Facebook Pixel Γίνεται σύμβολο ο Μάνταλος για την ΑΕΚ
| 2017-11-17 18:34:00

Όλη η αλήθεια για τη «ρήτρα» στο νέο συμβόλαιο του Μάνταλου

Sportdog Team
Όλη η αλήθεια για τη «ρήτρα» στο νέο συμβόλαιο του Μάνταλου

Το παρασκήνιο στο Sportdog.

Αιώνια πιστός στην ΑΕΚ. Αυτός είναι ο τίτλος που αξίζει στην είδηση της ανανέωσης του συμβολαίου του Πέντου Μάνταλου. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός ήρθε στην ΑΕΚ το 2014, όταν η Ένωση έπαιζε στη Football League, έγινε ο ηγέτης της και μετά τον δεύτερο σοβαρό τραυματισμό του, δόθηκε η οδηγία από τον Δημήτρη Μελισσανίδη για την επέκταση της συνεργασίας με τον παίκτη, η οποία επισημοποιήθηκε την Πέμπτη.

Έτσι ο Μάνταλος εξαργύρωσε την αφοσίωσή του στην ΑΕΚ. Επέλεξε να έρθει στην ομάδα σε μια δύσκολη καμπή της ιστορίας της και κρίσιμο σταυροδρόμι για τον ίδιο. Παρότι υπήρχε ενδιαφέρον από μεγάλες ελληνικές ομάδες, εκείνος προτίμησε να ηγηθεί των «κιτρινόμαυρων» στην προσπάθεια αναγέννησης του συλλόγου. Δεν είναι λίγο για έναν ποδοσφαιριστή που παίζει σε κορυφαίο επίπεδο να πάει να παίξει στη Β' Εθνική.

Ο Κομοτηνιώτης όμως το έκανε. Βοήθησε την ΑΕΚ στα δύσκολα, δεν άλλαξε στράτα, παρότι υπήρχε πάντοτε φιλολογικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό και τώρα αυτή τον ανταμείβει με ένα νέο συμβόλαιο μέχρι το 2022.

Ρήτρα αποδέσμευσης δεν προβλέπεται στη νέα συμφωνία. Και γιατί να μπει άλλωστε, από τη στιγμή που ο Μάνταλος με την επέκταση της συμφωνίας γίνεται ο απόλυτος αρχηγός στην ομάδα του Δικέφαλου αετού. Σε 5 χρόνια ο Μάνταλος θα είναι 31 και θα έχει συμπληρώσει 8 χρόνια παρουσίας με τα κιτρινόμαυρα.

Πόσοι σύγχρονοι Έλληνες και ξένοι ποδοσφαιριστές το έχουν κάνει αυτό τα τελευταία χρόνια; Να μείνουν δηλαδή τόσα πολλά χρόνια στην ομάδα τους. Ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάχτυλα. Βλέπετε ο καταναλωτισμός έχει βρει δίοδο κα στο ποδόσφαιρο. Οι παίκτες είναι κάτι σαν προϊόντα και πωλούνται.

Ο Μάνταλος όμως θα είναι κάτι σαν... βασιλιάς στην ΑΕΚ, ως ο παλαιότερος παίκτης. Ο παλιός είναι αλλιώς, άλλωστε. Έχει άλλο σεβασμό μέσα στην ομάδα σε σχέση με τις νέες... αφίξεις ποδοσφαιριστών. Οπότε δεν αποκλείεται, αν δεν προκύψει κάποια πρόταση από εξωτερικό στην πορεία, να τερματίσει την επαγγελματική του καριέρα στην ΑΕΚ, όπως άλλες εμβληματικές μορφές του συλλόγου που γέρασαν στην κυριολεξία στην ομάδα.

Αυτή η πιθανότητα μας πάει πίσω σε εποχές περισσότερο ρομαντικές. Όταν οι παίκτες ρίζωναν και γίνονταν σύμβολα στις ομάδες τους. Αυτό φαίνεται θέλει να κάνει και η ΑΕΚ για τον ηγέτη της...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags