Θα πρέπει, δυστυχώς, να συνηθίσουμε ότι η ΑΕΚ δεν θα έχει παιχνίδια μεσοβδόμαδα μέχρι τα μέσα του χειμώνα. Ο πρόωρος φετινός αποκλεισμός από την Ευρώπη δεδομένα είναι ένα γεγονός που η ΑΕΚ θα βρει μπροστά της τα επόμενα χρόνια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι η ευρωπαϊκή θέση της ομάδας, η οποία θα παραμείνει χαμηλά.

Όμως πραγματικά το παρελθόν δεν μπορείς να το αλλάξεις. Μόνο το παρόν σου και φυσικά το μέλλον σου, έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις σωστά. Άρα η ΑΕΚ καλείται να μην ξανασκεφτεί όσα έπαθε τον 15Αυγουστο, να μην την επηρεάσει μέσα στη σεζόν αυτός ο αποκλεισμός, εφόσον έρθει κάποιο αρνητικό αποτέλεσμα και να κοιτάξει να πάρει το πρωτάθλημα προκειμένου του χρόνου τέτοιες ημέρες να έχει και ευρωπαϊκό μαξιλαράκι, γνωρίζοντας από τώρα πως θα έχει να αντιμετωπίσει σπουδαίες ευρωπαϊκές ομάδες.

Πάμε στο σήμερα λοιπόν. Ο Ορμπελίν Πινέδα μίλησε στο Μεξικό και ουσιαστικά έβαλε τέλος στα σενάρια της μεταγραφής του στην Μοντερέι. Ο Πινέδα είναι ένα παιδί που λατρεύει το ποδόσφαιρο. Δεν είναι τύπος που θα «καθίσει» πάνω σε ένα συμβόλαιο ή θα ρίξει την απόδοσή του, εσκεμμένα, αν δεν γίνονται αυτά που επιθυμεί. Μετά και τα όσα είπε στο Μεξικό, αλλά και την εμφάνισή του κόντρα στον ΟΦΗ, είναι σαφές πως ο Ορμπελίν μένει στην ΑΕΚ και θα τα δώσει όλα γι’ αυτήν! Είναι κομβικός παίκτης για την ΑΕΚ ο Πινέδα. Αυτός και ο Λιβάι είναι εργαλεία πολύ σημαντικά για τον προπονητή, που δύσκολα μπορούν να αντικατασταθούν όταν δεν είναι στο γήπεδο. Τέλος το σίριαλ Πινέδα, που άνοιξαν και συντηρούσαν οι Μεξικανοί εδώ και δύο μήνες. Να πω την αμαρτία μου θα… ηρεμήσω περισσότερο όταν με το καλό μπει ο Σεπτέμβρης και ο Πινέδα παραμένει στην ΑΕΚ. Όμως το γεγονός ότι βγήκε και μίλησε στο Μεξικό και έβαλε τελεία σε αυτή την κουραστική ιστορία με όσα είπε, έδειξε τον ευχάριστο δρόμο της παραμονής.

Φινάλε λοιπόν και στο σίριαλ… Πινέδα. Τι θα συζητάμε από εδώ και πέρα; Αν υπάρξουν αποχωρήσεις από το γεμάτο πλέον ρόστερ της ΑΕΚ και τις μεταγραφές που χρειάζεται η ομάδα και θα κάνει. Η απόκτηση επιθετικού αποτελεί προτεραιότητα. Γίνονται επαφές με έναν – δυο παίκτες από το εξωτερικό και γίνεται προσπάθεια να κλείσει η μεταγραφή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας το αργότερο. Από εκει και πέρα όλα ανοιχτά είναι για την απόκτηση του αριστερού μπακ.

Μη ξαναλέμε τα ίδια: θαρρώ πως η ΑΕΚ πρέπει να πάρει βασικό αριστερό μπακ. Κι άλλες ανάγκες έχει (κεντρικό χαφ και δεύτερο τερματοφύλακα τώρα που τραυματίστηκε ο Μπρινιόλι), όμως έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα με το φινάλε από την Ευρώπη και τα λιγότερα παιχνίδια, δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αποκτήσει, αν και πάντα στο τέλος των μεταγραφών γεννιούνται ευκαιρίες.