29/03/11 - 16:30

Έξι διαδοχικές σεισμικές δονήσεις στην Βουλγαρία

Έξι διαδοχικές σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν στη νοτιοανατολική Βουλγαρία, από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι τις 10.30 σήμερα το πρωί, όταν καταγράφηκε η ισχυρότερη δόνηση των 3,6 Ρίχτερ.

Έξι διαδοχικές σεισμικές δονήσεις στην Βουλγαρία
44.652views 0shares

Πρόκειται για «οριζόντιο σεισμό», το επίκεντρο του οποίου εντοπίζεται σε βάθος τεσσάρων χιλιομέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης και σε απόσταση οχτώ χλμ νοτιοανατολικά από την πόλη Ντιμίτροβγκραντ. Στην πόλη Σιμεόνοβγκραντ, κοντά στο επίκεντρο, οι τοπικές αρχές συγκρότησαν έκτακτο κέντρο διαχείρισης της κρίσης.

Όπως δήλωσε η δήμαρχος της πόλης Σιμεόνοβγκραντ, Μιλένα Ράγγελοβα δεν υπάρχουν στοιχεία για θύματα, τραυματισμούς και υλικές ζημιές, ούτε στην πόλη, ούτε στην περιοχή. Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους, οι δάσκαλοι έβγαλαν τα παιδιά από τους παιδικούς σταθμούς και τους μαθητές από τα σχολεία.

Ο σημερινός σεισμός είναι τμήμα της «συνήθους» τοπικής σεισμικής δραστηριότητας, όπως τονίζουν στα ΜΜΕ αρμόδιοι του Γεωφυσικού Ινστιτούτου της Βουλγαρικής Ακαδημίας των Επιστημών, και δεν έχει καμιά σχέση με τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία.