Facebook Pixel Ο Ολυμπιακός παίζει τα ρέστα του, με τρία δεκάρια και άσο τον Χουάνγκ
| 2023-01-11 17:13:00

Ο Ολυμπιακός παίζει τα ρέστα του, με τρία δεκάρια και άσο τον Χουάνγκ

του Θοδωρή Σούκα
Ο Ολυμπιακός παίζει τα ρέστα του, με τρία δεκάρια και άσο τον Χουάνγκ

Ποιον θα αφήσει στον πάγκο ο Μίτσελ από Χάμες, Μπιέλ και Φορτούνη; Ο Θοδωρής Σούκας γράφει για τους Πειραιώτες που επιστρέφουν στην κανονικότητα και μπορούν δειλά-δειλά να κοιτάζουν προς την κορυφή, αλλά και για τις μεταγραφές που χρειάζεται το ρόστερ.

Ο Μίτσελ δεν θα μπορούσε να το διατυπώσει ορθότερα. “Νιώθουμε καλύτερα και επίσης κάνουμε τους άλλους να νιώθουν πως ο Ολυμπιακός είναι καλύτερα" είπε στις δηλώσεις του μετά το 4-0 επί του Βόλου και πρόσθεσε: “αν βλέπω την δική μου ομάδα να παίζει έτσι τα αποτελέσματα των άλλων μας ενδιαφέρουν λιγότερο". Σε αυτές τις δύο φράσεις συνοψίζεται ουσιαστικά όλη η αλήθεια για τον Ολυμπιακό που μετά την διακοπή λόγω του Μουντιάλ, επιστρέφει με φόρα. Η ποιότητα που διαθέτουν οι ερυθρόλευκοι από τη μέση και μπροστά είναι δεδομένη. Η προσθήκη του Ρόντινεϊ στο δεξί άκρο της άμυνας φαίνεται να διορθώνει μια ποδοσφαιρική ανορθογραφία που κρατούσε από την εποχή που έφυγε από το “λιμάνι” ο Ομάρ Ελαμπντελαουί (και έδειχνε να διορθώνεται κάπως όσο αγωνίστηκε εκεί ο Αβιλα). Η απόκτηση ενός αριστερού μπακ που θα μπορεί να προσφέρει τα ίδια από την άλλη πλευρά (οι Σουάζο και Λάτο είναι τέτοιες περιπτώσεις) θα κάνει ακόμα πιο ισχυρή την ομάδα και το σύνολο του Μίτσελ που αρχίζει να επιστρέφει στην κανονικότητα, δείχνει έτοιμο να κάνει την αντεπίθεση, που πριν λίγο καιρό φάνταζε σαν παραμύθι της Χαλιμάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σουάζο: Αριστερό μπακ... σκυλί του πολέμου! "Πόρτα" στους Ρώσους - Κίνηση χαμηλού ρίσκου για Ολυμπιακό

Η διαφορά από τον Παναθηναϊκό μειώθηκε στους επτά βαθμούς και το πρωτάθλημα έχει δρόμο, αφού θα γίνουν ακόμα 19 αγώνες! Τα πάντα παίζονται και το γνωρίζουν όλοι. Το ξέρουν καλά και οι δύο ομάδες που βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Ολα αλλάζουν αν δεν είσαι σε συνεχή επιφυλακή. Ο Παναθηναϊκός είδε την μεγάλη διαφορά που του έδωσαν οι συνεχόμενες νίκες να εξανεμίζεται. Παραμένει επικεφαλής, αλλά στα μάτια πολλών μοιάζει πια με αουσάιντερ. Η δεύτερη της βαθμολογίας ΑΕΚ έχει αυτή τη στιγμή καλύτερη ψυχολογία από τους πράσινους, λόγω της νίκης στο πρόσφατο ντέρμπι που την έφερε στο μείον τέσσερα από την κορυφή, της δύναμης της έδρας της, αλλά και της ανωτερότητας που έδειξε στο ματς του Καραϊσκάκη, έστω κι αν δεν είχε πάρει τότε τη νίκη. Η ΑΕΚ που ανανέωσε πρόωρα τους όρκους... αγάπης με τον Αλμέιδα έως το 2028, έχει λοιπόν το μομέντουμ, αλλά ο Ολυμπιακός καραδοκεί να της το αρπάξει μέσα από τα χέρια. Στο παιχνίδι παραμένει πάντα και ο ΠΑΟΚ που έχει ρίξει τους τόνους και μαζεύει αθόρυβα βαθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

"Σκληρός, δουλευτεράς και με καλές σέντρες - Για αυτό ψάχνει παίκτες στη Λ. Αμερική ο Ολυμπιακός"

Η μεταγραφική περίοδος δεν έχει λήξει ακόμα και η δίψα των οπαδών για ενίσχυση των ομάδων τους είναι άσβεστη. Αγαπητός συνάδελφος που δεν κρύβει την αγάπη του για τα ερυθρόλευκα ζητά την απόκτηση εξτρέμ. Το κακό είναι ότι την ζητά από…εμένα που δεν έχω λόγο στα μεταγραφικά της ομάδας. Αν περνούσε από το χέρι μου άλλωστε θα προσπαθούσα να πάρω (εκτός από αριστερό μπακ) κεντρικό αμυντικό της κλάσης του Μέλμπεργκ (λέμε τώρα) ή της δεδομένης ποιότητας του Σεμέδο (με το σωστό μυαλό βεβαίως). Το ερώτημα που του κάνω και απάντηση δεν παίρνω, είναι ότι αν αποκτηθεί εξτρέμ, ποιος από τους Μπίελ, Χάμες και Φορτούνη θα μείνει απ’ έξω; και δεν βάζω στην κουβέντα τους Γκάρι Ροντρίγκες και Μασούρα. Το σύστημα των τριών δεκαριών δείχνει να αποδίδει στην ελληνική πραγματικότητα, τουλάχιστον στους αγώνες με μικρότερο βαθμό δυσκολίας από τα ντέρμπι. Ο Ινμπομ Χουάνγκ έχει αποδειχθεί λίρα εκατό και κάνει όλη την δουλειά στο κέντρο μαζί με τον Εμβιλά που δικαίως αποθεώνει τον Νότιο Κορεάτη, αφού του έχει κάνει την ζωή πιο εύκολη και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κανονικότητα.

Το ζητούμενο για την ομάδα του Μίτσελ είναι να παραμείνει στο μονοπάτι των νικών. Οσο το καταφέρνει θα ανεβαίνει η ψυχολογία της και θα αυξάνεται η πίεση στους αντιπάλους. Ισως σε λίγο καιρό λοιπόν η βαθμολογική διαφορά να είναι τέτοια που θα επιτρέπει στους πρωταθλητές να βάζουν σε πρώτο πλάνο την υπεράσπιση του τίτλου τους και όχι την επιστροφή στην κανονικότητα. Αυτή έχει ουσιαστικά ήδη έρθει και υποχρέωση όλων είναι να κρατήσουν το ερυθρόλευκο τρένο στις ράγες.

Το "αντίο" του Σουάζο στην Κόλο Κόλο μετά από εννιά χρόνια:

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags