«Όταν θέλεις κάτι, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρεις», έγραψε ο διάσημος Βραζιλιάνος συγγραφέας, Πάολο Κοέλιο στον Αλχημιστή.

Στην ιστορική συνέντευξη Τύπου της 10ης Ιουνίου, κατά την οποία ο Δημήτρης Μελισσανίδης παρουσίαζε τον νέο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ, ο Μάριος Ηλιόπουλος είχε αναφέρει, ότι με τη βοήθεια του Θεού και του σύμπαντος έχει καταφέρει μέχρι σήμερα ό,τι οραματίστηκε, αυτά για τα οποίε έδωσα την ψυχή μου. Στη συνέντευξη Τυπου της 20ης Ιουνίου ο νέος ηγέτης της Ένωσης αναφέρθηκε ξανά στο σύμπαν, αλλά... κόλλησε και το «συνωμοτεί».

Δεν γνωρίζω, αν ο καινούριος επικεφαλής της ομάδας του «Δικέφαλου» αετού είναι θαυμαστής του Κοέλιο. Είναι ξεκάθαρο όμως, ότι πρέπει να συνηθίσουμε διαφορετικά πράγματα. Ο Μάριος Ηλιόπουλος είναι ατακαδόρος αλλά έχει άλλη ρητορική, διαφορετική από του Δημήτρη Μελισσανίδη. Είναι λιγότερο ποδοσφαιρική και περισσότερο αυτοκινητιστική. Ραλίστας είναι ο άνθρωπος και είναι λογικό, όλο το είναι του να έχει εμποτιστεί από τη μυρωδιά του γράσου και των ελαστικών, τον ήχο της εξάτμισης και τις υψηλές ταχύτητες. Γι'αυτό επαναλάμβανε συνεχώς «δέστε τις ζώνες σας». Μπορεί να ακούγεται και σαν προειδοποίηση, γιατί αυτό το νέο ταξίδι είναι άγνωστο και μπορεί να έχει πολλές απότομες στροφές, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Και ο οδηγός τώρα μαθαίνει την πίστα. Όπως και να έχει το «δέστε τις ζώνες σας» είναι ένα μήνυμα ασφαλείας και έχει θετική αύρα. Θυμίζει την εκπομπή Traction που παρουσιάζουν Κώστας και Μάνος Στεφανής στο Star.

Ο κ. Ηλιόπουλος ήταν ευδιάθετος, άνετος, ανοικτός, κοινωνικός, έκανε το χιούμορ του, κοντραρίστηκε σε κάποιες ερωτήσεις, περισσότερο για να σπάσει τον πάγο, όχι για να προσβάλλει κάποιον συνάδελφο, ζήτησε δύσκολες ερωτήσεις, απέφυγε να απαντήσει σε ζητήματα που απαιτούν μυστικότητα (και καλά έκανε), ήταν όμως και αποκαλυπτικός, για λόγους που θα εξηγηθούν παρακάτω. Το σημαντικότερο είναι, ότι ο άνθρωπος χωρίς να λέει μεγάλα λόγια έδειξε, ότι έχει υψηλούς στόχους. «Οι πράξεις θα μας κρίνουν», υπογράμμισε ξανά και στη συνέχεια είπε μία φράση απ'την οποία φαίνεται ξεκάθαρα, ότι υπάρχουν μεγάλα σχέδια: «Η επαγγελματική και αθλητική μου καριέρα δεν μου επιτρέπει να μην είμαι πρωταγωνιστής».

Ορθολογιστής

Ρωτήθηκε για τις μεταγραφές και τι θα γίνει με Λιβάι Γκαρσία και ήταν απόλυτα ειλικρινής. Από την πρώτη μέρα μιλάει για μεταγραφές. Δεν θα μπει ποτέ σε δημόσια συζήτηση για μεταγραφές, ενώ ξεκαθάρισε, ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια αξιόλογη πρόταση για τον επιθετικό από το Τρινιντάντ και Τομπάνγκο. Αναφέρθηκε με πολύ ορθολογική σκέψη για το Financial Fair Play, λέγοντας, ότι ένας από τους λόγους που πωλήθηκε ο Πόνσε ήταν και αυτός. Γιατί κακά τα ψέματα, οι μηχανισμοί οικονομικού ελέγχου στο ποδόσφαιρο είναι πολύ αυστηροί.

Οι πωλήσεις φέρνουν χρήμα στα ταμεία, άρα κεφάλαιο για νέες επενδύσεις σε μεταγραφές. Η ΑΕΚ μέχρι να παραχωρηθεί στη Χιούστον Ντάιναμο ο Αργεντινός, είχε ως ακριβότερη μεταγραφή αυτή του Μπάρκα, ενός τερματοφύλακα δηλαδή. Ακούμε και διαβάζουμε πολλές φορές πόσο κοστολογείται ένας Χ, Ψ, παίκτης. Μερικές φορές τα νούμερα είναι αστρονομικά και φαντάζουν εκκωφαντικά παράλογα. Γιατί, κατά την ταπεινή μου άποψη, οι πωλήσεις στο ποδόσφαιρο θέλουν ένα build up. Δεν μπορείς να πωλήσεις έναν παίκτη με 30 εκατ.Ευρώ, αν δεν έχεις πουλήσει προηγουμένως παίκτες με 10 και 20 εκατ.Ευρώ.

Πολλές φορές στο παρελθόν διέρρευσε ότι υπήρξαν προτάσεις για παίκτες που απορρίφθηκαν, αλλά στο μέλλον δεν ήρθαν ποτέ οι προσφορές που ικανοποιούσαν τις απαιτήσεις, με αποτέλεσμα οι περιπτώσεις να... καούν. Αφήστε που έχουν γίνει εγκλήματα με ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έφευγαν σχεδόν τσάμπα, με συμβολικά ποσά για αντίτιμο, χωρίς ρήτρες μεταπώλησης και στη συνέχεια βλέπαμε τη χρηματιστηριακή τους καριέρα να απογειώνεται και στην Ένωση να μην επιστρέφεται τίποτα.

Για να επιστρέψω όμως στα λόγια του κ. Ηλιόπουλου, ξεκαθάρισε, ότι εκείνος θα είναι ο άνθρωπος που θα παίρνει τις αποφάσεις, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει, ότι δεν θα ακούει τις γνώμες των στελεχών. «Θα διοικώ εγώ, θα ακούω όλων τα επιχειρήματα, τα οποία θα είναι στοχειοθετημένα, εάν με πείσουν θα γυρίσω και 180 μοίρες», είπε επακριβώς. Έκανε μάλιστα και μια σημαντικότατη υπογράμμιση στο ότι «τον τελευταίο λόγο στις μεταγραφές θα έχει ο Αλμέιδα»

Η σχέση με Μαρινάκη

Αποκαλυπτικός ήταν ο Μάριος Ηλιόπουλος απαντώντας σε ερώτηση για τη σχέση του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Παραδέχτηκε, όσα γράφτηκαν, ότι είναι κουμπάρος του και παλιότερα πολύ στενός φίλος. Εδώ και δεκαετίες όμως έχουν απομακρυνθεί. Προσέξτε, δεν έχουν μαλώσει, δεν έχουν ψυχρανθεί, αλλά δεν είναι τόσο κοντά. Εξάλλου όπως ενημερωθήκατε και στο Sportdog.gr, στους συντελεστές των Ακαδημιών της Ένωσης είπε, να μην ασχολούνται με τέτοιες αστειότητες.

Η αποκάλυψή του αφορούσε τις ευχές που έδωσε στον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Conference League. Εδώ όμως κρύβεται το ζούμι της υπόθεσης, για το πως βλέπει πλέον τον Μαρινάκη. Γιατί ο παλιός φίλος δεν ανταπέδωσε με συγχαρητήριες ευχές όταν ο Ηλιόπουλος πήρε την ΑΕΚ. Δεν το εξέφρασε ως παράπονο. Θεωρώ όμως, ότι πλέον και με την είσοδό του στην Ένωση τον βλέπει ως αντίπαλο.

Αντίπαλο έχει βέβαια πλέον και τον αδελφό του Αντώνη που είναι υποστηρικτής του Ολυμπιακού. Αλλά όπως τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος, τον αδελφό του τον αποκαλούν Παριζιάνο και εκείνον... Παρτιζάνο, θέλοντας να δείξει και έναν επαναστατικό χαρακτήρα, πιο κοντά προς τον κόσμο της ΑΕΚ, τον οποίο είδαμε επίσης όταν μίλησε για την κυβέρνηση. Γιατί μπορεί να εκφράστηκε με θετικότατα σχόλια, αλλά έριξε και τα καρφιά του. Είπε, ότι πρέπει να δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στους φτωχούς και να αποκτήσει πιο ανθρώπινη οικονομική πολιτική με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήταν το «ντου» στις συστημικές τράπεζες.

Ενδιαφέρον επίσης παρουσίασε η άποψή του για τα αυστηρά μέτρα! «Πληρώνουμε αμαρτίες άλλων αθλημάτων», είπε, μία πρόταση η οποία ακούστηκε σαν σπόντα για τα επεισόδια τον Δεκέμβριο του 2023, έξω από το κλειστό του Ρέντη, σε παιχνίδι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για το βόλεϊ, αποτέλεσμα των οποίων ήταν η δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη.

Στο τέλος, πριν κάνει το σόου με τις ισπανικές ατάκες και τις ιαχές (Forza) προς τον Ματίας Αλμέιδα, ένα θέαμα που παραξένευσε, αλλά είχε και αυτό τη χάρη του, δείγμα ότι πρέπει να συνηθίσουμε σε διαφορετικές καταστάσεις, αναφέρθηκε στο πως θέλει να βλέπει τη δική του ΑΕΚ. Ήταν η πιο μελισσανίδεια απάντηση που μπορούσε να δώσει. «Θέλω μια ΑΕΚ που να παραμιλούν στην Ευρώπη, να μην πιστεύουν και να τρίβουν τα μάτια τους». Αυτό βέβαια έχει επιτευχθεί και στο παρελθόν, οπότε δεν χρειάζεται να συνωμοτήσει ξανά κάποιο σύμπαν, αλλά να δουλευτεί...