Facebook Pixel Sportdog.gr | Αγανακτισμένοι οι αστυνομικοί μετά την τελευταία επίθεση - Θα γίνει... κόλαση
Life
| 2018-11-12 20:29:00

Αγανακτισμένοι οι αστυνομικοί μετά την τελευταία επίθεση - Θα γίνει... κόλαση

Αγανακτισμένοι οι αστυνομικοί μετά την τελευταία επίθεση - Θα γίνει... κόλαση

«Η κλιμάκωση προκαλεί το αίσθημα της κοινής γνώμης».

 

Η πολιτική και η φυσική ηγεσία τη Αστυνομίας παραμένει ασυγκίνητη στις απρόκλητες επιθέσεις που δέχονται πολίτες και αστυνομικοί, καταγγέλλει η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, μετά την επίθεση που δέχτηκαν μέλη της μέσα στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Για την επίθεση των κουκουλοφόρων δεν δόθηκε καμία εντολή για σύλληψη ή προσαγωγή, παρόλο που τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στη διάρκεια του επεισοδίου.

«Δεν ξέρω γιατί δεν έγιναν συλλήψεις» περιορίστηκε να δηλώσει η αναληρώτρια υπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open. 

«Θα εφαρμόσουμε το δόγμα μηδενικής ανοχής» υποστήριξε, και κάλεσε τους αστυνομικούς να φροντίσουν για την... αυτοπροστασία τους.

Για τους αστυνομικούς, όμως, τα ερωτήματα παραμένουν: «Η παρατηρούμενη κλιμάκωση των επιθέσεων εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, σε διάφορα σημεία της Αθήνας, δυστυχώς, προκαλεί το αίσθημα της κοινής γνώμης, η οποία ευλόγως αναρωτιέται τι μέλλει γενέσθαι με την ασφάλειά της, όταν, ο ίδιος ο αστυνομικός, είναι απροστάτευτος και αποδέκτης συνεχόμενης βίας» ανακοίνωσε η ΠΟΑΣΥ.

«Είναι πλέον ολοφάνερο, ότι τέτοιου είδους περιστατικά, δεν συγκινούν κανέναν από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος, γι’ αυτό και δεν υπήρξε, ούτε μετά τη σημερινή επίθεση, η αναμενόμενη αντίδραση για τη σύλληψη των δραστών. Θα απαντήσουν έστω τώρα στα ερωτήματα που εγείρονται όσοι έχουν την ευθύνη για την απερίγραπτη αδράνεια που διαπιστώνεται σε όλες αυτές τις επιθέσεις εναντίον συναδέλφων μας;

Η ευκολία με την οποία έχουν βάλει τα διάφορα «φασιστοειδή» στο στόχαστρό τους τις αστυνομικές δυνάμεις, αποκαλύπτει όχι μόνο το απύθμενο θράσος που τα διακρίνει, αλλά και τα αίτια που τα εκτρέφουν. Είναι προφανώς η ατιμωρησία που απολαμβάνουν και η ιδιότυπη ασυλία που τους παρέχεται...

Επιτέλους, να εφαρμοστεί η νομοθεσία που τιμωρεί τα διαπραττόμενα αδικήματα εις βάρος των Αστυνομικών και να υπάρξει η δέουσα στήριξη στο θεσμό της αστυνομίας για να επιτελέσει απερίσπαστα το έργο της.

Τέλος, πληροφορούμε τους πάντες ότι τέτοιου είδους επιθέσεις δεν πτοούν τον Έλληνα Αστυνομικό, ο οποίος θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το αγαθό της ασφάλειας του πολίτη, ζητώντας από την πολιτεία να τον εξοπλίσει με κάθε αναγκαίο μέσο για να επιτελεί ακόμα καλύτερα την αποστολή του» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags