Facebook Pixel «Είναι το… ταίρι του»!
| 2011-01-27 21:52:00

«Είναι το… ταίρι του»!

«Είναι το… ταίρι του»!

Ο Ισμαέλ Μπλάνκο θα βρει το… ταίρι του στην επίθεση με τον Ναμπίλ Μπαχά, δήλωσε για τον Μαροκινό ο συμπαίκτης του στη Μάλαγα, Εντίνιο.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του στο exedrasports.gr:

Για τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν τον Μπαχά, ο Εντίνιο αναφέρει: «Είναι πολύ καλός παίκτης. Παίζει και μέσα στην περιοχή, αλλά προτιμότερο είναι να τον βάλεις πίσω από τον επιθετικό, γιατί του αρέσει να έχει χώρο μπροστά του. Είναι καλός με τη μπάλα στα πόδια, τεχνίτης και αρκετά δυνατός. Πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ την ΑΕΚ, εάν παίζει πίσω από τον Μπλάνκο».

Και εξηγεί: «Πιστεύω ότι ταιριάζει πολύ με τον Μπλάνκο και ότι θα τον βοηθήσει πολύ στο σκοράρισμα, γιατί ξέρει να τραβάει την άμυνα πάνω του και να δημιουργεί διαδρόμους για τον άλλον επιθετικό. Εχει τη δυνατότητα να πασάρει καλά και να δημιουργεί φάσεις για τους συμπαίκτες του, καθώς παίζει πολύ καλά το 1-2».

Για το αγωνιστικό στυλ του Μαροκινού, ο «Εντι» τονίζει: «Μοιάζει στο αγωνιστικό στυλ του Μπενζεμά, γιατί του αρέσει να βγαίνει και από τα άκρα, αλλά και πολλές φορές να γυρίζει προς το κέντρο, να κουβαλήσει τη μπάλα και να δημιουργήσει».

Ο Μπαχά έρχεται να αντικαταστήσει ακόμη έναν Βορειοαφρικανό στην ΑΕΚ. Τον Ρέφικ Τζιμπούρ, με τον οποίον λέει ότι έχουν κοινά χαρακτηριστικά: «Ναι μοιάζει. Ο Τζιμπούρ είναι πιο γρήγορος και πιο τεχνίτης, αλλά ο Μπαχά είναι καλύτερος με τη μπάλα στα πόδια (στο παιχνίδι κατοχής), στο επιθετικό transition game και ξέρει πολύ καλύτερα να ανοίγει διαδρόμους για τους επιθετικούς της ομάδας».

Αναφορικά με το σύστημα που ταιριάζει καλύτερα στον πρώην του συμπαίκτη, υπογραμμίζει: «Το 4-4-2 με εκείνον να είναι πιο πίσω από τον Μπλάνκο. Θα πάρει περισσότερους χώρους και προϋποθέσεις να σκοράρει. Αλλά και στο 4-3-3 μπορεί κάλλιστα να παίξει είτε στο δεξί είτε στο αριστερό άκρο».

Σχετικά με τον χαρακτήρα του Μπαχά, ο Πορτογάλος επιθετικός είχε να πει μόνο τα καλύτερα: «Τον ξέρω καλά. Παίζαμε μαζί τρία χρόνια στη Μπράγκα. Είναι πολύ καλός χαρακτήρας. Δεν έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα, ούτε με προπονητή, ούτε με συμπαίκτη. Είναι ήσυχος, αλλά κάνει συχνά πλάκες εάν νοιώθει άνετα. Το ίδιο ήσυχος και χαλαρός είναι και εκτός γηπέδου. Δεν είναι από τους παίκτες που προκαλούν με τον τρόπο ζωής και την καθημερινότητά τους».

Για το τέλος του ζητήσαμε να μας κάνει ένα μίνι σκάουτινγκ. Ο «Εντι» δεν το αρνήθηκε και μας περιγράφει: «Σουτάρει με το δεξί. Σε αυτόν τον τομέα (το σουτ) τον βαθμολογώ με 9. Οι κεφαλιές δεν είναι το δυνατό του σημείο, αλλά παίρνει ένα 7. Στην τεχνική θα του βάλω 10. Και στο τελείωμα των φάσεων του βάζω 9. Είναι πολύ καλός και πιστεύω ότι θα σκοράρει αρκετά».

Πηγή: exedrasports.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags