Πάμε λίγο στα φρέσκα για αρχή και θα πάμε μετά και στα πιο σημαντικά, που αυτή την περίοδο και μέχρι να ξεκινήσουν τα επίσημα παιχνίδια είναι οι μεταγραφές. Τελείωσε και το δεύτερο φιλικό προετοιμασίας της ΑΕΚ στην Ολλανδία. Καλύτερη η ομάδα σε αυτό το τεστ και δεν είναι η νίκη, η οποία πάντα παίζει ρόλο σε κάθε αγώνα. Ήταν κάποια καλά αγωνιστικά σημάδια που έβγαλαν οι παίκτες του Αλμέιδα, πολλά περισσότερα απ’ όσα είδαμε κόντρα στην Άλκμααρ. Εξακολουθούμε να είμαστε πολύ νωρίς. Από εδώ και στο εξής θα αρχίσουμε σιγά – σιγά να βλέπουμε κάποια πράγματα πιο ουσιαστικά στο πως σκέφτεται και δουλεύει ο προπονητής. Όμως και πάλι ό,τι παρατηρούμε τώρα, θα αλλάξει δραστικά στο μέλλον, καθώς θα προστεθούν καμιά… ντουζίνα παίκτες ακόμα – μεταγραφές δηλαδή και διεθνείς!

Τρία καλά στοιχεία μπορούμε να κρατήσουμε από το παιχνίδι κόντρα στους Βέλγους: το πρώτο είναι ο Ζίνι. Έπαιξε και αριστερά, αλλά και πίσω από τον επιθετικό, δείχνοντας καλά πατήματα και γενικά μία καλή εικόνα. Είναι μεγάλο πρότζεκτ για την ΑΕΚ ο Ζίνι. Μπορεί να τον εξελίξει η ΑΕΚ και να τον κάνει στο μέλλον νέο Λιβάι Γκαρσία. Έχει την πρώτη ύλη ο μικρός, δουλεία θέλει, μυαλό και μπορεί να βγει λίρα εκατό. Καλή εικόνα και του Γαλανόπουλου ως κεντρικός χαφ. Καλά τρεξίματα, πατούσε περιοχή, έβαλε και γκολ. Και το τρίτο θετικό ήταν η εικόνα της… ΑΕΚ Β στο δεύτερο ημίχρονο. Ανεβασμένα τα παιδιά, προσπάθησαν και πάτησαν καλά στο τακτικό κομμάτι. Ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ηρεμία στο πρέσινγκ του αντιπάλου. Γενικά είδαμε μία βελτίωση.

Αυτό είναι το παν στις προετοιμασίες. Σκληρή δουλειά και να υπάρχει βελτίωση. Σε κάθε ματς να είσαι όλο και καλύτερος. Έχει πάντως πολύ δρόμο να διανύσει ακόμα η ΑΕΚ και πολύ περισσότερο τα πολλά παιδιά της ΑΕΚ Β που είναι στην προετοιμασία.

Πάμε και στα μεταγραφικά. Ο Μπρινιόλι και ο Άμραμπατ είναι ήδη στην Ολλανδία και πιάνουν δουλειά. Ο Σισέ δεν πήγε. Ο παίκτης ήρθε Αθήνα, δεν υπέγραψε τελικά συμβόλαιο και είναι στην κρίση της ΑΕΚ και του ποδοσφαιριστή στο μέλλον να πουν τι έγινε. Κάποια πράγματα είναι καλό να μένουν μεταξύ ομάδων και παικτών. Σεβασμός πάνω απ’ όλα.

Από εκεί και πέρα η πρώτη μεγάλη μεταγραφή για την ΑΕΚ, που τα επόμενα 24ώρα αναμένεται να επισημοποιηθεί είναι αυτή του Ρομπέρτο Περέιρα. Είναι μία τεράστια μεταγραφή για την ΑΕΚ. Ένας παίκτης από το πάνω ράφι, με τεράστια εμπειρία, επαγγελματίας, μπαλαδόρος, που παίζει πάντα για το σύνολο. Ο Αλμέιδα τον ξέρει πάρα πολύ καλά από τη Ρίβερ Πλέιτ κι όλοι εμείς τον γνωρίζουμε επίσης καλά από τη θητεία του στα Ιταλικά και τα Αγγλικά γήπεδα.

Λογικά ο Ματίας υπολογίζει τον Περέιρα για κοντά στον επιθετικό. Όμως είναι τέτοιος παίκτης ο Αργεντινός, που όπου κι αν τον βάλεις θα σου παίξει και θα σου παίξει καλά! Δεν είναι μόνο η επιθετική άμυνα που θέλει να βάλει πάλι στην ΑΕΚ ο Αλμέιδα, την οποία ο Περέιρα υπηρετεί. Είναι και το απρόβλεπτο. Παίκτες επιπέδου Περέιρα και Πινέδα, που μπορούν να αγωνιστούν με την ίδια άνεση σε πάρα πολλές θέσεις, είναι ευλογία για κάθε ομάδα. Θα τα πούμε πιο αναλυτικά για τον Περέιρα όταν με το καλό ανακοινωθεί. Ήδη πάντως από τώρα φαντάζεται κάποιος τι ποδόσφαιρο μπορεί να παίξει η ΑΕΚ έχοντας παίκτες στον άξονα όπως οι Περέιρα, Πινέδα, Λιούμπισιτς! Ο Περέιρα θα είναι η αρχή. Γίνεται προσπάθεια να έρθουν κι άλλοι τέτοιου επιπέδου παίκτες. Η ΑΕΚ κοιτάει ψηλά στην αγορά για τις θέσεις στη μεσοεπιθετική της γραμμή (εξτρέμ και φορ), αλλά και για αριστερά στην άμυνα. Θα πάρει και δεξί μπακ φυσικά που το έχει ανάγκη και αριθμητικά. Όμως για όλες τις υπόλοιπες θέσεις κοιτάει και «χτυπάει» δυνατούς μεταγραφικούς στόχους.