Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Νίκος Νταμπίζας: Διάψευση για Μπακασέτα και Μαυροπάνο και αποκαλύψεις για το πλάνο των Ακαδημιών
| 2018-12-29 22:25:00

«Βόμβες» στον ΠΑΟ - Ποιος... έρχεται από top ομάδα - Χάλασε του «κλεισμένου» - Μεγάλη επιστροφή

του Νίκου Στεργίου
«Βόμβες» στον ΠΑΟ - Ποιος... έρχεται από top ομάδα - Χάλασε του «κλεισμένου» - Μεγάλη επιστροφή

Αποκαλύψεις-φωτιά, τι παίζει με hot ονόματα. Τα είπε όλα...

Παναθηναϊκός - Νίκος Νταμπίζας: Συνήθως, τέτοιες συνεντεύξεις Τύπου όπως η σημερινή του Νίκου Νταμπίζα, σπάνια βγάζουν ειδήσεις. Και μπορεί να θεωρήθηκε πως ούτε και αυτή του «Ντάμπι» έβγαλε, η αλήθεια όμως είναι πως ορισμένα πράγματα μπορούν να σταχυολογηθούν. Όχι μόνο ως συμπεράσματα για τον τρόπο λειτουργίας και φιλοσοφίας του Παναθηναϊκού, που συνεχώς δεν χάνουν ευκαιρία οι άνθρωποι που «τρέχουν» το πλάνο των «πράσινων» να προβάλλουν και να  υπενθυμίζουν, αλλά και σε επίπεδο αποφάσεων ως προς το μεταγραφικό (και όχι μόνο) κομμάτι.

Σταχυολογώντας λοιπόν από τις ατάκες Νταμπίζα, αυτήν που κρατάμε είναι ουσιαστικά η επιβεβαίωση της προ ημερών αποκάλυψης του Sportdog για τον Μάριο Σιαμπάνη. «Ρεαλιστική επιλογή», χαρακτήρισε ο τεχνικός διευθυντής των «πράσινων» τον 19χρονο τερματοφύλακα, ο οποίος όπως έχουμε αναφέρει είτε άμεσα (σε συνεννόηση με τον ΠΑΟΚ προφανώς) είτε το καλοκαίρι (οπότε και μένει ελεύθερος) θα φορέσει εκτός θεαματικού πλέον απροόπτου τα πράσινα.

Το δεύτερο που πρέπει να κρατήσουμε είναι η αποκάλυψη Νταμπίζα πως η διαφαινόμενη συνεργασία του Παναθηναϊκού με τον Δανό Γέσπερ Φρέντμπεργκ δεν θα υλοποιηθεί. Ο Σκανδιναβός, ο οποίος προορίζονταν για τον ρόλο του αρχιπροπονητή των ακαδημιών του «τριφυλλιού», ήρθε στα μέσα του φθινοπώρου στην Αθήνα, ενημερώθηκε για τα δρώμενα των ακαδημιών, έκατσε μέρες στην Αθήνα προκειμένου να έχει σφαιρική ενημέρωση για όλα, με προοπτική να αναλάβει και επίσημα ρόλο με την αλλαγή του χρόνου. Δεν θα γίνει αυτό και το ενδιαφέρον που ίσως να πρέπει να απαντηθεί είναι γιατί, παρότι αποτέλεσε επιλογή και απόφαση Νταμπίζα, τελικά δεν προχωράει η συγκεκριμένη συνεργασία.

Τρίτον, η διάψευση εκ μέρους Νταμπίζα για επαφές με Μαυροπάνο και Μπακασέτα. Σας το είχαμε πει από την πρώτη στιγμή που τα ονόματα των δύο ποδοσφαιριστών συνδέθηκαν με τον Παναθηναϊκό πως δεν υπήρχε ούτε… φωτιά, ούτε καν καπνός στις εν λόγω περιπτώσεις. Και η αναφορά «Ντάμπι» ήταν απολύτως σαφής. Τόσο με την ονομαστική, ξεκάθαρη αναφορά όσο και την ανάλυση του πλάνου και της μεθοδολογίας της ομάδας για προώθηση παικτών από τις ακαδημίες.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η τέταρτη επισήμανση, σχετικά με τις κινήσεις που γίνονται για την πλήρη παραχώρηση του προπονητικού κέντρου της Παιανίας, όπου πλέον στεγάζεται (ξανά) η ακαδημία του Παναθηναϊκού, με τον Νταμπίζα να αναφέρει πως γίνονται συζητήσεις για πλήρη και μόνιμη παραχώρηση του προπονητικού κέντρου.

Αλλωστε, είναι ξεκάθαρο πως βασική προτεραιότητα, «νούμερο ένα» όπως την χαρακτήρισε ο Νταμπίζας, είναι η περαιτέρω προώθηση της λογικής αξιοποίησης των ακαδημιών του συλλόγου. Και τα πάντα, από το μισθολογικό ως το κομμάτι της ενίσχυσης είναι προφανές πως πρέπει να φιλτράρονται μέσω της συγκεκριμένης προτεραιότητας, η οποία φαίνεται πως – ανεξαρτήτως οικονομικών δεδομένων – θα αποτελεί το επίκεντρο του αγωνιστικού Παναθηναϊκού για τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags