Η σεζόν αρχίζει για την ΑΕΚ. Το τρενάκι μπαίνει στις ράγες και το πρώτο επίσημο παιχνίδι για τη σεζόν 2024/25 είναι γεγονός. Ευρωπαϊκό ματς. Μπορεί η Ίντερ ντ’ Εσκάλδες να μην είναι κάποια ομάδα με φήμη ή εμπειρία, όμως κάθε παιχνίδι και δη Ευρωπαϊκό έχει την αίγλη του και τη σημασία του. Η ΑΕΚ έχει μπροστά της έναν μεγάλο καλοκαιρινό στόχο: να μπει στους ομίλους του Conference. Να αρχίσει να χτίζει πιο στέρεα το παλιό της ευρωπαϊκό επίπεδο. Τρεις γύρους. Τρεις ομάδες πρέπει να περάσει για να τα καταφέρει.

Το πρώτο εμπόδιο είναι απόψε. Η ομάδα από την Ανδόρα. Λίγο τύχη να έχει και στην κλήρωση των πλέι οφ τον Αύγουστο και η ΑΕΚ μπορεί να μπει στους ομίλους. Αγωνιστικό σεβασμό, συγκέντρωση, προσοχή θέλει και απόψε και στα ματς που θα έρθουν θέλει η Ένωση και μπορεί να τα καταφέρει. Μην περιμένουμε μπαλάρα. Οι μεταγραφές δεν έχουν μπει ακόμη και η ομάδα είναι στο ξεκίνημα. Μέσα απ’ αυτά τα πρώτα επίσημα παιχνίδια η ΑΕΚ μπορεί, εκτός από τις προκρίσεις που είναι το βασικότερο, να πάρει και ρυθμό και ψυχολογία.

Πάντα η πρεμιέρα είναι ιδιαίτερη. Δυο μήνες μετά η Νέα Φιλαδέλφεια θα γεμίσει ξανά με κόσμο. Η σεζόν αρχίζει…

Από εκεί και πέρα, εκτός από τα αγωνιστικά υπάρχουν και πολλά άλλα θέματα που τρέχουν. Τελευταία ήταν η ανανέωση του Νίκλας Ελίασον. Επέκτεινε το συμβόλαιό του για έναν χρόνο, ενώ ανέβηκαν και οι ετήσιες αποδοχές του. Είναι μία αναγνώριση αυτή για τον Σουηδό ο οποίος την περσινή σεζόν ήταν κομβικός για την ΑΕΚ και μαζί με τον Βίντα οι MVP της ομάδας. Γενικά η ΑΕΚ δείχνει τα τελευταία χρόνια να αναγνωρίζει την πρόοδο και την αφοσίωση των παικτών της και να τους φωνάζει για νέο συμβόλαιο, πριν τελειώσουν τα τρέχοντα. Θα έρθουν κι άλλες ανανεώσεις. Άλλες δυο πρέπει να είναι άμεσα στα σκαριά που με τον καιρό θα ανακοινωθούν.

Όποιος παίκτης είναι 100% εκεί, τα δίνει όλα, δείχνει αφοσίωση και προσφέρει ανταμείβεται! Απλό και ξεκάθαρο.

Υπάρχουν επίσης και τα μεταγραφικά. Αριστερό μπακ και φορ οι προτεραιότητες. Δύο μεταγραφές που δεδομένα θα γίνουν. Ίσως έχουμε κι άλλες, είτε για να αντικατασταθεί αν κάποιος παίκτης πωληθεί, είτε αν βρεθεί κάτι δυνατό για αναβάθμιση θέσης. Γενικά έχουμε μέλλον μεταγραφικό.

Και κάτι τελευταίο λόγο επικαιρότητας: Η νέα ΕΠΟ έπιασε δουλειά και ένα από τα πρώτα πράγματα που προχωράει είναι η αλλαγή έδρας της Εθνικής. Φεύγει από τη Νέα Φιλαδέλφεια και επιστρέφει στο Καραϊσκάκη! Δεκτή επιλογή. Ο καθένας πράττει όπως νομίζει. Δύο σημειώσεις όμως επ’ αυτού: Είναι κρίμα να ισχυρίζεται δημόσια ο νέος πρόεδρος ότι δεν υπάρχει συνεργασία – συμμαχία με τον Ολυμπιακό, γιατί οι πράξεις άλλα λένε. Και μακάρι στο Καραϊσκάκη στα ματς της Εθνικής να υπάρχει τόση ασφάλεια και καλή διάθεση απ’ όλους όσο υπήρχε το μικρό διάστημα που η Νέα Φιλαδέλφεια φιλοξενούσε την Ελλάδα.