Facebook Pixel ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: "Σφαλιάρα" για ΑΕΚ και ΠΑΟ - "Εμμονή" να επιμένει πάνω του ο Αλμέιδα - Φωνάζει πλέον για δύο μεταγραφές!
| 2023-08-31 00:34:00

"Σφαλιάρα" για ΑΕΚ και ΠΑΟ - "Εμμονή" Αλμέιδα να μην τον βλέπει - Φωνάζει πλέον για δύο μεταγραφές!

του Βαγγέλη Καράμαλη
"Σφαλιάρα" για ΑΕΚ και ΠΑΟ - "Εμμονή" Αλμέιδα να μην τον βλέπει - Φωνάζει πλέον για δύο μεταγραφές!

Γιατί δεν ήταν έτοιμη; Ο Μελισσανίδης άλλα είχε ζητήσει! Η Ένωση ακολουθώντας δυστυχώς το παράδειγμα του Παναθηναϊκού, αποκλείστηκε από μία ομάδα που δεν φόβιζε, πληρώνοντας τα λάθη της και τις επιλογές της το φετινό καλοκαίρι. Τι θα μπορούσε όμως να είχε κάνει διαφορετικά;

Μόλις λίγες εβδομάδες κράτησε το όνειρο της Ελλάδας για να επιστρέψει με ομάδα στο Champions League, καθώς μέσα σε 48 ώρες το ελληνικό ποδόσφαιρο προσγειώθηκε απότομα. Μετά τις ήττες στα πρώτα παιχνίδι για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό και την εικόνα των Αντβέρπ και Μπράγκα αντίστοιχα, οι περισσότεροι πίστευαν πως και οι δύο έχουν πολλές πιθανότητες να βρεθούν στα… αστέρια, ενώ σίγουρα ήταν μειοψηφία αυτοί που προέβλεπαν δύο αποκλεισμούς.

Τελικά, κανείς από τους δύο δεν αντέδρασε σωστά και όχι μόνο αποκλείστηκαν από δύο ομάδες που δεν τρόμαζαν, αλλά έχασαν κιόλας, εξέλιξη που δεν βοηθάει στη βαθμολογία της χώρας. Μπορεί η λέξη «αποτυχία» να είναι υπερβολική για Πράσινους και Κιτρινόμαυρους, ωστόσο μετά τα σκορ στα πρώτα παιχνίδια και βλέποντας ότι απέναντί τους δεν έχουν… μεγαθήρια, αλλά ομάδες στα μέτρα τους, δεν γίνεται να χαίρεται κανείς που συνεχίζουν στο Europa League.

Ο Ματίας Αλμέιδα πάντως, ίσως για πρώτη φορά τόσο… φωναχτά, έχει ευθύνες για τον αποκλεισμό, καθώς η Ένωση είχε την ποιότητα και εάν ήταν σωστή τακτική και με τους σωστούς παίκτες στο χορτάρι, θα μπορούσε να είχε προκριθεί. Και μπορεί να είναι ΣΙΓΟΥΡΑ άτυχος που έχασε με τραυματισμό τον Λιβάι Γκαρσία, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς πως η Αντβέρπ έπαιξε με 10 για μισή ώρα στο πρώτα ματς και νίκησε, ενώ έχασε και τον καλύτερό της παίκτη με τραυματισμό.

Ο Αλμέιδα έχει πάρα πολλές λύσεις από τη μεσαία γραμμή και μπροστά, ωστόσο στα δύο παιχνίδια και κυρίως σε αυτό της Φιλαδέλφειας, δεν κατάφερε να πάρει από τους παίκτες αυτό που περίμεναν όλοι. Ο Έκι Πόνσε δεν ήταν καλός στο πρώτο ματς, ενώ το βράδυ της Τετάρτης πολύ γρήγορα… εξαφανίστηκε και δεν είναι τυχαίο πόσο μεγάλη διαφορά έκανε ο Σέρχιο Αραούχο μόλις μπήκε στο γήπεδο, έστω κι αν ο προπονητής του άργησε πάρα πολύ να τον βάλει. Καθυστερημένη ήταν φυσικά και η αλλαγή του Νόρντιν Άμραμπατ, ο οποίος ήταν από τους παίκτες που… καθυστερούσαν την ανάπτυξη στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο ήταν πάρα πολύ κουρασμένος και βοηθούσε ελάχιστα.

Σε αυτό που δεν ευθύνεται βέβαια ο κόουτς, είναι στο γκολ για το 0-1, που έκρινε και την πρόκριση. Η ΑΕΚ ΚΑΤΑΦΕΡΕ να δεχθεί στα πλέι οφ του Champions League γκολ από πλάγιο, με τον Λάζαρο Ρότα να μην είναι συγκεντρωμένος και να χάνει τελείως τη φάση. Γι’ αυτό μάλλον ο προπονητής επιμένει στην απόκτηση του Μπάλντοκ, είναι ανεπίτρεπτο να γίνονται τέτοια λάθη σε αυτό το επίπεδο!

Τέλος, σίγουρα δεν μπορεί να είναι τυχαίο, ότι για ακόμα ένα φετινό παιχνίδι, η Ένωση δέχθηκε γκολ και μάλιστα δύο από μία ομάδα που απείλησε ελάχιστα. Οι Κιτρινόμαυροι έχουν τεράστιο πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία, που διορθώνεται με δουλειά, αλλά και πρόβλημα στα πρόσωπα, καθώς φωνάζει πως θέλει σέντερ μπακ. Ο Αλμέιδα όμως ρίσκαρε, δεν πήρε παίκτη και όπως δήλωσε, δεν… καίγεται να το κάνει!

ΥΓ. Η Αντβέρπ ήταν πιο έτοιμη και δικαίως πήρε την πρόκριση. Η ΑΕΚ προφανώς και φάνηκε ότι δεν εμπειρία, όμως το ότι δεν ήταν έτοιμη, δεν αποτελεί δικαιολογία. Θα ΕΠΡΕΠΕ να ήταν έτοιμη. Είχε σχεδόν τρεις μήνες να ετοιμαστεί και πολύ χρήμα για μεταγραφές με απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη!


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίθανοι ΑΕΚτζήδες! Ασταμάτητο τραγούδι και στήριξη στον Αλμέιδα – Το μήνυμα για την επόμενη μέρα…

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags