Facebook Pixel Sportdog.gr | Οι κορυφαίοι σέντερ που μένουν ελεύθεροι στην Ευρωλίγκα
Μπάσκετ
| 2019-06-05 19:51:00

Οι κορυφαίοι σέντερ που μένουν ελεύθεροι στην Ευρωλίγκα

Sportdog Team
Οι κορυφαίοι σέντερ που μένουν ελεύθεροι στην Ευρωλίγκα

Το καλοκαίρι πλησιάζει και ο σχεδιασμός της επόμενης σεζόν ξεκινάει! Αν λοιπόν αναρωτιέστε ποιοι είναι οι καλύτεροι… προσεχώς ελεύθεροι σέντερ, αυτή η λίστα είναι για εσάς!

Πολλές ομάδες έχουν ακόμα υποχρεώσεις στις εγχώριες διοργανώσεις τους. Ο σχεδιασμός όμως είναι ένα κομμάτι, που ξεκινάει άμεσα, ουσιαστικά αμέσως μετά το τέλος της Ευρωλίγκας. Τα ονόματα που φέτος θα είναι διαθέσιμα στην αγορά, πολλά. Τα… ”καυτά” ονόματα περισσότερα ίσως από ποτέ! Τί γίνεται όμως με τις ομάδες, που θέλουν την προσθήκη ενός ποιοτικού σέντερ. Ποιοι παίκτες της θέσης ”5” θα μας απασχολήσουν μεταγραφικά το προσεχές διάστημα;

 

Τίμπορ Πλάις (Αναντολού Έφες) *

Ηλικία / Χώρα: 29 / Γερμανία

Εμπειρία στην Ευρωλίγκα: 8 σεζόν – 188 ματς

Στατιστικά: 37 ματς, 8.1 πόντοι, 3.7 ριμπάουντ, 0.5 blocks, 9.3 PIR

Καλύτερο ματς: 21 πόντοι, 12 ριμπάουντ απέναντι στην Μπασκόνια (29η αγωνιστική)

Η σεζόν 2018-19 δεν εξελίχθηκε όπως θα περίμενε ο Τίμπορ Πλάις, παρά το γεγονός ότι η Αναντολού Εφές έφτασε ως τον τελικό της Ευρωλίγκας. Δεν αποτελούσε την πρώτη επιλογή του Εργίν Αταμά, όμως τελείωσε την σεζόν με μέσο όρο 8.1 πόντους και 67.2% μέσα από το ζωγραφιστό. Πολύ πιθανό ο Γερμανός γίγαντας να προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων της Ευρωλίγκας.

* Στο συμβόλαιο του με την Αναντολού Εφές υπάρχει οψιόν για την σεζόν 2019-20.

Ντέβιν Μπούκερ (Μπάγερν Μονάχου)

Ηλικία / Χώρα: 28 / ΗΠΑ

Εμπειρία στην Ευρωλίγκα: 1 σεζόν – 16 ματς

Στατιστικά: 16 ματς, 8.9 πόντοι, 3.4 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ, 9.8 PIR

Καλύτερο ματς: 18 πόντοι, 2 blocks απέναντι στην Νταρουσάφακα (6η αγωνιστική)

Μετά από δυο σεζόν στο EuroCup, ο Ντέβιν Μπολυκερ έκανε το ντεμπούτο του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με μέσο όρο 8.9 ανά παιχνίδι. Ο τραυματισμός του στην 11η αγωνιστική της κανονικής περιόδου τον κράτησε στα πιτς για περίπου τέσσερις μήνες, όμως κατάφερε να επιστρέψει δυναμικά στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν. Πλέον. όντας υγιής έχει την ευκαιρία να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Κέβιν Σεραφίν (Μπαρτσελόνα)

Ηλικία / Χώρα: 29 / Γαλλία

Εμπειρία στην Ευρωλίγκα: 3 σεζόν – 49 ματς

Στατιστικά: 27 ματς, 8.3 πόντοι, 3.6 ριμπάουντ, 0.5 ασίστ, 7.7 PIR

Καλύτερο ματς: 15 πόντοι, 5 ριμπάουντ απέναντι στον Παναθηναϊκό (8η αγωνιστική)

Μετά από μια άκρως αξιοπρεπή θητεία στο NBA ο Κέβιν Σεραφίν επέστρεψε στην Ευρώπη, κάνοντας μια πολύ καλή χρονιά την σεζόν 2017-18. Φέτος ο ρόλος του στο παρκέ ήταν περιορισμένος. Ουσιαστικά λογιζόταν από τον Πέσιτς ως η τρίτη επιλογή για την θέση του σέντερ, κάτι που τον δυσκόλεψε πολύ να βρει ρυθμό. Παρόλα αυτά τελείωσε την χρονιά με μέσο όρο 8.3 πόντους και 63.2% στα δίποντα σε 27 παιχνίδια με την φανέλα των “μπλαουγκράνα”. Το μέλλον του είναι αβέβαιο χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα παραμονής του στην Βαρκελώνη.

Οθέλο Χάντερ (ΤΣΣΚΑ)

Ηλικία / Χώρα: 33 / ΗΠΑ

Εμπειρία στην Ευρωλίγκα: 6 σεζόν – 162 ματς

Στατιστικά: 36 ματς, 7.7 πόντοι, 4.3 ριμπάουντ, 0.9 ασίστ, 9.4 PIR

Καλύτερο ματς: 19 πόντοι, 7 ριμπάουντ απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο (25η αγωνιστική)

Στην περίπτωση του Οθέλλο Χάντερ όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά. Βοήθησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις με μέσο όρο 7,5 πόντους στο Final Four, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να ξεχωρίσει. Ο 33χρονός Χάντερ θα είναι μια πολύ καλή λύση για πολλές ομάδες της Ευρωλίγκας αν τελικά δεν ανανεώσει με την ρωσική ομάδα.

Μάικλ Έρικ (Νταρουσάφακα) *

Ηλικία / Χώρα: 30 / Νιγερία

Εμπειρία στην Ευρωλίγκα: 1 σεζόν – 29 ματς

Στατιστικά: 29 ματς, 11.1 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 0.9 blocks, 10.4 PIR

Καλύτερο ματς: 22 πόντοι, 15 ριμπάουντ απέναντι στην Χίμκι (27η αγωνιστική)

Στην παρθενική του χρονιά στην Ευρωλίγκα ο Μάικλ Έρικ σημείωνε 11.1 πόντους ανά αγώνα με την φανέλα της Νταρουσάφακα. Μπορεί η τουρκική ομάδα να πραγματοποίησε μια άθλια χρονιά , όμως ο Νιγηριανός σέντερ ήταν από τους καλύτερους αμυντικούς στην θέση “5” στην διοργάνωση. Η κυριαρχία και στις δυο άκρες του παρκέ μπορούν να του προσφέρουν ένα βελτιωμένο συμβόλαιο.

* Στο συμβόλαιο του με την Νταρουσάφακα υπάρχει οψιόν για την σεζόν 2019-20.

Γιοχάνες Φόιτμαν (Μπασκόνια)

Ηλικία / Χώρα: 26 / Germany

Εμπειρία στην Ευρωλίγκα: 3 σεζόν – 100 ματς

Στατιστικά: 33 ματς, 7.5 points, 5.8 ριμπάουντ, 2.6 ασίστ, 11.6 PIR

Καλύτερο ματς: 16 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 9 ασίστ απέναντι στην Χίμκι (25η αγωνιστική)

Η Μπασκόνια θα προσπαθήσει να τον κρατήσει στο δυναμικό της, όμως πολλές ομάδες αναμένεται να κάνουν κίνηση για τον Γερμανό ψηλό που μένει ελεύθερος. Μπορεί να μην είναι από τα πιο καυτά ονόματα στη αγορά, αλλά σίγουρα μπορεί να δώσει λύσεις τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση σε οποιαδήποτε ομάδα της Ευρωλίγκς. Εφτάσε κοντά ακόμα και σε ένα triple-double την 25η αγωνιστική, τελειώνοντας την χρονιά με 7.5 πόντους, 5.8 ριμπάουντ και 2.6 ασίστ ανά παιχνίδι.

