Η ΑΕΚ εμφανίστηκε σοβαρότερη στην Ανδόρρα επικράτησε 4-0 της Ίντερ Ντ' Εσκάλδες, πήρε το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του UEFA Conference League και έγραψε ιστορία, πετυχαίνοντας την πιο ευρεία εκτός έδρας ευρωπαϊκή νίκη της.

Ήταν ένα παιχνίδι, στο οποίο η ΑΕΚ επικράτησε άνετα. Κινδύνεψε σε ορισμένες στιγμές, οι οποίες προσέδωσαν ένα βαθμό άγχους, περισσότερο εξαιτίας της εξέλιξης του πρώτου παιχνιδιού, της Νέας Φιλαδέλφειας. Όσες στιγμές απειλήθηκε όμως είχε πίσω έναν σούπερ Στρακόσια, ο οποίος έκανε σημαντικές αποκρούσεις, διατηρώντας το μηδέν. Υπήρξαν και σημεία του αγώνα που υπήρξε αφέλεια παρόμοια με το 4-3, αλλά αυτήν τη φορά δεν έγιναν... δώρα.

Για αρκετά λεπτά στο παιχνίδι η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού φαινόταν στρεσαρισμένη, παρότι προηγούταν στο πρώτο μέρος με το γκολ του Λιβάι Γκαρσία. Στην ουσία οι «κιτρινόμαυροι» αποσυμπιέστηκαν με τις κινήσεις του Αλμέιδα από τον πάγκο. Μάνταλος, Κοϊτά και Άμραμπατ έδωσαν ενέργεια και αύξησαν την πίεση στην επίθεση και στη συνέχεια είδαμε το σκορ να μεγεθύνεται και το παιχνίδι να αποκτά εορταστικό χαρακτήρα.

H εμφάνιση της ΑΕΚ δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα, παρότι σε δύο ματς η ΑΕΚ σκόραρε 8 γκολ. Γιατί η ομάδα έδειξε, ότι δεν είναι ακόμα έτοιμη και συν τοις άλλοις έλειπαν σημαντικές μονάδες, όπως οι Ελίασον, Πινέδα, Γαλανόπουλος που προσβλήθηκαν από ίωση, οι μεταγραφές Λαμέλα, Περέιρα, Οντουμπάτζο και Τσιλούλης, αλλά και ο Τσούμπερ που προέρχεται από το Euro. Είναι δεδομένο, ότι με όλους τους παίκτες στη διάθεση του Ματίας Αλμέιδα θα δούμε μία πολύ διαφορετική εικόνα.

Υπάρχουν όμως κάποια πολύ θετικά στοιχεία που παρατηρούνται από τις σημειώσεις που κρατήσαμε από το παιχνίδι. Ο Λιβάι Γκαρσία επιτέλους ξεμπλόκαρε. Δεν είναι μόνο το χατ τρικ που σημείωσε, αλλά ο τρόπος που σημείωσε αυτά τα τρία τέρματα. Έπαιξε απλά, χωρίς περιττές κινήσεις και του βγήκε. 

Εκτός από τον επιθετικό από το Τρινιντάντ και Τομπάνγκο, δεν μπορούμε να μην σημειώσουμε την πολύ καλή εμφάνιση του Πάολο Φερνάντες! Ο Ισπανός ήταν εξαιρετικός, πολύ κινητικός από τη δεξιά πλευρά, έφτιαξε μια σούπερ ευκαιρία στον Γιόνσον στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και άλλη μία στον Μάνταλο στο δεύτερο. Αξίζει συγχαρητηρίων για την εικόνα του, αλλά και ότι αναπλήρωσε επάξια την απουσία του Ελίασον.

Θετική και η παρουσία του Λιούμπισιτς, ο οποίος αν και δεν ήταν τόσο παραγωγικός όπως στο πρώτο ματς, επιβεβαίωσε όμως, ότι μπορεί να δώσει λύσεις στην ΑΕΚ, στον ρόλο που του έδωσε  και δικαιώνει τον Ματίας Αλμέιδα, του οποίου τα παράπονα στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι, προκάλεσαν προβληματισμό, με την πρόκριση όμως θεωρητικά δημιουργούνται οι προϋποθέσεις, για να έλθει ηρεμία στην ομάδα.

Από εκεί και πέρα ο Κάλενς είχε επίσης καλή παρουσία στα δεξιά, όπου κλήθηκε να καλύψει το κενό λόγω της αδιαθεσίας του Ρότα. 

Γενικά η ΑΕΚ με προβλήματα, τόσους παίκτες απόντες και με ψυχολογία όχι τόσο καλή, κατάφερε να ξεπεράσει τους σκοπέλους και να πετύχει τον στόχο της, δηλαδή να προκριθεί. Και αυτό είναι έργο Αλμέιδα...