Σβηστός και μέτριος με το Βόλο, μέτριος και… ιδρωμένος από την αγωνία κόντρα στην Καλλιθέα ο Ολυμπιακός, για να προκύψει το 2 στα 2 στην αρχή του φετινού πρωταθλήματος.

Μετά, λοιπόν, τη χαμηλή πτήση στο Πανθεσσαλικό οι κάτοχοι του Conference League τα βρήκαν… σκούρα στο «Γ. Καραϊσκάκης» ενάντια στους νεοφώτιστους, με τις ανορθογραφίες να εντοπίζονται στην αμυντική λειτουργία, αλλά και στη νοοτροπία των παικτών του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Οι Πειραιώτες μπήκαν με διάθεση να φτάσουν σε ένα γρήγορο γκολ και τα κατάφεραν με τον Βέλντε, ο οποίος στο α’ ημίχρονο ήταν εξαιρετικός, με αέρινες κινήσεις και συνιστούσε διαρκή απειλή για την άμυνα των φιλοξενούμενων. Ένα πρώτο μέρος που οι «ερυθρόλευκοι» και με τους Μαρτίνς, Τσικίνιο και Ροντινέι αρκετά κινητικούς θα μπορούσαν να είχαν πετύχει κι ένα δεύτερο γκολ για να «καθαρίσουν» το τρίποντο, όμως ο Ελ Κααμπί ήταν… βαρύς και ασήκωτος και ουσιαστικά απών από το παιχνίδι.

Στο δεύτερο μέρος ο Έσε έφυγε πρόωρα από την αναμέτρηση λόγω τραυματισμού και θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτή ήταν και μια αναμενόμενη εξέλιξη, αφού ο άνθρωπος δεν έχει ξεκουραστεί καθόλου για δεύτερο σερί καλοκαίρι ύστερα και από την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Μεντιλίμπαρ όφειλε να τον έχει προστατεύσει μετά την επιστροφή του από τη Γαλλία, δεν το έκανε και μένει να φανεί αν έχει προκύψει και σημαντικό πρόβλημα. Την ίδια στιγμή, ο Ντάβιντ Κάρμο, που ήταν στις εξέδρες, μάλλον θα ανυπομονούσε να μπει στη δράση ύστερα από την επιστροφή του στον Πειραιά, βλέποντας τους συμπαίκτες του να αδυνατούν να καθαρίσουν εύκολες φάσεις.

Η Καλλιθέα απείλησε στο 58’, απείλησε εκ νέου στο 60’ και δευτερόλεπτα αργότερα η… τρίτη και φαρμακερή ήρθε για τον Ολυμπιακό, καθώς η μπάλα δεν βγήκε ποτέ από την περιοχή σε μια ακίνδυνη εκτέλεση κόρνερ. Και φυσικά ο Ουλντρίκις δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει από κοντά, έχοντας αντίπαλο τον απίθανο Μπιανκόν, που συνιστά πηγή κινδύνου σε κάθε ματς που χρησιμοποιείται για την οπισθοφυλακή των Πειραιωτών και είναι περίεργο που ακόμα τον εμπιστεύεται ο κόουτς των «ερυθρόλευκων».

Γενικά, οι γηπεδούχοι πίστεψαν ότι θα είχαν εύκολο έργο, η αποχώρηση Έσε τούς έκανε άνω κάτω ανασταλτικά και ο Μεντιλίμπαρ αντέδρασε με την είσοδο στον αγώνα των Ντάνι Γκαρθία, Μασούρα και Γιάρεμτσουκ, σε ένα διάστημα που ο Βέλντε είχε αφήσει τον καλό του εαυτό στα… αποδυτήρια και αυτό προφανώς είναι πρόβλημα νοοτροπίας.

Η αλήθεια είναι ότι του βγήκαν οι αλλαγές του 63χρονου κόουτς, με τον Γκαρθία στο ντεμπούτο του να σουλουπώνει κάπως την κατάσταση στη μεσαία γραμμή, ο Μασούρας ήταν δραστήριος και ο Γιάρεμτσουκ θύμισε… Χασάν, αφού ερχόμενος από τον πάγκο ήταν εκεί που έπρεπε στη φάση του 2-1 για να λυτρώσει την ομάδα του, με τον Ελ Κααμπί να… ξυπνά κάπως από τον αγωνιστικό του λήθαργο.

Συμπερασματικά, ο Κάρμο είναι προφανές ότι καλείται να επαναφέρει την ηρεμία στα μετόπισθεν, αφού η κατάσταση είναι απελπιστική με τον Μπιανκόν, εκθέτοντας και τον Πιρόλα που είχε αρκετές θετικές επεμβάσεις.

Σε ό,τι αφορά το δημιουργικό κομμάτι, ο Ποντένσε είναι απαραίτητος και μένει να φανεί αν θα έχει happy end για τους «ερυθρόλευκους» και αυτή η υπόθεση, ενώ θα έχουν ενδιαφέρον και οι οριστικές αποφάσεις του Μεντιλίμπαρ για τους παίκτες της Κ19.

Πάντως, η εικόνα τους στον πρόσφατο τελικό του Διηπειρωτικού U20 σε κάνουν να απορείς γιατί το σκέφτεται ο Ισπανός προπονητής να τους διατηρήσει και τους πέντε στο ρόστερ...