Facebook Pixel Άρης - ΠΑΟΚ: Μήνυμα στους Big-4 ο Άρης, "μεταγραφάρα" ο Πάλμα - Ανέτοιμος Λουτσέσκου, είδε... εφιάλτες ο Σάστρε
| 2022-07-21 23:42:00

Μήνυμα στους Big-4 ο Άρης, "μεταγραφάρα" ο Πάλμα - Ανέτοιμος Λουτσέσκου, είδε... εφιάλτες ο Σάστρε

Μήνυμα στους Big-4 ο Άρης, "μεταγραφάρα" ο Πάλμα - Ανέτοιμος Λουτσέσκου, είδε... εφιάλτες ο Σάστρε

Οι παίκτες που... μεταμόρφωσαν τους Κίτρινους και η κλειστή Θύρα 4! Τι χρειάζεται να κάνει ο Ραζβάν για να μπορέσει ο Δικέφαλος να πάρει μία ακόμα δύσκολη ευρωπαϊκή πρόκριση και η βελτίωση της ομάδας του Χερμάν Μπούργος, που βρήκε επιτέλους επιθετικούς.

Βραδιά με ανάμεικτα συναισθήματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο η σημερινή, μιας και ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με τραγική εμφάνιση από την κατώτερη Λέφσκι Σόφιας με 2-0, ενώ ο Άρης διέλυσε με 5-1 την Γκόμελ, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Ξεκινώντας από τον ΠΑΟΚ, η σημερινή του εμφάνιση ήταν τόσο κακή που ενδεχομένως δεν θα την περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος της Λέφσκι Σόφιας, που είδε την ομάδα του να παίρνει μια ιστορική νίκη, χωρίς να χρειαστεί καν μια εντυπωσιακή απόκρουση του τερματοφύλακα της.

Ο Λουτσέσκου έδειξε... ανέτοιμος για το συγκεκριμένο αγώνα, με την ομάδα του να μπαίνει άνευρα στο ματς και να χάνει με 1-0 πριν καν καλά καλά το καταλάβει. Και πάνω που άρχισε να το συνειδητοποιεί δέχθηκε και δεύτερο γκολ και... κάπου εκεί τελείωσε το ματς, με εξαίρεση δύο αξιοπρεπείς φάσεις του ΠΑΟΚ και τίποτα περισσότερο.

Το πιο λυπηρό ήταν πως με εξαίρεση τον Νάρεϊ όλοι οι υπόλοιποι νεοαποκτηθέντες δεν έδειξαν τίποτα το ιδιαίτερο, ωστόσο είναι σίγουρα νωρίς για να κριθούν, αρκεί βέβαια να γίνει η ανατροπή στην Τούμπα σε μια εβδομάδα από σήμερα. Κάτι που μόνο ως απίθανο δεν μπορεί να θεωρηθεί, ειδικά αφού δεν υπάρχει και ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ. Σίγουρα το ότι η θύρα 4 θα είναι κλειστή θα είναι μια σημαντική απώλεια, ωστόσο ο Λουτσέσκου είναι ένας εξαιρετικός προπονητής, πόσο μάλλον σε νοκ άουτ αναμετρήσεις και φαντάζει βέβαιο ότι θα παρουσιάσει μια τελείως διαφορετική εικόνα σε λιγότερο από 7 ημέρες.

Πάντως, μεγάλο πρόβλημα ήταν και η εμφάνιση του Ζίβκοβιτς που ήταν αγνώριστος σήμερα, ενώ και ο Σάστρε έδειξε ανέτοιμος από την ξαφνική του είσοδο στην βασική ενδεκάδα, λόγω του τραυματισμού του Βιεϊρίνια, μιας και ήταν από τους χειρότερους παίκτες. To βράδυ για τον Ισπανό ήταν τουλάχιστον εφιαλτικό και φαντάζει απίθανο να παίξει στη ρεβάνς. Εξίσου κακός ήταν και ο Κάργας που είχε μεγάλο μερίδιο ευθύνης στο 1-0, σε ένα αρκετά κρίσιμο σημείο, αφού... έκοψε τα πόδια των συμπαικτών του. Ο μόνος που διασώθηκε από τους βασικούς ήταν ο Ίνγκασον, ενώ από τις τις αλλαγές μόνο ο Νάρεϊ έδωσε μια... μικρή πνοή για κάτι καλύτερο και λογικά θα τον δούμε βασικό.

Αρέσει πολύ ο νέος Άρης

Όσον αφορά τον Άρη μπορούμε να πούμε πως όχι απλά κυριάρχησε με την αποψινή του εμφάνιση, αλλά χτυπάει και πολύ δυνατά... καμπανάκια για τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες, δείχνοντας πως η περσινή 3η θέση που κατέκτησε, μόνο τυχαία δεν ήρθε. Εξάλλου δεν βλέπουμε... κάθε μέρα ελληνική ομάδα να βάζει 5 γκολ, έστω και ενάντια στην αποδυναμωμένη Γκόμελ. 

Δείγμα της διαφοράς δυναμικότητα των δύο ομάδων ήταν το γεγονός ότι ο Άρης παρότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, ανέτρεψε το σκορ από το πρώτο μέρος, έχοντας και 10 τελικές προσπάθειες σε 45΄.

Υπάρχουν πολλοί πρωταγωνιστές, ωστόσο ο αδιαμφισβήτητος MVP του αγώνα ήταν ο Λούις Πάλμα, με τον 22χρονο άσο από την Ονδούρα να κάνει τα πάντα! Έβγαλε 2 ασίστ, κέρδισε το πέναλτι για την άμεση ισοφάριση που απελευθέρωσε τον Άρη και έβαλε φυσικά και ένα γκολ ποίημα με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Από εκεί και πέρα μετά από το αποψινό ντεμπούτο του Γκρέι οι φίλου του Άρη θα ξεχάσουν γρήγορα τον Καμαρά, μιας και δεν συνηθίζεται από φορ σε ελληνική ομάδα να κάνει τέτοιο ντεμπούτο, έστω και εάν τα γκολ του προήλθαν από εκτέλεση πέναλτι και τελείωμα με εξουδετερωμένο γκολκίπερ. Ο Γκρέι είναι παίκτης υψηλής κλάσης και είναι δεδομένο πως θα έχει διψήφιο αριθμό γκολ τη νέα χρονιά.

Από εκεί και πέρα και ο Ιτούρμπε περιμένουμε να είναι πολύ καλύτερος σε σχέση με την περσινή χρονιά, ενώ και οι Πίρσμαν, Καμάτσο είναι παίκτες υψηλού επιπέδου. Τέλος χρήζει συγχαρητηρίων και ο Μπούργος, μιας και ο Άρης ήταν πανέτοιμος πνευματικά και αγωνιστικά για να διαχειριστεί κάθε πιθανή κατάσταση, ενάντια σε έναν υποδεέστερο αντίπαλο. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται... ήδη στην επόμενη φάση, αφού όχι μόνο δεν θα φάει 4 γκολ στην ρεβάνς που γίνεται πάλι στο Κλεάνθης Βικελίδης, αλλά θεωρείται και πιθανό να κάνει το 2/2 με μία ακόμη νίκη.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νταϊλίκια στη διοίκηση για Κάργα - Από… μπάτσελορ Σβαμπ και Αουγκούστο - Είναι άδικο για Νάρεϊ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags