Το φετινό καλοκαίρι ήταν από τα πιο ξέγνοιαστα για τον Κώστα Μανωλά. Ο 33χρονος στόπερ έμεινε ελεύθερος από τη Σαλερνιτάνα και δεν είχε το άγχος της προετοιμασίας, πέρα από την πίεση να βρει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Ο έμπειρος αμυντικός βρίσκεται στη Νάξο, όπου όπως σας ενημέρωσε το Sportdog μαζί με τις διακοπές του δεν παραλείπει να διατηρείται και σε φόρμα, συμμετέχοντας στις προπονήσεις του τοπικού Πανναξιακού, μια ομάδα που αγωνίζεται στην Α' ΕΠΣ Κυκλάδων.

Η πιθανότητα επιστροφής στη Ρόμα

Πρόσφατα το όνομα του ακούστηκε στο ρεπορτάζ της Ρόμα. Για την ακρίβεια ο Ιταλός δημοσιογράφος, Τζανλούκα Ντι Μάρτζιο, εκ των κορυφαίων μεταγραφολόγων παγκοσμίως, έμπλεξε τον συμπατριώτη μας στα μεταγραφικά των Ρωμαίων, όπου αγωνίστηκε από το 2014 μέχρι το 2019. Θυμάστε άλλωστε τί πάταγο είχε κάνει η μεταγραφή του στην Ιταλία, η οποία έφερε στα ταμεία του Ολυμπιακού 15 εκατ.Ευρώ, δικαιώνοντας τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που είχε σε μεγάλη εκτίμηση τον Έλληνα αμυντικό. Ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση είχε κάνει η μεταγραφή του από τη Ρόμα στη Νάπολι, η οποία τον είχε αγοράσει 36 εκατομμύρια Ευρώ, δηλαδή υπερδιπλάσια χρήματα απ' όσα τον είχε αγοράσει η ομάδα της Ρώμης.

Το καλοκαίρι του 2022 ο Μανωλάς φόρεσε ξανά τη φανέλα του Ολυμπιακού, ενώ ακολούθησε η Σάρτζα στο Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πριν επιστρέψει στην Ιταλία για τη Σαλερνιτάνα, απ'την οποία αποδεσμεύτηκε φέτος το καλοκαίρι. Ο Ντι Μάρτζιο λοιπόν ανέφερε, ότι η Ρόμα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Κώστα Μανωλά για την επιστροφή του. Ο Ναξιώτης ποδοσφαιριστής όμως με ανάρτησή του στο Instagram, διέψευσε τις αναφορές που τον ήθελαν να επιστρέφει στη Ρόμα. "Έχω λάβει τόσα πολλά μηνύματα από χθες και ευχαριστώ όλους τους οπαδούς της Ρόμα για την αγάπη που μου έδειξαν, δεν υπάρχει καμία αλήθεια σε αυτά τα πράγματα που διαβάζω. Forza Roma", ήταν το μήνυμά του.

Ο Ναρντίν «χάλασε» τη μεταγραφή Μανωλά

Ήταν ψέμα λοιπόν τα λεγόμενα του Ντι Μάρτζιο; H Ρόμα απέκτησε τον Χούμελς για την άμυνά της, η υπόθεση όμως έχει ακόμα μεγαλύτερο παρασκήνιο. Διαβάζουμε στη «Gazzetta dello Sport» ένα πολύ ενδιαφέρον δημοσιεύμα, για τον νεαρό Φεντερικό Ναρντίν, το οποίο υπογράφει ο Φραντζέσκο Μπαλτζάνι και σχετίζεται άμεσα με τον Κώστα Μανωλά. Ο Ναρντίν είναι 17χρονος κεντρικός αμυντικός, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και στο κέντρο. Όπως αναφέρει το ιταλικό δημοσίευμα ο προπονητής της Ρόμα έχει επικεντρωθεί στον γεννημένο το 2007 κεντρικό αμυντικό, τον οποίο όπως υπογραμμίζεται «προτιμά από τον πρώην συμπαίκτη του».

Ο Ντε Ρόσι, γράφει η Gazzetta, επιβραβεύει τους νέους της Τριγορίας, όχι μόνο στα λόγια. Έτσι μετά το ντεμπούτο-φωτιά του Νικόλο Πισίγι, ενός 19χρονου μέσου που τον ξεκίνησε βασικό στη λευκή ισοπαλία της 3ης αγωνιστικής εναντίον της Γιουβέντους, σειρά αναμένεται να πάρει ο Φεντερίκο Ναρντίν, «τον οποίο ο προπονητής προτίμησε να προωθήσει παρά την επιστροφή του Μανωλά που πλέον απομακρύνεται».

Λεζάντα

Ο Ναρντίν, o οποίος αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την Κ-17 της Ιταλίας τον περασμένο Ιούνιο, στην Κύπρο, στον τελικό με την Πορτογαλία (3-0), δίνει φρεσκάδα, προσωπικότητα αλλά και θετική αύρα στις προπονήσεις. Η δουλειά του και η πρόοδός του έπεισαν τη Ρόμα να επικεντρωθεί στο νεαρό, τον οποίο πολλοί παρομοιάζουν Ιταλό στόπερ της Άρσεναλ, Ρικάρντο Καλιαφόρι, που είναι δημιούργημα της Τριγορία. Ο Ντε Ρόσι, όπως επιμένει το δημοσίευμα ήταν κατηγορηματικός για να δοθεί χώρος στον Ναρντίν, ο οποίος θα μπει στην ευρωπαϊκή λίστα της Ρόμα, μετά την παρουσία του σε τρεις συνεχόμενες αποστολές στα ματς με Κάλιαρι, Έμπολι, Γιουβέντους. Η ιταλική ομάδα θέλει να στηρίξη τον 17χρονο, τον οποίο θεωρεί σημαντική και όχι περιστασιακή επένδυση.

Όσον αφορά τον Κώστα Μανωλά, έχει ακουστεί για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ψάχνεται να ενισχυθεί περαιτέρω στο κέντρο της άμυνας, μετά την απόκτηση του Κόλεϊ. Στη Θεσσαλονίκη όμως υποστηρίζουν, ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, παρά την ανάγκη για ενίσχυση στα στόπερ.