Ταρίκ Μπλάκ (Μακάμπι Τελ-Αβίβ)

Ηλικία / Χώρα: 27 / ΗΠΑ

Εμπειρία στην Ευρωλίγκα: 1 σεζόν – 26 ματς

Στατιστικά: 26 ματς, 11 πόντοι, 5.4 ριμπάουντ, 0.8 blocks, 13.8 PIR

Καλύτερο ματς: 23 πόντοι, 7 ριμπάουντ απέναντι στην Φενέρμπαχτσε (30η αγωνιστική)

Ο Ταρίκ Μπλάκ προσαρμόστηκε γρήγορα στην Ευρωλίγκα, φορώντας την φανέλα της Μακάμπι Τελ-Αβλιβ. Ο ερχομός του Γιάννη Σφαιρόπουλου σίγουρα τον βοήθησε να βελτιώσει τα στατιστικά του στο δεύτερο μέρος της κανονικής περιόδου. Δεν αποκλείεται να έχει στο μυαλό του την επιστροφή στο NBA. Ωστόσο, ο 27χρονος Αμερικανός σέντερ θα αποτελέσει μια ελκυστική επιλογή για οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη, αν αποφασίσει να παραμείνει για άλλο ένα χρόνο στην Ευρώπη.

Κάιλ Χάινς (ΤΣΣΚΑ)

Ηλικία / Χώρα: 32 / USA

Εμπειρία στην Ευρωλίγκα: 9 σεζόν – 253 ματς

Στατιστικά: 36 ματς, 7.3 πόντοι, 3.6 ριμπάουντ, 0.7 blocks, 8.4 PIR

Καλύτερο ματς: 15 πόντοι, 5 ριμπάουντ απέναντι στην Αναντολού Εφές (27η αγωνιστική)

Κάποιες αποτυχίες σε μερικά Final Four δεν πτόησαν τον Κάιλ Χάινς. ήταν από τους καλύτερους ριμπάουντερ στην σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν από μερικές μέρες με την ΤΣΣΚΑ να κατακτάει το βαρύτιμο τρόπαιο. Στο Final Four δε, ήταν κομβικός για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη. Το καλοκαίρι που μας έρχεται ο πρώην σέντερ του Ολυμπιακού μένει ελεύθερος, όμως θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη αν η ΤΣΣΚΑ τελικά τον αφήσει να φύγει.

Τζόρνταν Μίκι (Χίμκι)

Ηλικία / Χώρα: 24 / ΗΠΑ

Εμπειρία στην Ευρωλίγκα: 1 σεζόν – 28 ματς

Στατιστικά: 28 ματς, 14.2 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 1.1 blocks, 15.4 PIR

Καλύτερο ματς: 26 πόντοι, 7 ριμπάουντ απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο (4η αγωνιστική)

Στην λίστα και ο Τζόρνταν Μίκι. Μετά από μια εντυπωσιακή πρώτη σεζόν στην Ευρωλίγκα ο εξαιρετικά παραγωγικός και πολύ αθλητικός Αμερικανός σέντερ θα είναι ελεύθερος στην μεταγραφική περίοδο που μας έρχεται. Κατάφερε να ξεχωρίσει αμέσως κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ίσως ψάξει την επιστροφή του στο NBA, όμως σίγουρα θα προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων της Ευρωλίγκας. Όλα θα εξαρτηθούν από την επιθυμία που θα έχει.

Γκουστάβο Αγιόν (Ρεαλ Μαδρίτης)

Ηλικία / Χώρα: 34 / Μεξικό

Εμπειρία στην Ευρωλίγκα: 5 σεζόν – 141 ματς

Στατιστικά: 31 ματς, 8.3 πόντοι, 4.6 ριμπάουντ, 2.9 ασίστ, 14.5 PIR

Καλύτερο ματς: 20 πόντοι, 11 ριμπάουντ απέναντι στην Αναντολού Εφές (11-й тур)

Μόνο σίγουρο δεν είναι το μέλλον του Γκουστάβο Αγιον στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ίσως ο Μεξικανός σέντερ, που κλείνει τα 34 το προσεχή Απρίλη,να μην βρίσκεται στα πλάνα του Πάμπλο Λάσο για την νέα χρονιά 2019-20, όμως αυτό σίγουρα δεν ισχύει και για τις υπόλοιπες ομάδες της Ευρωλίγκας. Μένοντας ελεύθερος το προσεχές καλοκαίρι ο Αγιόν θα έχει την ευκαιρία να διαλέξει ένα περιβάλλον που θα έχει αυξημένο ρόλο.

Άλλοι ελεύθεροι σέντερ στην Ευρωλίγκα:

ΠΗΓΗ: eurohoops.net

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags