Facebook Pixel Δεν είχε Μήτσο, είχε... Μ-ητσιούλις!
Μπάσκετ
| 2013-01-17 00:00:00

Δεν είχε Μήτσο, είχε... Μ-ητσιούλις!

Δεν είχε Μήτσο, είχε... Μ-ητσιούλις!

Με τον Ματσιούλις να κάνει φοβερό παιχνίδι (28 π., 6/8 τρίποντα) και να καλύπτει το κενό του τραυματία Διαμαντίδη, ο Παναθηναϊκός επικράτησε εκτός της Άλμπα Βερολίνου με 79-73 και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή του.

Μία εξαιρετικά σημαντική νίκη για την συνέχεια του στο Top16 της Ευρωλίγκα έκανε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος πέρασε με 79-73 από την Άλμπα Βερολίνου και έκανε το 3-1, αυξάνοντας σημαντικά τις πιθανότητες του για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ματσιούλις που σημείωσε 28 πόντους με 6/8 τρίποντα, 6/6 βολές και 2/2 δίποντα, ενώ τον ακολούθησε ο Ούκιτς με 14 και ο Γκιστ με 8. Αρκετή καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν επίσης ο Καπόνο, ο Μπανκς και ο Σχορτσανίτης, με τον τελευταίο όμως να φεύγει κουτσαίνοντας από το παρκέ.

Αφού ξεκίνησε με τρίποντο...

Ο Παναθηναϊκός μπήκε φορτσάτος στο παιχνίδι και ξεκίνησε ιδανικά, καθώς το πρώτο του καλάθι ήταν ένα τρίποντο του Γκιστ. Σχεδόν σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» προηγούνταν στο σκορ, πρώτα με 8-15 και 10-17 και στην συνέχεια 15-21 στο 9'. Ωστόσο, παίζοντας λάθος άμυνα στο τελευταίο λεπτό το «τριφύλλι» και δεχόμενο τρίποντο από τον Σάφαρτζικ στην εκπνοή, έκλεισε την πρώτη περίοδο ισόπαλο 21-21.

Πω πω ένας Ματσιούλις!

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο βασικός πρωταγωνιστής ήταν ο Ματσιούλις, ο οποίος μπήκε στο παρκέ με 6 πόντους και έκλεισε το ημίχρονο με 19! Ένα... χεράκι έβαλαν πάντως και ο Καπόνο με τον Οούκιτς, οι οποίοι με δύο «κολλητά» τρίποντα έκαναν το 25-33 στο 14' της αναμέτρησης. Παρόλα αυτά, οι «πράσινοι» για ακόμα μία φορά δεν μπόρεσαν να κρατήσουν την διαφορά και έτσι στο 19' βρέθηκαν να χάνουν με 37-35! Στο τελευταίο λεπτό όμως, ήρθε η αντίδραση από τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη. Με τον Ματσιούλις να σκοράρει με τρίποντο, δίποντο και βολές και να φτάνει τους 19 πόντους και τον Γκιστ να καρφώνει θεαματικά, το ημίχρονο βρήκε τον ΠΑΟ να προηγείται 39-45.

Τον θύμωσαν και τους... τιμώρησε!

Επιστρέφοντας από το ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να καθαρίσει το ματς και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε. Με τον Σχορτσιανίτη να είναι κυρίαρχος κάτω από την ρακέτα και τον Καπόνο να «πυροβολεί» από το τρίποντο, οι «πράσινοι» βρέθηκαν να προηγούνται στο 25', 48-57 και στο 27', 50-57. Κάπου εκεί όμως ήρθε και πάλι το... γνωστό μπλα άουτ, τα λάθη στην άμυνα και η τεχνική ποινή στον Ματσιούλις. Ο Λιθουανός για λίγα λεπτά λόγω εκνευρισμού βγήκε εκτός ρυθμού, ωστόσο λίγο πριν το φινάλε της περιόδου επέστρε και με δύο συνεχόμενα τρίποντα ανέβασε την διαφορά και πάλι στο +9, 56-65.

Όταν αγχώθηκε... μίλησαν τα τρίποντα!

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος και ουσιαστικά δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη. Η μόνη στιγμή που αγχώθηκαν λίγο οι «πράσινοι» ήταν στο 35', όταν οι Γερμανοί μείωσαν σε 65-68. Τότε όμως, ανέλαβαν δράση οι Γκιστ και Ματσιούλις, οι οποίοι με δύο τρίποντα έκαναν το 65-74 και ουσιαστικά... καθάρισαν το ματς. Στα επόμενα λεπτά μέχρι το φινάλε, οι παίκτες του Πεδουλάκη έπαιξαν έξυπνα, «ροκάνισαν» το χρόνο και εκμεταλλευόμενοι την αστοχία της Άλμπα πήραν τη νίκη με 73-79.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags