Είχε πανηγυρίσει ευρωπαϊκούς τίτλους στο μπάσκετ, στο βόλεϊ, στο πόλο, ήταν μαράζι για όλη την ολυμπιακή οικογένεια η ευρωπαϊκή κούπα και στο ποδόσφαιρο και να που έγινε και αυτό… Ο Ολυμπιακός το ολοκλήρωσε το υπέροχο παραμύθι που άρχισε να ξετυλίγεται από το Φλεβάρη και μετά, έγραψε ιστορία και βάζει πλώρη για νέες επιτυχίες σε ό,τι αφορά το ευρωπαϊκό του όραμα.

Ο τελικός της 29ης Μαΐου στην Οpap Arena ενάντια στη Φιορεντίνα αποτελεί δικαίωση για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία αυτού του δύσκολου καραβιού που λέγεται Ολυμπιακός επέμενε να εκφράζει το όνειρο της κατάκτησης του ευρωπαϊκού τροπαίου και τελικά αυτό συνέβη, επί ελληνικού εδάφους μάλιστα.

Μεγάλη δικαίωση και για τον απίθανο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, που διδάσκει ταπεινότητα και παράλληλα το πώς γίνεται με λίγες και απλές κινήσεις να μετατρέψει ένα συνονθύλευμα -γιατί τέτοιο ήταν οι Πειραιώτες μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου- σε μια ομάδα με αρχή, μέση και τέλος και που με απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές της επιτυγχάνει τους στόχους της.

Δικαίωση και για τον αρχηγό Κώστα Φορτούνη, που δεν το έβαλε ποτέ κάτω μετά από τους σοβαρούς τραυματισμούς που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια κι έκανε πραγματικότητα το παιδικό του όνειρο να σηκώσει το ευρωπαϊκό.

 

Φυσικά, δικαίωση και για τα εκατομμύρια των φίλων του Ολυμπιακού, εντός και εκτός Ελλάδας, που την περίμεναν ατελείωτα χρόνια αυτή τη χαρά και τελικά τη γεύθηκαν.

Για το αγωνιστικό μέρος αυτό που μπορεί να πει κανείς είναι ότι αρχικά οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν να παρασύρονται από τον ενθουσιασμό τους, αλλά αφού δεν προέκυψε γκολ των «βιόλα» στις καλές τους ευκαιρίες, έδειξαν την απαιτούμενη προσήλωση στην ανασταλτική τους λειτουργία και περίμεναν τη στιγμή τους για να φτάσουν στο γκολ.

Γκολ που φυσικά έβαλε ο απίθανος σκόρερ Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ενώ ήταν μεγαλειώδης η εμφάνιση του Έσε, όντας παντού στον αγωνιστικό χώρο και καταπίνοντας ατελείωτα χιλιόμετρα, όπως και των Κάρμο και Ρέτσου, που ιδιαίτερα από το β’ ημίχρονο και ύστερα ήταν απροσπέλαστοι.

Σπουδαίος ο Τζολάκης όσες φορές χρειάστηκε, πολύτιμη και η συμβολή του Αντρέ Όρτα ερχόμενος από τον πάγκο, αν και βέβαια μετά από μια τέτοια νίκη θα ήταν άδικο να μιλήσει κανείς για υστερήσαντες.

Ο Ολυμπιακός, πλέον, πάει απερίσπαστος για καλοκαιρινές διακοπές, αποφεύγει μετά από εννιά χρόνια τα προκριματικά (τη σεζόν 2015-16 ξεκίνησε για τελευταία φορά μέχρι σήμερα τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις Σεπτέμβριο μήνα) και προφανώς κοιτά ακόμα ψηλότερα.

Θα αναρωτηθεί κανείς «μα καλά, μπορεί να πάει και πιο πάνω από την κατάκτηση του Conference League;». Η απάντηση είναι εύκολη, οι Πειραιώτες πάντα ζητούν το κάτι παραπάνω και αφού η μέθοδος υπάρχει, τα κατάλληλα υλικά υπάρχουν, το μότο «συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε» θα συνεχίσει να τους οδηγεί...