Mε το συμπάθειο κιόλας, αλλά πραγματικά δεν έχει νόημα να πούμε ειδικά εδώ πέρα, ΤΙΠΟΤΑ πια για τον Παναθηναϊκό.

Από την στιγμή που μιλάμε για μια χούφτα απατεώνες και λαμόγια που έχουν αναλάβει εργολαβικά το δούλεμα του κόσμου εδώ και δεκαετίες και ταυτόχρονα για ένα κόσμο που έχει αποδεχτεί πρόθυμα και... αγόγγυστα το ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου για να μπορούν να επιβιώνουν οι απατεώνες, δεν έχει το παραμικρό νόημα να πούμε οτιδήποτε.
Δεν έχει το παραμικρό νόημα να πούμε ΓΙΑ ΔΕΚΑΤΟ ΣΕΡΙ καλοκαίρι τα ίδια ακριβώς πράγματα.
Δεν έχει το παραμικρό νόημα να προσπαθήσεις να πεις σε αυτό το κοινό ότι... μήπως ρε παιδάκι μου να σκεφτείς και κάτι διαφορετικό το... ενδέκατο καλοκαίρι απ΄αυτά που ακούς τα... δέκα προηγούμενα.

Από την στιγμή που όλοι είδαν χθες στο ΟΑΚΑ το Παναθηναϊκό να είναι εξαιρετικός, να είναι... άτυχος, να τον... αδικεί το αποτέλεσμα και καπάκι να τον σφάζει και η διαιτησία, πραγματικά για ποιο λόγο να μπει κάποιος στον κόπο να επιχειρήσει την παραμικρή ποδοσφαιρική προσέγγιση;
Γιατί να χαλάσει κόσμο και να χαλαστεί και ο ίδιος αφού ΓΙΑ ΕΝΔΕΚΑΤΟ καλοκαίρι το μόνο που θα καταφέρει είναι να γίνει στόχος και να βγουν ένα ένα τα λαμόγια της δήθεν Παναθηναϊκφροσύνης να του πουν κάνεις πόλεμο;
Ε λοιπόν όχι.
Κανείς λόγος δεν υπάρχει να μπει κάποιος ΚΑΙ ΠΑΛΙ σ' αυτή την οδυνηρή και άνευ νοήματος διαδικασία.
Και να πει τι ακριβώς;

Εδώ τους λένε ότι... αν έπαιζε ο Ιωαννίδης, αν ο Τετέ ήταν πιο έτοιμος, αν δεν χάναμε τις ευκαιρίες, αν έχανε ο Άγιαξ τις δικές του, αν ο ανάδρομος Ερμής ηταν σε άλλη θέση... θα μιλάγαμε για άλλο παιχνίδι και οι άλλοι αντί να απαιτήσουν το προφανές, ότι δηλαδή... " ναι ρε μάγκες αν συνέβαιναν αυτά θα μιλάγαμε για άλλο παιχνίδι, αλλά για το παιχνίδι που... δεν συνέβησαν όλα αυτά θα μιλήσουμε ή απλά θα μείνουμε στο τι παιχνίδι θα... βλέπαμε και για τι πράγμα θα μιλάγαμε... αν... και... όταν και ίσως... και επειδή;", λένε απλά... ναι αυτό είναι σωστό... κρίμα πραγματικά.

Εδώ διαβάζεις και ακούς και νομίζεις ότι ο Παναθηναϊκός όχι απλά κέρδισε, αλλά ήταν και εξαιρετικός, έστω και... κατά διαστήματα.
Κι αυτό, το... κατά διαστήματα, το λένε απλά γιατί προφανώς σκέφτονται, ότι ανάμεσα στο μάτσο των λοβοτομημένων μπορεί να έχει ξεμείνει και κάποιος με λίγο μυαλό ακόμα στο κεφάλι του και να τους πείτε "ρε σεις τι μου λέτε άλλο παιχνίδι είδα", οπότε να είμαστε και λίγο καλυμμένοι και απ' αυτό.

Να πεις λοιπόν τι για ένα παιχνίδι στο οποίο διαβάζεις και ακούς ότι ο κορυφαίος του γηπέδου ήταν ο... Μπακασέτας;
Ο Μπακασέτας... ο Μπακασέτας ρε παιδιά ό,τι πείτε, τι να κάνουμε τώρα.
Και γιατί να μην ήταν άλλωστε ο κορυφαίος;
Από την στιγμή που σε ενενήντα λεπτά έκανε ΕΝΑ σουτ στο δοκάρι και ΑΛΛΟ ΕΝΑ πεσμένος κάτω που η μπάλα με το ζόρι έφτασε στο αντίπαλο τέρμα και από κει και πέρα ψάχνεις να βρεις ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΕΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ, ΜΙΑ ΠΑΣΑ-ΓΚΟΛ και δεν βρίσκεις ούτε με... μηχανή αναζήτησης και μιλάμε για παίκτη δύο εκατομμυρίων, ο Μπακασέτας... ναι πάσο... ο Μπακασέτας ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ.
Και λίγα λέτε.
Όχι απλά κορυφαίος, διαστημικός, σούπερ-ντούπερ ήταν.

Για να τελειώνουμε γιατί αυτή η καρικατούρα του ΕΝΔΕΚΑΤΟΥ ΣΕΡΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ με τα ίδια ακριβώς λόγια και «συμπεράσματα» να επαναλαμβάνονται, όχι απλά κουράζει, αλλά προσβάλει την νοημοσύνη όποιου επιχειρήσει να ασχοληθεί σοβαρά μαζί της, η ουσία είναι μια
Ο Παναθηναϊκός η πλάκα είναι ότι για τα δεδομένα του και την εποχή ήταν καλός σχετικά.
Την ίδια στιγμή φαίνεται ότι αυτός ο... καλός για τα δεδομένα της εποχής Παναθηναϊκός, δεν φτάνει και δεν μπορεί να πάρει ένα στοιχειωδώς καλό αποτέλεσμα στην έδρα του από ένα Αγιαξ που τον βλέπουν και τον λυπούνται οι οπαδοί του οι ίδιοι.

Και αυτός ο... καλός για τα δεδομένα της εποχής Παναθηναϊκός, μετά το χθεσινό αποτέλεσμα και με δεδομένο τον αντίπαλο που θα βρει μπροστά του αν αποκλειστεί δηλαδή την ΛΑΝΣ, κινδυνεύει πάρα πολύ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΞΑΝΑ από Αύγουστο μήνα.

Τώρα το ότι... μετά, όταν δηλαδή θα μπει ο ένας, όταν ,., θα ενσωματωθεί ο άλλος, όταν... θα έρθουν τρεις τέσσερις ακόμα, όταν... θα δέσουν ακόμα καλύτερα αυτοί που είναι τώρα, όταν... θα, όταν... θα και λοιπά, θα είναι καλύτερος ναι, όντως θα είναι καλύτερος.
Αλλά αυτό αφορά το... ΤΟΤΕ.
Το... ΤΩΡΑ όμως είναι από χθες αρκετά δυσοίωνο.
Αλλά αυτό προφανώς και χαλάει την συνταγή, οπότε γι αυτό σας λέω, καλύτερα ας το αφήσουμε κι ας ασχοληθούμε όλοι μαζί, λαμόγια, απατεώνες, ηλίθοι, λοβοτομημένοι, μονίμως... εξαπατημένοι και... απατημένοι και όλοι οι υπόλοιποι, με το πόσο... καλή αντίδραση έβγαλε ο Παναθηναϊκός, πόσο άτυχος ήταν και πόσο... ελπιδοφόρο είναι όλο αυτό ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ για την συνέχεια της σεζόν για τον Παναθηναϊκό.

Καλή χώνεψη. Του... σανό!