03/03/11 - 08:35

Ο καιρός σήμερα

Ίδιο το σκηνικό του καιρoύ και σήμερα. Χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα με βροχές και χιόνια στα ορεινά, ακόμα και στην Πάρνηθα.

Ο καιρός σήμερα
40.592views 0shares

Νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, με βροχές στα ηπειρωτικά και στα βόρεα κυρίως τμήματα του Αιγαίου, μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά και χιόνοπτώσεις στα ορεινά, καθώς επίσης στα ημιορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και πιθανόν πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές της Β. Ελλάδας, περιμένουμε την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στην Κεντρική – Ανατολική χώρα και το βράδυ θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 5 - 6 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά στη Δ. Μακεδονία οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 2, από 3 έως 8 στην Ήπειρο και στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 5 έως 11 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 3 έως 7 στο Βόρειο Αιγαίο και από 9 έως 17 - 19 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωικές περιοχές και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελώδεις. Μέτριοι μέχρι ισχυροί άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο. Παράλληλα στον Πατραϊκό το ανατολικό ρεύμα θα φτάνει τα 7 μπ., ενώ στη θάλασσα των Κυθήρων οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις έως 8 μπ.

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους και παροδικές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 10 - 12-13 βαθμούς, αλλά στα βόρεια οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 8. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενισχυόμενοι από το απόγευμα τοπικά σε σχεδόν θυελλώδεις.

Νεφώσεις με χιονόνερο κατά περιόδους και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 4 - 5 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.