Facebook Pixel Sportdog.gr | Μπλεξίματα για τον ΠΑΟΚ – Τον «έκραξαν» λόγω… Πρίγιοβιτς! (ΦΩΤΟ)
| 2018-07-30 18:18:00

Μπλεξίματα για τον ΠΑΟΚ – Τον «έκραξαν» λόγω… Πρίγιοβιτς! (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Μπλεξίματα για τον ΠΑΟΚ –  Τον «έκραξαν» λόγω… Πρίγιοβιτς! (ΦΩΤΟ)

Γιατί βρέθηκε στο... μάτι του κυκλώνα ο Δικέφαλος;

Σε επίπληξη προς τις ομάδες που χρησιμοποίησαν στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων παίκτες που έπαιξαν στο Μουντιάλ, μεταξύ των οποίων και ο ΠΑΟΚ, προχώρησε η FIFpro.

H Παγκόσμια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιεί την αντίθεσή της στην επιλογή συλλόγων να χρησιμοποιήσουν στα προκριματικά παίκτες που δεν είχαν συμπληρώσει τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες ξεκούρασης μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στη λίστα συμπεριλαμβάνεται ο ΠΑΟΚ εξαιτίας της χρησιμοποίησης του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς κόντρα στη Βασιλεία, ενώ γνωστοποιείται ότι υπάρχουν τουλάχιστον 15 ανάλογες περιπτώσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κατανοούμε τη σημαντικότητα των οικονομικών κινήτρων που δίνει το Champions και το Europa League στους συλλόγους, όμως η υγεία αυτών των παικτών μπήκε σε μεγάλο κίνδυνο λόγω του βεβαρημένου αγωνιστικού τους προγράμματος», τονίζει η ανακοίνωση και συνεχίζει: «Οι παίκτες βρίσκονται σε καθεστώς μεγάλης πίεσης καθώς καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στις ανάγκες των ομάδων τους και τις δικές τους ως ανθρώπινα όντα.

Στο παρασκήνιο των συζητήσεων που αναμένεται να ξεκινήσουν με την FIFA αναφορικά με το πρόγραμμα, η FIFPRO καλεί για την επείγουσα κατοχύρωση ενός ελάχιστου περιόδου ξεκούρασης τουλάχιστον τεσσάρων εβδομάδων όλων των παικτών, ανάμεσα στο τέλος των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων και την έναρξη της προετοιμασίας για την επόμενη σεζόν.

Αυτή η υποχρεωτική ανάπαυση τεσσάρων εβδομάδων βασίζεται στις τελευταίες ιατρικές έρευνες που σχετίζονται με την επιβάρυνση και τους τραυματισμούς των παικτών που σχετίζονται από το βεβαρημένο αγωνιστικό πρόγραμμα».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags