Mετά το απροσδόκητο Χ κόντρα στον Παναιτωλικό ήρθε και η πρώτη ήττα για τον Ολυμπιακό στο φετινό πρωτάθλημα, μιας και η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήταν κάτι περισσότερο από απογοητευτική ενάντια στον Άρη.

Θα περίμενε κανείς μετά την ανέλπιστη γκέλα της περασμένης εβδομάδας στο «Γ. Καραϊσκάκης» ότι οι Πειραιώτες θα έβγαζαν αντίδραση -κι ενώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης πρώτα είχε ρίξει… γκάζια στα αποδυτήρια και λίγες ημέρες μετά, στον αγιασμό, ζήτησε τη νίκη στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο η εικόνα ήταν όχι απλά ίδια, αλλά ακόμη χειρότερη σε σχέση με την αναμέτρηση ενάντια στους Αγρινιώτες.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να δεχθεί γκολ μόλις στο 3’ και στην πρώτη επίσκεψη των «κίτρινων» στην αντίπαλη περιοχή, προσπάθησε με σπασμωδικές κινήσεις και με κάποιες εκτελέσεις φάουλ να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο έβγαλε και σημαντικά αμυντικά προβλήματα αυτή τη φορά, με τον Μορόν πολύ εύκολα να βάζει ήδη από το α’ ημίχρονο τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη του Άρη.

Ο Μεντιλίμπαρ επέλεξε να ξεκινήσει δίπλα στον Έσε τον Ντάνι Γκαρθία στα χαφ, όμως ήταν αρνητικός ο πρώην μέσος της Αθλέτικ Μπιλμπάο, ενώ οι Βέλντε και Μαρτίνς δεν μπορούσαν με τίποτα να προβληματίσουν την αντίπαλη άμυνα.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ
InTime/ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου ο τεχνικός των κατόχων του Conference League έκανε αυτό που αναμενόταν, να ρίξει άρον άρον δηλαδή στο παιχνίδι τόσο τον Γουίλιαν όσο και τον Σέρτζιο Ολιβέιρα, όμως αμφότεροι δεν κατάφεραν να αλλάξουν κάτι στην κάκιστη εικόνα των «ερυθρόλευκων».

Πάλι στις σέντρες το πήγαν οι Πειραιώτες, φυσικά οι γηπεδούχοι -που μετά το 2-0 δεν είχαν κανένα πρόβλημα να αρκεστούν στο καθαρό τους προβάδισμα- αντεπεξήλθαν εύκολα στο ανασταλτικό κομμάτι, έχοντας μάλιστα και μεγάλες ευκαιρίες για τρίτο τέρμα, για να βάλει απλά το γκολ της τιμής ο Ελ Κααμπί.

Με την τωρινή του εικόνα ο Ολυμπιακός προβληματίζει αφάνταστα εν όψει και της αναμέτρησης στη Γαλλία με τη Λυών για την πρεμιέρα της League Phase του Europa League, αφού είναι ολοφάνερο ότι τουλάχιστον τη δεδομένη χρονική στιγμή λείπουν οι παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά, σηκώνοντας την ομάδα στην πλάτη τους όταν το παιχνίδι στραβώνει.

Μπορεί άραγε αυτός ο ποδοσφαιριστής να είναι ο Γουίλιαν, που προφανώς είναι ανέτοιμος; Ο χρόνος θα δείξει. Για την ώρα, πάντως, είναι μια ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος ο Ολυμπιακός, πραγματικά αποκαρδιωτικός και μένει να φανεί μήπως τελικά προκύψει και κάποια μεταγραφική ενίσχυση από την αγορά των ελεύθερων.

Όσον αφορά τους παίκτες της πρωταθλήτριας Ευρώπης Κ19 και την έλλειψη εμπιστοσύνης που φαίνεται να προκύπτει από πλευράς Μεντιλίμπαρ σχετικά με τη χρησιμοποίησή τους, μήπως πρέπει να το ξανασκεφτεί ο Βάσκος προπονητής;

Ταλέντο και τσαγανό είναι σίγουρο, πάντως, ότι διαθέτουν...