07/07/11 - 07:49

Λύση για οικονομικές αποδράσεις

Εν μέσω οικονομικής κρίσης και λόγω του περιορισμένου προϋπολογισμού για θερινές διακοπές, το οργανωμένο κάμπινγκ ξεπροβάλλει όλο και περισσότερο ως μία έξυπνη και φθηνή λύση.

Λύση για οικονομικές αποδράσεις
59.256views 0shares

Εν μέσω οικονομικής κρίσης και λόγω του περιορισμένου προϋπολογισμού για θερινές διακοπές, το οργανωμένο κάμπινγκ ξεπροβάλλει όλο και περισσότερο ως μία έξυπνη και φθηνή λύση, για ξεκούραση μέσα στη φύση. Φαίνεται μάλιστα πως το κάμπινγκ κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές από το εσωτερικό, αλλά κυρίως το εξωτερικό, καθώς η ελληνική χλωρίδα είναι απαράμιλλου κάλλους και ο οργανωμένος χαρακτήρας των εγκαταστάσεων επιτρέπει ασφαλείς, φθηνές και ποιοτικές διακοπές ακόμα και για οικογένειες.

Το ενδιαφέρον των Ελλήνων για το οργανωμένο κάμπινγκ φαίνεται πως σταδιακά παρουσιάζει μία μικρή αυξητική τάση, της τάξης του 3%, την τελευταία διετία, γεγονός που αποδίδεται κυρίως σε οικονομικούς λόγους. Παράλληλα το ενδιαφέρον των αλλοδαπών φαίνεται ελαφρώς μειωμένο, κυρίως λόγω απεργιών, αλλά και της αρνητικής δημοσιότητας που επιφέρει η κρίση και οι αντιδράσεις των πολιτών. Επιπλέον παράγοντες θεωρούνται το αυξημένο κόστος της βενζίνης και των διοδίων.

Στο μεταξύ, το 62% των Ελλήνων, σε σχέση με το 59% πέρυσι, δεν θα κάνει καλοκαιρινές διακοπές, όπως προκύπτει από πρόσφατη πανελλαδική έρευνα του ΙΝΚΑ, που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 27 Ιουνίου-5 Ιουλίου 2011, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων, σε 530 άτομα.

Η βασική αιτία για τη μη πραγματοποίηση των διακοπών είναι οικονομικοί λόγοι και η επαγγελματική αστάθεια, για το 82% των ερωτηθέντων.