20/05/19 - 19:58

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τέσσερις ιστορικοί όμιλοι για την Καλλιθέα

Ναυταθλητικά σωματεία κρούουν καμπανάκι για την κατάσταση της μαρίνας που τους φιλοξενεί.

Sportdog Team
Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τέσσερις ιστορικοί όμιλοι για την Καλλιθέα
382views 0shares

Η Ελλάδα έχει ένα μεγάλο προνόμιο! Δεν είναι ένα περίκλειστο κράτος αλλά περιτριγυρίζεται από θάλασσα, η οποία για τους ποιητές είναι πλανεύτρα, για τους τουρίστες μέρος αναψυχής και για άλλους, όπως οι ναυτικοί και οι αλιείς μέσο βιοπορισμού. Τα νερά και τα λιμάνια της όμως χρησιμοποιούνται και για σκοπούς που εξυπηρετούν την άθληση, η οποία αυτήν την εποχή της μεγάλης κρίσης δίνει μεγάλη διέξοδο στους ανθρώπους, κυρίως τους νέους που ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο χαράζουν ρότα για το μέλλον, όσο δύσκολο και αν είναι αυτό!

Τί γίνεται όμως όταν προκύπτουν προβλήματα στους χώρους που εξυπηρετούν τον αθλητισμό; Τέτοια θέματα αναδείχτηκαν στην κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησαν, τη Δευτέρα 20 Μαΐου, στη Ναυταθλητική Μαρίνα Καλλιθέας, τέσσερις ναυταθλητικοί όμιλοι της περιοχής (ΝΟΤΚ – ΣΕΑΝΑΤΚ – ΝΑΟΕΦ – ΙΟΠ ΔΕΗ), οι οποίοι ως αναγνωρισμένα μη κερδοσκοπικά σωματεία με πάνω από 40 χρόνια δραστηριότητας και προσφοράς στον ερασιτεχνικό ναυταθλητισμό έκρουσαν το καμπανάκι και εξέπεμψαν σήμα κινδύνου.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι οι αθλητές των συγκεκριμένων ομίλων έχουν προσφέρει μερικές δεκάδες παγκόσμια και πανευρωπαϊκά μετάλλια! Έχουν γράψει κυριολεκτικά ιστορία! Το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο της αθλήτριας του ΝΟΤΚ, Σοφίας Μπεκατώρου, το 2004, η οποία ανέβηκε σε βάθρο μαζί με τη Σοφία Παπαδοπούλου και τέσσερα χρόνια αργότερα στο Πεκίνο, το αργυρό μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό του 2009 της αθλήτριας του ΝΑΟΕΦ, Δανάης Πάσχου και φέτος το χρυσό μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό του αθλητή του ΣΕΑΝΑΤΚ, Αμίλιου Μόνου αποτελούν τις κορυφαίες διακρίσεις των συλλόγων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όπως προλόγισε στη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΙΟΠ ΔΕΗ, Αριστείδης Ρούσης εφιστώντας «την προσοχή για τους μελλοντικούς κινδύνους που διατρέχει η Ναυταθλητική Μαρίνα Καλλιθέας και ο Ναυταθλητισμός γενικότερα», πριν δώσει τον λόγο στον Σπύρο Πούλο προκειμένου να αναπτύξει το θέμα των αγωγών που έχουν δεχτεί τα σωματεία από τον Δήμο Καλλιθέας και το νομικό καθεστώς της μαρίνας, η οποία εκχωρήθηκε το 2009 «προς διαχείριση στο Δήμο Καλλιθέας, με ρητή υποχρέωση του Δήμου να χρησιμοποιεί τη Μαρίνα για τη λειτουργία Ναυταθλητικού Κέντρου και να παραχωρήσει χώρους ελλιμενισμού και χερσαίων εγκαταστάσεων στους Ναυταθλητικούς Ομίλους που ήταν ήδη εγκατεστημένοι στην περιοχή». 

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