Λίγο πριν μπω στο αυτοκίνητο για τα 1000 χιλιόμετρα της επιστροφής προς τη Θεσσαλονίκη και έχοντας απλά ως σκέψη «τι ουρά είναι αυτή στα σύνορα» γράφω την στήλη από το γήπεδο της Μπάνια Λούκα. Εκεί που ο ΠΑΟΚ έκανε αυτό που όλοι οι φίλοι του περίμεναν, δηλαδή να πάρει την πρόκριση. Περιμένοντας λοιπόν να μπω στην autobahn, είμαι σίγουρος πως ο ΠΑΟΚ εκεί ακριβώς έχει βγει αφήνοντας πίσω του τις επαρχιακές οδούς που χρειάστηκε να διαβεί σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν. Είναι έτοιμος λοιπόν να πατήσει γκάζι έχοντας καταφέρει μέσα από δυο επίσημα ματς να φτάσει στο πρώτο του μαξιλαράκι αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως εξασφάλισε ήδη το stage του Conference, δηλαδή στη χειρότερη περίπτωση θα αγωνιστεί εκεί που πέρσι χρειάστηκε να πετύχει τρεις προκρίσεις για να φτάσει στους ομίλους.

Προφανώς και ο στόχος του ΠΑΟΚ δεν ήταν αυτός. Αλλά όπως είπε και ο Λουτσέσκου, θέλει να βλέπει παιχνίδι με παιχνίδι και τα δυο πρώτα τα κέρδισε. Την Τρίτη στη Σουηδία το έργο του είναι πιο δύσκολο αφού θα παίξει απέναντι στη Μάλμε, την ομάδα δηλαδή που όταν τον υποδεχθεί θα έχει 20 ματς επίσημα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αλλά εκεί ο ΠΑΟΚ θα πάει ενισχυμένος. Τουλάχιστον για τους δυο αγώνες. Χθες το βράδι σε μια σουίτα του Μακεδονία Παλλάς τρώγοντας φρουτοσαλάτα ο Τσάλοφ έβλεπε το ματς και σήμερα θα υπογράψει το συμβόλαιο του. Στην Σουηδία θα πάει ο Τισουντάλι έχοντας μια εβδομάδα προπονήσεων στα πόδια του. Και κυρίως αυτοί οι παίκτες που έπαιξαν χθες και όσοι μπήκαν αλλαγή θα έχουν επιπλέον ρυθμό που είναι απαραίτητος σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν. Αλλά και ο Τσάλοφ έχει ρυθμό, έπαιζε μέχρι προχθές και προφανώς στην Τούμπα θα είναι σίγουρα εκεί έτοιμος να βοηθήσει. Και σίγουρα στην αποστολή για το πρώτο εκτός έδρας ματς. 

Στο χθεσινό ματς κερδισμένος ο ΠΑΟΚ κερδισμένος και ο Λουτσέσκου. Που εκτός του Σάστρε, δεν άλλαξε τίποτε στην αρχική ενδεκάδα και δικαιώθηκε. Δεν είναι μόνο πως ο Μουργκ σκόραρε, είναι και πως ο Οζντόεφ για παράδειγμα ήταν άλλος παίκτης σε σχέση με τον πρώτο αγώνα. Και έτσι ο Ραζβάν κέρδισε χρόνο για να τον δώσει στον Κωνσταντέλια που είχε χάσει αρκετές μέρες προετοιμασίας ή για παράδειγμα και στον Άντρια που δεν είχε πάει στην Ολλανδία.

Ο ΠΑΟΚ χθες εξασφάλισε χρήματα στα ταμεία του αλλά πάει για τα πολλά. Τα 27 εκατομμύρια ευρώ. Και για να κερδίσεις κάτι πρέπει και να επενδύσεις ασχέτως αν αυτό δεν σου εξασφαλιζει επιτυχία. Αλλά το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ είναι πως πάει σε πρώτη φάση σε αυτά τα ματς με την Μάλμε με νέα πρόσωπα και ένα νέο… παλιό πρόσωπο. Δεν έκανα λάθος, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, μπορεί και σήμερα να τελειώσει θετικά το θέμα του Μεϊτέ και ο παίκτης να δηλωθεί στη λίστα. Εχω γίνει γραφικός αλλά τόνιζα συνεχώς πως αν δεν δω τον Γάλλο να φορά φανέλα ομάδας Σαουδικής Αραβίας θα ελπίζω. Ο Λουτσέσκου αυτόν θέλει, έπεισε και τον Σαββίδη που τα είχε πάρει στο κρανίο γιατί αργούσε να απαντήσει και όλα δείχνουν πως ο Μεϊτέ επιστρέφει και προφανώς θα μιλάμε για το πιο ισχυρό ρόστερ του ΠΑΟΚ των τελευταίων ετών.

Για το παιχνίδι στην Μπάνια Λούκα, το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ ήταν να προηγηθεί. Το έκανε και μετά όλα ήταν εύκολα για τον Δικέφαλο. Δεν ρίσκαρε, δεν τρελάθηκε να φτάσει αυτός στο δεύτερο γκολ αλλά έτρεξε τους Βόσνιους παίζοντας τη μπάλα σε όλους τους χώρους γνωρίζοντας πως και ο αντίπαλος ήταν ανέτοιμος και προφανώς θα έμενε από δυνάμεις. Το πέτυχε, πήρε την πρόκριση, την Δευτέρα πετά για τη Σουηδία για μια πιο δύσκολη… πίστα αλλά με περισσότερες «ζωές» στη διάθεση του. Σημαντικό σε κάθε περίπτωση αυτό. 

Κλείνω με την εικόνα όλο το γήπεδο να χειροκροτεί τον Γιάννη Κωνσταντέλια όταν μπήκε στο γήπεδο. Ωραία εικόνα. Αλλά και αναμενόμενη. Η Μπάνια Λούκα είναι σερβικός θύλακας, πάρα πολλοί οπαδοί της είναι και φίλοι της Παρτιζάν, ξέρουν τον ΠΑΟΚ ξέρουν και τον πιτσιρικά όπως φυσικά και τον Ζίβκοβιτς που χειροκροτήθηκε και αυτός.