Facebook Pixel Sportdog.gr | Τα τρομερά πράγματα που συμβαίνουν με τον Παπανικολάου και το πλεονέκτημα έδρας!
Μπάσκετ
| 2017-12-01 00:18:00

Τα τρομερά πράγματα που συμβαίνουν με τον Παπανικολάου και το πλεονέκτημα έδρας!

Sportdog Team
Τα τρομερά πράγματα που συμβαίνουν με τον Παπανικολάου και το πλεονέκτημα έδρας!

Γιατί είναι τόσο ιδιαίτερη περίπτωση ο «Παπ»;

Ο Ολυμπιακός πέτυχε μία ακόμη νίκη μακριά από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, κερδίζοντας σχετικά άνετα στην Ισπανία την Βαλένθια (72-64), και έκανε έτσι σημαντικό βήμα για την απόκτηση του πλεονεκτήματος της έδρας στην οκτάδα. Οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν μία πειστική εμφάνιση, δεν έχασαν το προβάδισμα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και απέδειξαν ότι δεν... μασάνε από έδρες.

Ο Βασίλης Σπανούλης τελικά δεν έπαιξε (διαβάστε τι είπε ο ίδιος για την απουσία του), αλλά οι Πειραιώτες δεν επηρεάστηκαν από αυτό και έφθασαν στον στόχο τους, μην αφήνοντας περιθώρια στους Ισπανούς και τον πρώην παίκτη τους, Ερικ Γκριν, ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 26 πόντους (7/13 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 3/3 βολές).

Οι Ερυθρόλευκοι τα κατάφεραν γιατί έπαιξαν εξαιρετική άμυνα, είχαν συγκέντρωση στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και είχαν σε μεγάλη βραδιά τον Κώστα Παπανικολάου, που τα έκανε όλα.

Ο «Παπ» είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση για τον Ολυμπιακό. Με την Φενέρ ήταν ουσιώδης, αλλά ένα εύκολο λάθος, που έκανε στο τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα, λίγο έλειψε να στοιχίσει στην ομάδα του. Με την Αρμάνι έχασε δύο βολές στο τέλος, αλλά ο Ολυμπιακός δεν έχασε το ματς. Και αυτό γιατί ο Παπανικολάου έβγαλε μεγάλη άμυνα στην τελευταία φάση πάνω στον Τζέρελς.

Χθες ο 27χρονος γκαρντ-φόργουορντ έκανε πάλι ορισμένα εύκολα λάθη, αλλά δεν φάνηκαν και δεν κόστισαν. Και αυτό, γιατί έκανε τρομερό παιχνίδι με 13 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ έπαιξε τρομερή άμυνα και άφησε και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών του στο παρκέ.

Με αυτά και με αυτά η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχει συνέλθει για τα καλά από την δεύτερη ήττα από τον Παναθηναϊκό και καλπάζει στην Ευρωλίγκα κατ’ αρχάς για το πλεονέκτημα της έδρας, που έτσι, όπως πάνε τα πράγματα, δεν θα είναι πολύ δύσκολο να το πάρει. Από εκεί και πέρα, ο έμπειρος Ολυμπιακός και πλήρης μέχρι τότε, θα έχει τεράστιο προβάδισμα για να πάρει και την πρόκριση για το Final 4 του Βελιγραδίου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags