Ευτυχώς τέλος τα φιλικά! Το τελευταίο για την ΑΕΚ πρέπει να ήταν αυτό με την Ομόνοια την Πέμπτη στο ΓΣΠ. Και λέω «πρέπει» γιατί δεδομένα δεν θα ξαναδούμε άλλο φιλικό προετοιμασίας από εδώ και στο εξής εφόσον η ΑΕΚ κάνει αυτό που πρέπει και προχωρήσει τους ευρωπαϊκούς γύρους που έχει μπροστά της μέχρι τέλη Αυγούστου.

Τα φιλικά παιχνίδια είναι… μπελάς για όλους μας εκτός από τους προπονητές και φυσικά τον κόσμο που έχει την ευκαιρία να δει την ομάδα του έπειτα από καιρό. Ειδικά για τον κόσμο της ΑΕΚ στην Κύπρο ήταν μία υπέροχη ευκαιρία να ξαναδεί την ομάδα του από κοντά και το χάρηκαν.

Μπέρδεμα στα φιλικά είναι τα αγωνιστικά. Είναι πάρα πολύ νωρίς για να κρίνεις καλά ή κακώς κείμενα. Η ΑΕΚ στο ΓΣΠ εμφάνισε και τα δυο. Και θετικά και αρνητικά. Προσωπικά τα είδα όλα φυσιολογικά. Μία ομάδα «πιασμένη», μία ομάδα που έχει τρέξει πολύ στην προετοιμασία της, μια ομάδα με κάποιες ωραίες συνεργασίες, αλλά και «φτηνά» λάθη. Με τον Ελίασον, τον Γκατσίνοβιτς και τον Ρότα ανεβασμένους. Μία ομάδα, η οποία προς το παρόν δεν πρέπει να έχει πιάσει ούτε το… 30% (και πολύ λέω) όλων όσων μπορεί και φιλοδοξεί να πιάσει.

Και πώς να πιάσει τώρα υψηλότερο επίπεδο ετοιμότητας, όταν ο Πινέδα πήρε πρώτη φορά τώρα 45 λεπτά. Όταν ο Βίντα πήρε τώρα 80 λεπτά. Όταν ο Γκατσίνοβιτς έπραξε το ίδιο. Όταν ο Στρακόσα έπαιξε το πρώτο του 45λεπτο με τη νέα του ομάδα, ενώ το ίδιο έκανε και ο Κοϊτά, μετά από μόλις τρεις προπονήσεις σε ένα νέο γι’ αυτούς περιβάλλον. Κι όλα αυτά όταν δεν έχει παίξει ακόμα ο Ρομπέρτο Περέιρα, ο οποίος θέλει λίγο το χρόνο του να φτάσει στα επίπεδα που θέλει. Όταν ο Οντουμπάτζο ανακοινώθηκε την Πέμπτη και προς το παρόν δεν έχει ακόμα ούτε μία προπόνηση με την ΑΕΚ. Όταν ο Τσούμπερ δεν έχει επιστρέψει. Όταν ακόμα περιμένουμε βασικότατο αριστερό μπακ (με την υπόθεση Γιαννούλη να έχει… ζεσταθεί πάλι), αλλά και φορ! Αυτές οι δυο κινήσεις θα γίνουν δεδομένα και θα είναι από ψηλο... ράφι!

Γενικά το καλοκαίρι είναι μεγάλο και για να βγουν μερικά συμπεράσματα πρέπει να περιμένουμε τις προσθαφαιρέσεις που θα γίνουν ακόμη στο ρόστερ. Η ΑΕΚ ετοιμάζεται και προχωράει την υπόθεση Λαμέλα. Ενός παίκτη που πριν μερικά χρόνια - όχι πολλά - δεν θα περνούσε ούτε… απ’ έξω από το ελληνικό πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ όμως όπως όλα δείχνουν είναι μία… ανάσα από το να τον φέρει! Να έρθει πρώτα, να πάνε όλα καλά και θα τα πούμε αναλυτικά για τον Αργεντινό.

Γενικά ότι είδαμε έως τώρα στα φιλικά καλό θα είναι το ξεχάσουμε. Η ομάδα δεν είναι απόλυτα έτοιμη συμφωνούμε και εξηγήσαμε τους λογικούς λόγους. Μέσα Ιουλίου έχουμε ακόμα! Από εδώ και στο εξής και συγκεκριμένα από τον Αύγουστο και μετά όταν οι νέοι παίκτες θα αρχίσουν να μπαίνουν στο κλίμα και οι παλιοί θα αποκτούν ρυθμό θα αρχίσουμε να βλέπουμε ένα μέρος των όσων όμορφων έχει στο μυαλό του ο Αλμέιδα. Ανάγκες δεδομένα υπάρχουν και ο καθένας μας μπορεί να λέει ότι η ομάδα χρειάζεται συγκεκριμένες μεταγραφές ή να μην είναι ικανοποιημένος με κάποιες. Απόψεις είναι αυτές. Για παράδειγμα προσωπικά από τη στιγμή που ο Ρότα λογίζεται ως βασικός, η λύση του Οντουμπάτζο δεν είναι κακή. Προσωπικά πάντα, θα ήθελα και έναν ακόμα στόπερ συν ένα σούπερ 6άρι, πιο δημιουργικό. Όμως εδώ μιλάμε για το… τέλειο σενάριο, που μπορεί να γίνει κιόλας μέχρι το φινάλε των μεταγραφών.

Ανακεφαλαίωση: Επιτέλους τέλος τα φιλικά και αρχής γενομένης από την Τετάρτη στη Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ κόντρα στην Εσκάλδες από την Ανδόρα καλείται εννοείται να προκριθεί και να βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι, ώστε στους επόμενους γύρους όπου ο βαθμός δυσκολίας θα ανεβαίνει να παρουσιαστεί πιο έτοιμη και ουσιαστική.