Ήταν μεγάλης σημασίας η νίκη της ΑΕΚ στη Λιβαδειά. Για πολλούς λόγους. Δεν ήταν μόνο οι τρεις βαθμοί που ήταν υπερ – απαραίτητοι, ειδικά μετά τη γκέλα από τη Λαμία, αλλά κυρίως για όλα όσα προηγήθηκαν στην πόλη της Βοιωτίας. Ο κόσμος της ΑΕΚ και η στήριξή του σε Αλμέιδα και παίκτες είναι αυτό που η ομάδα έχει τεράστια ανάγκη σε μία ιδιαίτερη και μεταβατική περίοδο για την ομάδα. Και την είχε. 

Από τη μία η τοξικότητα στα social media σε μεγάλος μέρος του κόσμου, που δυστυχώς ένα κομμάτι της μεταφέρεται και εντός αποδυτηρίων. Και από την άλλη η ουσία και η πραγματικότητα: η στήριξη και η αγάπη προς την ΑΕΚ και όσους δουλεύουν γι’ αυτήν, έχοντας αποδείξει στο παρελθόν ότι μπορούν. Υπέροχη υποδοχή το Σάββατο το βράδυ στο ξενοδοχείο, πολύς κόσμος και το μεσημέρι της Κυριακής εκεί και φυσικά στο γήπεδο που το μισό του γέμισε από τους φίλους της ΑΕΚ. Στήριξη και πίστη! Άχαστος συνδυασμός σε ιδιαίτερες περιόδους.

Στα του αγώνα η ΑΕΚ δεν ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο. Έδειχνε εγκλωβισμένη και ο Λεβαδειακός όσο είχε δυνάμεις πίεζε σωστά και ψηλά ανάμεσα στις γραμμές. Δεν άφηνε την ΑΕΚ να κατεβάσει μπάλα. Γενικά το πρώτο 45λεπτο έφυγε με την ΑΕΚ ναι μεν να δείχνει πρόβλημα στην δημιουργία, αλλά μπροστά στο σκορ χάρις τον Κοϊτά. Ο Κοϊτά είναι παίκτης θρασύς! Ηγετική περίπτωση ποδοσφαιριστή. Θα δώσει πάρα πολλές λύσεις στην πορεία. Βιάζεται μερικές φορές και παίρνει πάνω του κάποιες επιθέσεις που θα μπορεί να έχει καλύτερες επιλογές απ’ αυτές που εν τέλει επιλέγει, όμως είναι παίκτης ηγέτης! Παίκτης ηγέτης είναι και ο Λαμέλα και ας μην είναι ακόμα στο 100% ο άνθρωπος. Εκπληκτική ποιότητα με τη μπάλα στα πόδια. Η ΑΕΚ μετά το γκολ του Κοϊτά πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ και στην επανάληψη έδειξε ένα αγωνιστικό πρόσωπο που μας είχε… λείψει. Προσέφερε ασφάλεια! Όχι μόνο δεν δέχθηκε απειλή, όχι μόνο κράτησε το υπέρ της σκορ, αλλά πέτυχε κι άλλα γκολ. Όταν προηγείται η ΑΕΚ, ειδικά απέναντι σε τέτοιες ομάδες, έτσι πρέπει να παίζει στη συνέχεια και ακόμη καλύτερα. Να μη δίνει δικαιώματα! Είναι τεράστια σημασίας αυτή η νίκη της ΑΕΚ στη Λιβαδειά με την ομάδα να πηγαίνει στη διακοπή ήρεμη να δουλέψει και να επιστρέψει όπως πρέπει. Και πρέπει να επιστρέψει καλύτερη σε όλους τους τομείς.

Με την επιστροφή στη δράση θα υπάρχει και ο νέος επιθετικός. Ο Φοφανά μετά και την παρουσία του Κονέ στο Λονδίνο και στο ματς της Τσέλσι δείχνει φαβορί. Δεν παίζει μόνος… Όμως πραγματικά μακάρι να έρθει αυτός ο παίκτης. Νέος σε ηλικία, δυνατός, γρήγορος, απρόβλεπτος! Πρόκειται για σούπερ περίπτωση! Γενικά μπαίνουμε σε ένα 10ήμερο «δυνατό» που μπορεί να προκύψουν πράγματα. Μακάρι στο τέλος η ΑΕΚ να πάρει και βασικό αριστερό μπακ. Ο Αλμέιδα δεν το άφησε ανοιχτό, όμως όσο είναι ανοιχτή η αγορά… ελπίζεις.

Και λέω να κλείσω με το αγαπημένο θέμα πολλών: τη διαιτησία! Την 3η αγωνιστική είδαμε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και τους… γύρω – γύρω να φωνάζουν για το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Λεβαδειακό στο χέρι του Μουκουντί! Ξαφνικά θυμήθηκαν την… τοξικότητα! Εντυπωσιακό! Αναμενόμενο βέβαια. Και η σιωπή τους την 1η  αγωνιστική όταν ο ΠΑΟΚ πήρε δύο… ιδιαίτερα πέναλτι για να κερδίσει τον Πανσερραϊκό, αλλά και τη 2η αγωνιστική όταν ο Ολυμπιακός χρειάστηκε ένα γκολ… αμφισβητούμενο για να νικήσει την Καλλιθέα, ήταν... εκκωφαντική. Σαν να την συνεννοήθηκαν θα μπορούσε να πει κάποιος... κακεντρεχής!  Ξαφνικά, τώρα, στο ξεκίνημα του φθινοπώρου βγήκαν τα… όπλα. Μόνο που είναι τζούφια! Ο Μουκουντί κάνει χέρι στη φάση που φωνάζει ο Λεβαδειακός! Όμως τι να κάνουμε που ο κανονισμός λέει ότι από τη στιγμή που το χέρι είναι κάθετα στο σώμα και δεν δίνει όγκο στο κορμί δεν είναι παράβαση; Είναι σε φυσική θέση. Το είδαμε και στο πρόσφατο Euro με το χέρι του Κουκουρέγια που έκανε στο Γερμανία – Ισπανία και δεν δόθηκε πέναλτι. Τα χέρια είναι περίεργη ιστορία στο ποδόσφαιρο. Είναι καθαρά στις κρίσεις των διαιτητών, όμως υπάρχουν κανονισμοί. Η νέα ΕΠΟ έχει πάντως πολλή δουλειά να κάνει… Δύσκολα τα βρίσκει αυτές τις τρεις πρώτες αγωνιστικές, αν και ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό σιώπησαν τις δύο πρώτες! Θα είναι μία ενδιαφέρουσα σεζόν. Ειδικά αν η ΑΕΚ συνεχίσει να είναι τόσο ενωμένη και αρχίσει να αποδίδει στο γήπεδο τα πολλά που μπορεί να δώσει…