Μπαίνουμε σιγά – σιγά στην τελική ευθεία της μεταγραφικής περιόδου. Στην Ελλάδα οι μεταγραφές τελειώνουν στις 11 Σεπτεμβρίου, όμως η ΑΕΚ θέλει να κλείσει και να πάρει τον επιθετικό που αναζητά εδώ και μήνες ως το τέλος του Αυγούστου.

Γίνεται πολλή κουβέντα για τη μεταγραφή του φορ. Τελευταία άρχισε να φουντώνει το όνομα του Μορόν του Άρη για την Ένωση. Οι πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν πως η ΑΕΚ έχει επικεντρωθεί και δουλεύει δύο άλλες περιπτώσεις επιθετικών από το εξωτερικό. Πρόκειται για παίκτες πιο κοντά στα χαρακτηριστικά του Λιβάι Γκαρσία. Ακριβώς δηλαδή αυτό που θέλει ο Ματίας Αλμέιδα.

Πριν τη ρεβάνς με τη Νόα ο προπονητής της ΑΕΚ δήλωσε πως «δεν έχω βρει ακόμα φορ, αν και έχω δει 30 παίκτες». Η αλήθεια είναι πως ακούγετε… κάπως αυτή η πρόταση. Στην πραγματικότητα ο Αλμέιδα δεν εννοούσε ότι έχει δει 30 παίκτες και δεν του έχει κάνει κανείς. Απλώς αυτοί που του έκαναν, για δικούς τους λόγους, έως τώρα, δεν είχαν την Ελλάδα ως προτεραιότητα ή υπήρχαν δυσκολίες με τις ομάδες τους. Ο Κορέα για παράδειγμα.

Φτάνοντας δηλαδή προς το φινάλε των μεταγραφών μπορεί κάποια πράγματα να αλλάξουν. Η ΑΕΚ θέλει και θα πάρει επιθετικό. Δεν βγαίνει αλλιώς, καθώς φουνταριστός είναι μόνο ο Λιβάι Γκαρσία και κατ’ ανάγκη ο Τσούμπερ. Είναι σε επαφές η Ένωση με δυο περιπτώσεις από το εξωτερικό που κάνουν στον προπονητή και ελπίζει να κλείσει μία εξ αυτών την επόμενη εβδομάδα.

Ο Μορόν είναι ένας καλός παίκτης, γκολτζής, όμως δεν αποτελεί βασική επιλογή για την ΑΕΚ, καθώς ο Αλμέιδα θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες και τον χρόνο ώστε να φέρει έναν σέντερ φορ που να αγγίζει τα χαρακτηριστικά του Γκαρσία. Να μπορεί να τον αντικαταστήσει, αλλά και να παίζουν μαζί. Τώρα αν προκύψει ο φορ του Άρη στο τέλος των μεταγραφών, εφόσον η ΑΕΚ δεν καταφέρει να φέρει επιθετικό από το εξωτερικό, είναι κάτι το υποθετικό. Υπάρχει πάντως αισιοδοξία πως η Ένωση θα κλείσει τον παίκτη που θέλει για τη γραμμή κρούσης της…

Γενικά μετά το ματς με τη Λαμία και συγκεκριμένα από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένονται εξελίξεις στην ΑΕΚ σχετικά με τα μεταγραφικά της, αλλά και το ενδεχόμενο αποχωρήσεων κάποιων παικτών.