Παναθηναϊκός: Τι κι αν οι Πράσινοι «έφτιαξαν» τον κόσμο τους μερικές μέρες πριν, με την νίκη, την ανατροπή και την πρόκριση κόντρα στη Λανς, στη Λεωφόρο κόντρα στην Athens Kallithea κατάφεραν να τα… πετάξουν όλα σε 90 λεπτά. Το Τριφύλλι εμφανίστηκε χωρίς αρχή, μέση και τέλος κόντρα στους νεοφώτιστους, οι οποίοι ήταν εξαιρετικοί και στο τέλος σίγουρα αδικούνται από τον ένα βαθμό που πήραν. Η εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν σοκαριστική, με κανέναν να μην μπορεί να πιστέψει τα όσα έβλεπε και τον βαθμό που τελικά πήρε να μοιάζει με… δώρο. Το χειρότερο βέβαια για το σύνολο του Αλόνσο είναι το γεγονός ότι ακολουθούν τρία ντέρμπι, με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ εκτός και Ολυμπιακό εκτός, στις τέσσερις αγωνιστικές που έρχονται μετά τη διακοπή, κάτι που σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός που ήδη είναι στο -5 από την πρώτη θέση μπορεί να δει τους αντιπάλους τους να… εξαφανίζονται και τον τίτλο να γίνεται… θαύμα πριν βγει ο Οκτώβριος.

Στο αγωνιστικό σκέλος ο Ντιέγκο Αλόνσο μπορεί να πήρε το… μάθημά του από τα προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος, μην κάνοντας πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, όμως οι ποδοσφαιριστές που έπαιξαν δεν τον δικαίωσαν. Το κέντρο των Πρασίνων ήταν εκτός παιχνιδιού, συνεχίζοντας σε… ρηχά νερά κάνοντας τους αντιπάλους τους να μοιάζουν με ομάδα τρεις ταχύτητες πάνω, με μοναδική εξαίρεση τον Αράο που μετά από μια μέτρια εμφάνιση απέναντι στην Λανς ήταν και πάλι ο καλύτερος του της ομάδας του. Κάπου εδώ βέβαια έρχεται και το πρώτο ερώτημα μιας και άπαντες προσπαθούν αυτή τη στιγμή να βρεθεί απάντηση για το γεγονός ότι ο Μαξίμοβιτς εξακολουθεί να είναι στο πάγκο, την ίδια στιγμή που ο Τσέριν δεν είναι στην περσινή κατάσταση και τον Σέρβο να μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του… αδικημένο.

Παράλληλα το κέντρο της άμυνας έβγαλε για ακόμα μια αναμέτρηση πάρα πολλά προβλήματα, αφού η Athens Kallithea έβγαλε φάσεις τόσο στην κόντρα, κάτι που γίνεται συνεχώς σε όλες τις μέχρι στιγμής αναμετρήσεις, αλλά και από στατικές φάσεις. Είναι φανερό ότι οι ακραίοι μπακ αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να δώσουν τις απαραίτητες βοήθειες, ενώ και στα στόπερ το ζήτημα είναι πολύ μεγάλο με την απουσία του Ίνγκασον από το παιχνίδι να… φωνάζει και πλέον να μπαίνουν σκέψεις για το αν θα πρέπει να ενισχυθεί παραπάνω και σε αυτή τη θέση. Αν κάτι τέτοιο βέβαια γίνει θα χρειαστεί ποδοσφαιριστής της αξίας του Ισλανδού, ενώ σε άλλη περίπτωση ίσως ο Αλόνσο θα πρέπει να σκεφτεί τον Αράο σαν παρτενέρ του Ίνγκασον, μιας και ο Βραζιλιάνος έδειξε πέρσι ότι πρόκειται για τον πιο αξιόπιστο… αμυντικό της ομάδας.

Πλέον ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του τη διακοπή, λόγω των Εθνικών, όμως πρέπει άπαντες να καταλάβουν τα όσα… παίζοντας τις επόμενες αγωνιστικές. Οι Πράσινοι και πρώτος ο Αλόνσο πρέπει να βρουν άμεσα τρόπο να αλλάξει η εικόνα στα παιχνίδια του πρωταθλήματος, μιας και κινδυνεύουν να μην έχουν στόχο από πολύ νωρίς. Παράλληλα το πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το Τριφύλλι βγάζει αυτό τον χαρακτήρα από πολύ νωρίς στη χρονιά, μετά από ευρωπαϊκά παιχνίδια. Αν το πρόβλημα είναι η… κούραση κανείς δεν μπορεί και δεν θέλει να σκεφτεί τι θα γίνει στο βάθος της χρονιάς, όταν θα υπάρχουν συνεχείς αναμετρήσεις και σίγουρα πολύ πιο απαιτητικές. Το σίγουρο είναι ότι οι Πράσινοι κατάφεραν να πετάξουν στα… σκουπίδια τα όσα κέρδισαν με τον ιδρώτα τους κόντρα στη Λανς και να επαναφέρουν την πίεση και την γκρίνια στον… αφρό κάνοντας μόνοι τους τη ζωή τους πιο δύσκολη.