Facebook Pixel Σκέψεις για Φρίσκ στην ΕΠΟ
Life
| 2011-03-12 09:20:00

Σκέψεις για Φρίσκ στην ΕΠΟ

Σκέψεις για Φρίσκ στην ΕΠΟ

Η ομοσπονδία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να τοποθετήσει επικεφαλή διαιτησίας στο επόμενο πρωτάθλημα έναν ξένο διαιτητή διεθνούς φήμης, με πρώτο φαβορί τον Σουηδό Άντερς Φρίσκ.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η ΕΠΟ σκέφτεται να αντιδράσει «ξεθάβοντας» τη λύση Γκαγκάτση, αφού το 2008 όταν ο Βασίλης Γκαγκάτσης ήταν ακόμη πρόεδρος της ομοσπονδίας είχε προτείνει αυτή τη λύση. Πρώτο φαβορί για να αναλάβει είναι ο Σουηδός Άντερς Φρίσκ, ο οποίος έχει πλέον αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Όπως έχει αποδειχτεί, είναι δύσκολο τελικά στη χώρα μας να βρεθεί ένας Έλληνας διαιτητής που να μπορέσει να μείνει ανεπηρέαστος στις πιέσεις των ομάδων, των ΜΜΕ και διάφορων άλλων εξωγενών παραγόντων. Ενώ ένας ξένος διαιτητής, διεθνούς φήμης και εγνωσμένης αξίας, μπορεί να αναλάβει με το δικό του επιτελείο και ίσως καταφέρει να φέρει εις πέρας, αντικειμενικά και απερίσπαστα, την δύσκολη αυτή αποστολή που τόσες δεκαετίες δεν έχουν καταφέρει όσοι ανέλαβαν.

Σε κάθε περίπτωση, η πρόταση Μπιτσαξή για επιλεκτικό ορισμό ξένων διαιτητών, όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο (από ποιόν;) δεν πρόκειται – καθώς φαίνεται – να γίνει αποδεκτή. Άλλωστε, ο Πιλάβιος είχε τονίσει πρόσφατα ότι έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος (και χρήμα) για την εκπαίδευση και ανάπτυξη των διαιτητών. Ένα έργο το οποίο έχει αναλάβει ως γνωστόν ο Κύρος Βασσάρας. Επίσης, είχε αποκαλύψει ότι υπάρχει έντονη σκέψη για ορισμό πέντε διαιτητών σε κάθε παιχνίδι πρωταθλήματος, όπως γίνεται πλέον στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Μάλιστα, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι «δεν επιτυγχάνονται όλα με την υπογραφή μίας συνθήκης, χρειάζεται, υπομονή και συστηματική προσπάθεια με εκ βάθρων αλλαγές και καινοτόμες λύσεις». Κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει σκοπό να… τα παρατήσει εύκολα, όσο κι αν έχει σκοπό να πιέσει η Πολιτεία.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags