Ολυμπιακός και Μεντιλίμπαρ. 

 Intime / ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΑΡΗΣ: Έχει σαφώς καλύτερο/πληρέστερο/ποιοτικότερο ρόστερ από πέρσι. Η καρέκλα του Μάντζιου έτριζε επικίνδυνα πριν από το ματς αλλά το πολύ γρήγορο γκολ (1-0) του Μανού τον βοήθησε  καταλυτικά (ίσως αν δεν έμπαινε να βλέπαμε άλλο ματς) αλλά από εκεί και μετά το διαχειρίστηκε άριστα. Ο Άρης είχε σαφώς καλύτερο ρυθμό από τον Ολυμπιακό, διέθετε δυο εξαιρετικούς εξτρέμ (Σίστο και τον πιτσιρικά διαμάντι, τον Ντιαντό) αλλά και χαφ παικτούρες όπως οι Μοντσού & Μανού Γκαρσία ( ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός δεν έχουν Μανού)! Μου έκανε τρομερή εντύπωση ο Βέλεθ / τρομερός και παθιασμένος μαχητής, δεν έχανε μονομαχία (πήγε σούπερ τον Ελ Κααμπί). Αδικαιολόγητος ο Μορόν που δεν έσπασε την μπάλα στο 87΄ σε συμπαίκτη του. 

ΥΓ. Τελικά ο Ολυμπιακός την πάτησε που δεν είχε ευρωπαϊκά προκριματικά το καλοκαίρι, γιατί έτσι δεν βγήκαν νωρίτερα οι αδυναμίες του (και δομικές) έτσι ώστε να προλάβει να ενισχυθεί μεταγραφικά. 'Έπαιξε ρόλο και ο κόουτς Μεντιλίμπαρ που δεν ήθελε παίκτες στο φινάλε της θερινής μεταγραφικής περιόδου. Να αποκτήσει τώρα κάποιο ελεύθερο παίκτη ο Ολυμπιακός, το πιθανότερο είναι να αποδεχιθεί δώρο άδωρο αφού θα πρέπει να τον περιμένεις να βγει...