Facebook Pixel Τσαμπατζήδες αυτοί που δεν πληρώνουν;
Life
| 2011-03-09 16:15:00

Τσαμπατζήδες αυτοί που δεν πληρώνουν;

Τσαμπατζήδες αυτοί που δεν πληρώνουν;

Ο Σωτήρης Τριανταφύλλου γράφει στο σημερινό Goal για το κράτος που είναι ανίκανο να προστατέψει τους πολίτες του...

Μια ελάχιστη χιονόπτωση ήταν αρκετή να κόψει τη χώρα στα δύο και να ταλαιπωρήσει χιλιάδες κόσμου. Μια ελάχιστη χιονόπτωση ήταν αρκετή για να καταδείξει το πρόχειρο του πράγματος και την αδυναμία του κράτους να διαχειριστεί και στο ελάχιστο μια κατάσταση που δεν είναι κατάσταση κρίσης, αλλά σίγουρα κάτι λιγότερο.

Η χιονόπτωση το βράδυ της Δευτέρας τα κατέδειξε όλα αυτά και ακόμη κατέδειξε πως, παρότι οι πολίτες πληρώνουν αδρά για τους εθνικούς δρόμους, όφελος ανταποδοτικό δεν υπάρχει. Οι αγανακτισμένοι οδηγοί, αυτοί που περίμεναν ώρες εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους, τα είπαν όλα και είπαν και το αυτονόητο, πως ουδείς τους προστάτεψε.

Οι εταιρείες που έχουν αναλάβει τη διαχείριση των δρόμων έχουν τις ευθύνες τους και είναι και μεγάλες. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι το κράτος δήλωσε απόν για μία ακόμη φορά και δεν κατάφερε να προστατέψει ούτε στο ελάχιστο τους πολίτες. Από πότε την ευθύνη για καταστάσεις σαν και την προχθεσινή δεν την έχει το κράτος; Από πότε την ευθύνη για τους εθνικούς δρόμους δεν την έχει η συντεταγμένη πολιτεία;

Η παρέμβαση του αρμόδιου υπουργείου και η δικαστική συνδρομή που ζήτησε είναι για τα μάτια του κόσμου. Το κράτος είναι αδύναμο και κυρίως ανίκανο να προστατέψει τους πολίτες και έχουν τεράστια ευθύνη γι' αυτό οι τελευταίες κυβερνήσεις και ειδικότερα η σημερινή.

Ολα αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα, στη χώρα που έχει την ακριβότερη βενζίνη ανάμεσα στις 27 της Ευρωπαϊκής Ενωσης λόγω των αυξημένων φόρων. Ακριβότερη βενζίνη, ακριβότερα διόδια, χαμηλότερους μισθούς. Αυτή είναι η εικόνα της σοσιαλιστικής διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και δεν ξέρουμε πόσο υπερήφανοι μπορούν να αισθάνονται γι' αυτή την κατάσταση οι κυβερνώντες, οι οποίοι το μόνο που έκαναν τον τελευταίο καιρό ήταν να ποινικοποιήσουν το κίνημα «Δεν πληρώνω». Επιμένει πραγματικά ακόμη ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας ότι αυτοί που δεν πληρώνουν είναι τσαμπατζήδες ή όσα συνέβησαν προχθές τον έκαναν έστω και τώρα να αλλάξει γνώμη;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags