Η ΑΕΚ προετοιμάζεται συγκεντρωμένη για το κομβικό ματς της Πέμπτης με τη Νόα στη Φιλαδέλφεια. Η αλήθεια είναι πως μετά την απίθανη ήττα με 3-1 της ΑΕΚ στην Αρμενία η πρόκριση έχει γίνει περίπλοκη.

Έτσι η Ένωση έχει ένα μεγάλο «πρέπει» μπροστά της για τη ρεβάνς: να βάλει όσα (πολλά) γκολ χρειαστούν για να πάρει εκείνη το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Conference League. Πάμε όμως να δούμε την επόμενη ημέρα στην ΑΕΚ απ’ αυτό το παιχνίδι και ανάλογα με την τελική του εξέλιξη.

Ας πάρουμε αρχικά το αρνητικό σενάριο (για να κλείσουμε αισιόδοξα…) που θα είναι φυσικά αν η ΑΕΚ αποκλειστεί από τη Νόα. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι δεδομένο πως θα πρόκειται για τεράστια αποτυχία της ομάδας. Το να αποκλειστείς από μία ομάδα από την Αρμενία και τη δεδομένη χρονική στιγμή (πολύ νωρίς μέσα στη σεζόν) θα είναι ένα σοκ για το σύλλογο. Ένα σοκ που θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και πολύ δυνατό χαρακτήρα να επιδείξει η ομάδα στο εσωτερικό της για να το ξεπεράσει όσο γίνεται πιο σύντομα και να μην «ποτιστεί» στην εσωστρέφεια.

Το πρόβλημα θα είναι και οικονομικό σαφώς, αν η ΑΕΚ δεν προχωρήσει στην Ευρώπη. Υπάρχουν μεγάλα συμβόλαια στην ομάδα πλέον. Έχει γίνει… άνοιγμα που εννοείται θα καλυφθεί, αλλά όσο να’ ναι τα έσοδα από την Ευρώπη προσφέρουν ασφάλεια. Αν θέλουμε να δούμε κάτι… αισιόδοξο σε περίπτωση αποκλεισμού της ΑΕΚ θα έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν θα έχει πολλά παιχνίδια μέσα στη σεζόν. Την πρώτη χρονιά του Αλμέιδα που η ΑΕΚ δεν είχε βγει Ευρώπη το εκμεταλλεύτηκε αυτό το γεγονός και πήρε το νταμπλ, παίζοντας ένα ματς την εβδομάδα. Δεδομένα πάντως θα είναι τεράστιο πλήγμα για την ΑΕΚ αν δεν περάσει τη Νόα. Ειδικά σε μία περίοδο που η Ένωση θέλει την Ευρώπη για να ανέβει στην κατάταξη της UEFA και να μην έχει κάθε χρόνο… βουνά να περάσει μέσα στα καλοκαίρια. Η Νόα μόνο… βουνό δεν είναι βέβαια. Γι’ αυτό και αποκλεισμός απ’ αυτή την ομάδα θα είναι σοκ!

Πάμε και στο θετικό σενάριο που θα είναι αν η ΑΕΚ καταφέρει να αποκλείσει τους Αρμένιους. Καταρχάς, σε αυτό το ενδεχόμενο θα έχει γίνει το λογικό, όταν έγινε γνωστή η κλήρωση. Από εκεί και μετά, θα βοηθήσει ψυχολογικά την ομάδα να προχωρήσει και να βελτιωθεί για τη δύσκολη συνέχεια. Χρόνο δεν θα κερδίσει η ΑΕΚ, καθώς ακολουθούν μετά σερί αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Όμως η πρόκριση θα φέρει ηρεμία. Και όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι για την ΑΕΚ να είναι ήρεμη…

Να τονιστεί πάντως πως είτε περάσει, είτε όχι η ΑΕΚ στην επόμενη φάση του Conference μεταγραφές θα γίνουν. Υπάρχει ανάγκη και μάλιστα τεράστια για την απόκτηση φορ και αριστερού μπακ. Ωστόσο στο ενδεχόμενο αποκλεισμού ίσως έχουμε και κάποιες πωλήσεις, εφόσον έρθουν προτάσεις για κάποιους παίκτες.