Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης, καθώς νίκησε στον μεγάλο τελικό τη Μπορούσια Ντόρτμουντ με 2-0 και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο. Δίκαια; Ναι. Εύκολα; Όχι. Το άξιζε; Με βάσει την εικόνα του σημερινού αγώνα, σίγουρα. Με βάσει την πορεία της σε όλη τη διοργάνωση, μάλλον όχι. Ωστόσο αυτή είναι η «Βασίλισσα». Παίρνει τα τρόπαια ακόμα και όταν δεν το αξίζει και αυτό το ξέρουν όλοι και κυρίως οι αντίπαλοί της.

Η Ντόρτμουντ μπήκε στο γήπεδο το βράδυ του Σαββάτου αποφασισμένη να διαψεύσει όλο τον πλανήτη που απλά περίμενε την ήττα της. Οι Γερμανοί ήταν άριστα στημένοι, πίεζαν τους Ισπανούς, κρατούσαν μπάλα, δεν δέχονταν πίεση και βρήκαν τουλάχιστον τρεις κλασικές ευκαιρίες, όμως δεν έκαναν γκολ. Και αυτά απέναντι στη Ρεάλ δεν συγχωρούνται. Το ήξεραν και οι ίδιοι οι παίκτες του Έντιν Τέρζιτς, οι οποίοι μόλις στο δεύτερο ημίχρονο είδαν τους αντιπάλους τους να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο, αποφάσισαν να κλειστούν και να παίξουν με τον χρόνο. Με την ελπίδα ότι δεν θα δεχθούν γκολ και θα φτάσουν στην παράταση, ώστε εκεί να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο.

 

Η Ρεάλ όμως… μύρισε αίμα και παρότι δεν ήταν σε καλή μέρα, δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει την κούπα. Στο 74’ ο Ντανιέλ Καρβαχάλ με μία κεφαλιά, σε μία τόσο απλή φάση μετά από κόρνερ, έκανε το 1-0 και όλα τέλειωσαν. Οι Γερμανοί κατέρρευσαν και μέχρι να συνέλθουν είχε γίνει ήδη το 2-0 από τον Βινίσιους στο 83’, από δώρο της άμυνας. Εκεί λοιπόν τελείωσαν όλα και η αντεπίθεση των Βεστφαλών στα επόμενα λεπτά, έμοιαζε με το… θαύμα που κυνηγούσε ο Ολυμπιακούς του Γιώργου Μπαρτζώκα πριν από λίγες ημέρες, όταν βρέθηκε να χάνει με 22 πόντους! 

 

Η Ρεάλ λοιπόν επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης και… επέβαλε την Βασιλεία της, η οποία μπορεί να κρατήσει και χρόνια. Πρόκειται για μία ομάδα με τρομερό ταλέντο, η οποία λογικά φέτος θα χάσει τους Κροος και Μόντριτς και δεν θα αλλάξει τίποτα, αφού ήδη έχει βρει τους αντικαταστάτες τους κι έχει ένα γεμάτο ρόστερ. Κι όλα αυτά ενώ περιμένει τις επόμενες ημέρες την ανακοίνωση της μεταγραφής του Κιλιάν Εμπαπέ.

Η Ρεάλ επέστρεψε και τρομάζει κάθε αντίπαλο. Ίσως μόνο η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να την κοντράρει. Το έκανε άλλωστε ξεκάθαρα φέτος σε δύο παιχνίδια, όμως δεν κατάφερε να βρει το γκολ που ήθελε και αποκλείστηκε. Η «Βασίλισσα» όμως πλέον του χρόνου θα έχει και τον Εμπαπέ και μάλιστα… διψασμένο για κούπες. Θα μπορέσει βέβαια να ταιριάξει στη Μαδρίτη; Αυτό θα το δούμε στα επόμενα κεφάλια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Για την ώρα περιμένουμε να δούμε τη νέα έκδοση της ομάδας του Κάρλος Αντσελότι που σίγουρα φοβίζει όλη την Ευρώπη.

Κερδισμένος ο ΠΑΟΚ!

Κι όμως και ο τελικός του Champions League είχε ελληνικό ενδιαφέρον και… ευχάριστα μαντάτα για τον ΠΑΟΚ. Αναλυτικά όσα είπε χθες ο Ανδρέας Δημάτος, για την ευκαιρία του Δικεφάλου να μπει στο Champions League: «Ο ΠΑΟΚ είναι η μόνη ομάδα που έχει ένα σχετικό ενδιαφέρον για τον τελικό του Champions League. Αν το κατακτήσει η Ρεάλ, ισχύει ο κανονισμός του rebalancing, οπότε η Σαχτάρ θα φύγει και θα πάει απευθείας στους 36, πράγμα που θα οδηγήσει μια ομάδα με καλό συντελεστή να μην είναι στις υποψήφιες αντιπάλους.

Ξεκινά από τον δεύτερο προκριματικό, τα πράγματα θα είναι βατά εκεί και μια πρόκριση του εξασφαλίζει τη συμμετοχή μίνιμουμ στο League Stage του Conference League. Με τα τωρινά δεδομένα, ο ΠΑΟΚ αν φτάσει στα playoffs δεν θα βρει τη Σαχτάρ, τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, τον Ερυθρό Αστέρα και τη Μακάμπι. Αν πάρει η Ρεάλ το Champions League, τότε θα αποφύγει και τη Φερεντσβάρος που θα ανέβει στους ισχυρούς. Πιθανοί αντίπαλοι είναι Γιουνγκ Μπόις, Καραμπάγκ, Γαλατάσαραϊ, Σλόβαν Μπρατισλάβας και κάποιες άλλες».