Facebook Pixel Πρίτσαρντ Κολόν Μελέντες: Ο αγώνας που θα τον στοιχειώνει για πάντα - Μια "παράνομη" μπουνιά τον έστειλε σε κώμα για 221 μέρες (Vid)
| 2023-12-15 20:07:00

Ο αγώνας που θα τον στοιχειώνει για πάντα - Μια "παράνομη" μπουνιά τον έστειλε σε κώμα για 221 μέρες (Vid)

Του Γιώργου Βροντάκη
Ο αγώνας που θα τον στοιχειώνει για πάντα - Μια "παράνομη" μπουνιά τον έστειλε σε κώμα για 221 μέρες (Vid)

Μια στιγμή, δύο ζωές! Ο τραγικός αγώνας που άλλαξε τη ζωή του για πάντα.

Ο Πρίτσαρντ Κολόν Μελέντες γεννήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 1992, στο Μάιτλαντ στη Φλόριντα, αλλά σε ηλικία 10 ετών ο πατέρας του αποφάσισε να μετακομίσουν στο Πουέρτο Ρίκο για να εκπροσωπήσει το νησί σε αγώνες πυγχαχίας. Εκεί μετακόμισε με τη μικρότερη αδερφή του, ενώ η μητέρα και ο μεγαλύτερος αδερφός του παρέμειναν στη Φλόριντα.

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων

Το νέο σπίτι της οικογένειας ήταν στην αγροτική πόλη Οροκόβις. Μετά την αποφοίτησή του από το γυμνάσιο, ο Κολόν άρχισε να σπουδάζει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο. 

Είχε τεράστιο ταλέντο και κατά τη διάρκεια της ερασιτεχνικής του καριέρας, κατέκτησε 5 εθνικά πρωταθλήματα σε δύο κατηγορίες. Κέρδισε επίσης το χρυσό μετάλλιο στο Παναμερικανικό Πρωτάθλημα Νέων του 2010 στην κατηγορία των 64 κιλών και λίγο έλειψε να πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Prichard Colón (@prichardcolonboxeadoroficial)

Η επαγγελματική πυγμαχία και ο αγώνας που του άλλαξε τη ζωή

Το 2012, αποφάσισε να γίνει επαγγελματίας μαχητής και τελείωσε την ερασιτεχνική του καριέρα με ρεκόρ 17-0–0. Το επαγγελματικό του ντεμπούτο συνδυάστηκε με νίκη στις 23 Φεβρουαρίου 2013 και συνέχιζε από νίκη σε νίκη. Όμως, όλα άλλαξαν στις 17 Οκτωβρίου 2015.

Τότε ήταν προγραμματισμένος ο αγώνας με τον Τέρελ Ουίλιαμς στη Βιρτζίνια. Ο Κολόν ήταν αήττητος με 16-0 όπως και ο αντίπαλος του. Το ματς κράτησε εννιά γύρους. 

Τα παράπονα για τις «γροθιές κουνελιού»

Μέσα από τους πρώτους πέντε γύρους, ο Κολόν είχε το προβάδισμα, αλλά από τον πρώτο γύρο και μετά, έδειχνε επανειλημμένα το πίσω μέρος του κεφαλιού του και παραπονέθηκε στον διαιτητή Τζο Κούπερ ότι ο Ουίλιαμς τον χτυπούσε με γροθιές κουνελιών (χτυπήματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού) που ΄είναι παράνομες στην επαγγελματική πυγμαχία επειδή έχουν μεγάλη πιθανότητα πρόκλησης τραυματικός τραυματισμός στο κεφάλι.

Ο διαιτητής δεν αφαίρεσε πόντους από τον Ουίλιαμς, ενθαρρύνοντάς τον έτσι να συνεχίσει τα παράνομα χτυπήματα. Απογοητευμένος από την κατάφωρη αδικία, ο Πρίτσαρντ χτύπησε παράνομα τον αντίπαλό του κάτω από τη ζώνη και αμέσως ο ρέφερι του αφαίρεσε δύο πόντους κρίνοντας ότι ήταν σκόπιμη παραβίαση.

Η εντολή του γιατρού και η ανεπανόρθωτη ζημιά 

Ο Πρίσαρντ παραπονέθηκε στον γιατρό δίπλα στο ρινγκ ότι πονούσε το κεφάλι του και ζαλιζόταν, αλλά ένιωθε ότι μπορούσε να συνεχίσει. Ο γιατρός συμφώνησε και είπε στον πυγμάχο να συνεχίσει.

Στον ένατο γύρο οι γροθιές «κουνελιού» που δέχτηκε του προκάλεσαν ανεπανόρθωτη ζημιά που τον άφησαν «φυτό». Το τελικό knock down  ήταν μια σκόπιμη και σκληρή γροθιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

@luisito.dz_ :( #richardcolon #pelea #box #triste #mal #CapCut #viral #crzg #tiktok @tiktok ♬ sonido original - no_me_acuerdo_de_la_cuenta:(

Αφού τελείωσε ο αγώνας, ο Πρίτσαρντ άρχισε να κάνει εμετούς και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με εγκεφαλική αιμορραγία. Στη συνέχεια έπεσε σε κώμα. Ξύπνησε 221 ημέρες αργότερα και είχε αλλάξει εντελώς.

@berkensltnn I’m sorry bro.. #PrichardColon#Boxing #Foryoupage#Anotherone#Fürdich#fyp ♬ son original - Berkensltnn

Η ιστορία δεν έχει τελειώσει. Ο Πρίτσαρντ λαμβάνει εξαιρετική φροντίδα από την οικογένεια του και η υγεία του συνεχίζει να βελτιώνεται. Ο πρώην πυγμάχος δεν μπορεί ακόμα να μιλήσει, αλλά υπόσχεται να συνεχίσει να αγωνίζεται οκτώ χρόνια μετά τον τραγικό αγώνα που τον άφησε με τραυματισμούς που του άλλαξαν τη ζωή...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags