Facebook Pixel Sportdog.gr | Ακόμα δεν ήρθε ο Ταϊλανδός και... μπουρλότο με Αλαφούζο - Όλα στον αέρα, βγαίνουν «μαχαίρια»
| 2018-05-04 20:45:00

Ακόμα δεν ήρθε ο Ταϊλανδός και... μπουρλότο με Αλαφούζο - Όλα στον αέρα, βγαίνουν «μαχαίρια»

του Νίκου Στεργίου
Ακόμα δεν ήρθε ο Ταϊλανδός και... μπουρλότο με Αλαφούζο - Όλα στον αέρα, βγαίνουν «μαχαίρια»

Τι «κρύβει» η επίσκεψη του Πιεμπονγκσάντ στην Ελλάδα.

Η μέρα που περίμεναν με αγωνία οι φίλοι του Παναθηναϊκού έφτασε, καθώς ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ προσγειώθηκε στην Ελλάδα και το Σάββατο αναμένεται να έχει το καθοριστικό ραντεβού με τον Γιάννη Αλαφούζο, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το αν θα προχωρήσει η μεταβίβαση των μετοχών της «πράσινης» ΠΑΕ στην «PanAsia».

Πάντως, το γεγονός ότι ο Ταϊλανδός ήρθε στη χώρα μας δεν σημαίνει αυτόματα ότι το deal θα προχωρήσει και καλό θα είναι ο κόσμος του Παναθηναϊκού να κρατά… μικρό καλάθι, καθώς υπάρχουν ακόμα σοβαρά ζητήματα προς επίλυση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο πλευρές δεν τα έχουν βρει στο οικονομικό κομμάτι της συμφωνίας, με πηγές να αναφέρουν ότι υπάρχει διαφορά ύψους περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ αναφορικά με το ποσό που θα χρειαστεί για να καλυφθούν τα χρέη της ομάδας.

Παράλληλα, ένα ακόμα πρόβλημα εντοπίζεται στο αγωνιστικό σκέλος, αφού μπορεί ο Παναθηναϊκός να γλίτωσε τον υποβιβασμό λόγω χρεών με τη χθεσινή απόφαση του Δ.Σ. της Superleague, όμως θα κληθεί να κάνει θυσίες ενόψει της επόμενης σεζόν. Και αυτό γιατί ξεκινώντας το νέο πρωτάθλημα με -6 και με περιορισμούς στις μεταγραφές, η ομάδα πολύ δύσκολα θα μπορέσει να είναι ανταγωνιστική του χρόνου, κάτι που σαφώς αποτελεί τροχοπέδη για τους επίδοξους αγοραστές του συλλόγου.

Μην ξεχνάμε και την ποινή αποκλεισμού ενός χρόνου με τριετή αναστολή, που έχει επιβάλει η UEFA στον Παναθηναϊκό για συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το γεγονός ότι η ομάδα δεν μπορεί να βγει στην Ευρώπη μοιραία μειώνει τα προβλεπόμενα έσοδα για το άμεσο μέλλον και καθιστά λιγότερο ελκυστικό τον σύλλογο.

Παρεμπιπτόντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ δεν έχει το μυαλό του μόνο στον Παναθηναϊκό, αφού φέρεται να έχει δρομολογήσει κι άλλες επενδύσεις στη χώρα μας. Για την ακρίβεια, πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ταϊλανδός είναι πολύ πιθανό να έχει κομβικό ρόλο στο εξαγγελθέν κυβερνητικό πλάνο για την ανάπλαση της Αττικής, «κυνηγώντας» μια σειρά από... δουλειές στην περιοχή.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags